16. elokuuta 2015

Omat piuhaviritelmäni

Jokaisen useamman konsolin omistajan päänvaiva tuntuu olevan se että miten nuo lukuisat konsolit saisi viritettyä järkevimmin telkkarin yhteyteen. Alla tulen esittelemään allekirjoittaneen ratkaisun ja kuinka se on toteutettu. Tähän patenttiratkaisuun tarvitset: HDMI-jakajan ja Scart-jakajan. Lisäksi tarvitset TV:n, jossa on liitännät Scartille ja HDMI:lle (ja USB:lle). Kyseisiä piuhoja voi naarata esim. paikallisesta Clas Ohlssonista.

Kuva HDMI-jakajastani (oma kuva)
HDMI-jakaja
HDMI-jakaja mahdollista napin painalluksella vaihdon TV:n ja PS3-konsolin välillä, Toinen pää on kytketty TV:n HDMI-paikkaan.

Tapaus: Playstation 4
Playstation 4:nen on perheen uusin tulokas eikä mahdu HDMI-jakajaan, joten sen HDMI-piuha vaeltaa edelleen vapaasti pitkin TV-tason taka-osaa. Mielessä on mahdollisuus vaihtaa HDMI-jakajaan PS4-liitäntä TV:n piuhan tilalle. Tällöin TV-piuha jäisi vuorostaan vaeltamaan vapaana.

Scart-jakaja
Jatkuvasti TV:ssä Scart-liitännän kohdalla kiinni oleva Scart-jakaja mahdollistaa jakajan napin painalluksella vaihtamisen vanhan sukupolven konsolista toiseen. Tällöin telkkarin Scart-liitännän kanssa ei tarvitse koko ajan tapella ja olla metsästämässä irtonaisia piuhoja TV:n takaa. Jämptisti toimiva jakaja eikä mitään ongelmia siirtymien tai kuvanlaadun kanssa.
Kuva Scart-jakajastani (oma kuva)

TV:n USB-liitäntä
Telkkaristani löytyy myös kätevä 1x USB-liitäntä, jota käytän PS4-ohjaimen tai Wii:n remote-ohjaimen lataukseen samalla kun katson telkkaria tai pelaan. Näin ohjaimista toinen on aina valmiudessa, kun pelihimo iskee. Ainoa miinus on se että pitää muistaa vaihdella latureita USB:issa ettei toinen pääse tyhjenemään. Kovemmalla käytöllä olevan PS3-ohjaimen lataan PS3:sen omassa USB-paikassa. Toinen PS3-ohjain on käytössä, joten jompi kumpi on aina pelivalmis.

Konsolien sijoittelu
Aikoinaan kirpparilta parilla kympillä naarattu TV-taso toimii erinomaisesti videopelikonsolien loppusijoituspaikkana. Kaapin ovet myös suojaavat kivasti niitä konsoleita pölyltä, joilla ei aktiivisesti pelata. Kaiken kaikkiaan, olen ratkaisuun tyytyväinen.

Ylimääräiset vara-konsolini sen sijaan säilyvät mukavasti alkuperäispakkauksissa (tai vastaavissa) omissa kaappitiloissani. Samaa periaatetta sovellan ylimääräisiin käsikonsoleihin ja ohjaimiinkin.
TV-tasoni konsoleineen (oma kuva)

Lisätarvikkeista ne olennaisimmat ja käsikonsolit(oma kuva)
Olennaisimmat lisätarvikkeet
Lisätarvikkeista olennaisimmat kulkevat olohuoneen sohvapöydän alla olevassa laatikossa. Sieltä löytyy mm. 1x kumpaakin käsikonsoleistani (DS ja 3DS), ohjaimia, Wiin lisäpalikoita ja Singstar-mikit PS3:seen. Eri komponentit on suojattu laatikoihin pölyä varten. Jos siis tarvitsen jonkun tietyn lisäkilkattimen niin kaivan vaan esiin oikean laatikon. Loput piuhaviidakostani ja irtaimistoista löytyvät toisesta varastosta.

Sen varaston sijainnista ja varustelusta lisää ehkä sitten myöhemmin...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti