24. elokuuta 2015

Aution saaren haaste

Tulin taannoin törmänneeksi internetin ihmemaassa ns. Aution saaren haasteeseen. Haasteen ohjenuora kulkee jota kuinkin näin: Tulet joutumaan autiolle saarelle ja saat ottaa mukaan vain yhden elokuvan, albumin ja videopelin. Aika pähkinä! Rupesin miettimään asioita (paikoin turhankin) syvällisesti ja päädyin (omasta mielestäni) melko yllättäviinkin ratkaisuihin listani suhteen. Alla selviää minkälaisilla materiaaleilla valvomolainen kohtaisi aution saarensa.


1) Albumi: Red Hot Chili Peppers/Stadium Arcadium
Stadium Arcadium on kahden CD:n
mittainen funk/rock-eepos (discogs.com)
Aloitetaan helpoimmasta, musiikista. Musiikkimakuni on ajan hengen mukaisesti melko laaja, mutta tietyt genret ovat toki yli muiden. Näitä ovat folk, funk ja rock. Niinpä levylautaseltani löytyy usein sellaisia nimiä kuin Samuli Putro, Jarkko Martikainen, Stig, Ultra Bra sekä tietty Juice.

Yksi on kuitenkin ylitse muiden. Ameriikan maalta tulvi kaksituhatluvulla Eurooppaan niinkin kova lätty kuin Stadium Arcadium. Tämän kiekon esittäjinä toimi tiukka neljän hengen funk-pumppu, Red Hot Chili Peppers. Tarttuvat melodiat ja rytmit olivat siis selviö. Kyseinen tupla-CD onkin omissa kirjoissani tämän poppoon tiukin ja tinkimättömin kokonaisuus tähän asti. Se sisältää niin paljon erilaisia musiikillisia sävyjä ja sävelmaisemia että kyllä kelpaa!

Russel Crowen näyttelemän John Nashin
tarina herää henkiin Kaunis Mieli-.elokuvassa.
(russel-crowe.weebly.com)
2) Elokuva: Kaunis mieli (Beautiful mind)
Elokuva sen sijaan on media jota en ole koskaan tuntenut omakseni. Tuppaan katsomaan tunnetutkin elokuvat tuntuvasti jälkijunassa, koska leffateattereissa juokseminen ei kiehdo. Ehkä samasta syystä oma leffavalintanikin sijoittuu kaksituhatluvun alkuun. Kaunis mieli-nimeä kantava raina perustuu Nobel-voittajan John Nashin elämänvaiheisiin ja edesottamuksiin. Itselleni kyseessä on hyvin henkilökohtainen, koskettava ja aito elokuva, joka ei pelkää tulla lähelle katsojaa. Tai herättää ajatuksia.

3) Videopeli: New Super Mario Bros. Wii
Valitessani videopeliä saarelle koin ehkä suurimman yllätyksen tämän haasteen parissa. En valinnut peliä, joka olisi henkilökohtainen suosikkipelini enkä peliä jota en ollut koskaan aiemmin pelannut. Sen sijaan valitsin pelin joka olisi täynnä ajatonta ja alkukantaista viehätysvoimaa. Valitsin pelin jonka parissa tuhraantuisi niin tunti jos toinenkin. Tai vaikka vain vartti. Toisaalta peli tarjoaisi myös lähes rajatonta uudelleenpeluuarvoa. Taisinkin valita ehkä (liiankin) helpon ja varman ratkaisun.

New Super Mario Bros. Wii henkii vanhojen 2D-Marioiden tasoloikkajuhlaa, johon on sekoitettu mukaan ripaus isoveljensä, 3D-Marion, uusia temppuja. Tähän lyödään vielä päälle värikkäät tasot, vaihtoehtoiset etenemisreitit ja vaikeustaso joka on jetsulleen! Olen myyty. Kyseessä on yksinkertainen, mutta rautainen peli.

New Super Mario Bros jaksaa edelleen viehättää! (purenintendo.com)
Näillä eväillä siis mennään, ja voi olla varma ettei autiolla saarella pääse ainakaan tylsyys iskemään! Nyt siis heitänkin pallon sinulle, lukijalle: Mikä on sinun listasi?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti