15. elokuuta 2015

Arkham Knight: Be the Boy Wonder

Robinin turpakäräjät, osa 1
Rocksteadyn uusin Arkham Insider-jakso valotti lisää syksyn tulevia lisäsisältöjä. Pääsimme näkemään uuden, Robinille räätälöidyn, haastekartan jossa vastassa oli (ainakin näennäisesti) loputon suma vihulaisia laidasta laitaan. Tämä on ehdottomasti askel oikeaan suuntaan, kun ottaa huomioon minkälaisia pääpelin kartat olivat. Syyskuussa saammekin eteemme (ensimmäisen) uuden haastekartta-paketin, joka sisältää myös kyseisen kartan.

Robin saa vihdoin oman
haastekartan! (youtube.com)
Kyynikkona näen tosin miinusta tässäkin asiassa. Aikaisemmista Arkham-peleistä tuttu mahdollisuus muokata haastekarttoja (esim. lisätä vihollisten aggressiivisuutta tai aseistusta) oli olennainen osa niiden uudelleenpeluuarvoa. Se loistaa edelleen poissaolollaan Arkham Knightissa. Samoin puuttuu mahdollisuus pelata haastekarttoja vapaasti eri hahmoilla Kuten puuttuvat myös haastekartoista laaditut kampanjat. Fanit saattavat vielä antaa nämä puutteet anteeksi, mutta ne nakertavat Arkham Knightin elinkaarta varsinkin casual-pelaajien keskuudessa merkittävästi.

"It's not the Batmobile Gotham needs but the one it deserves"
Kyllä ja ei...kyseistä Batmobile-autoa pystyy nimittäin käyttämään pääpelin Free Roam-pelaamiseen. Rajoituksena toimii kuitenkin ehto: Ennen kuin hyppäät Burtonin Batmobile-ajokkiin niin, Gotham City täytyy tyhjentää Drone-tankeista. Tämä johtuu siitä että uusi Batmobile ei pysty siirtymään lainkaan Battle-tilaan, joten myöskään tankkien mäiskiminen ei myöskään onnistu sillä. Sen sijaan autolla pystyy ajamaan Gothamin kaduilla ja hyökkäämään varastettujen autojen kimppuun immobilizer-ohjuksilla. Vaikka saatankin nurista hiukan siitä että ihan täysiverinen Free roam ei onnistu, niin ylipäätänsä fakta että se kyseinen mahdollisuus on ympätty osaksi pääpeliä herkistää Batman-fania.

1989-Batmobilella pääsee Free Roamaamaan myös
pääpeliin, tavallaan. (techtimes.com)
Free Roamin-lisäksi Burtonin mobiililla pääsee ajamaan uudella Batman: Returns-leffaan pohjautuvalla kisaradalla. Ja paketin mukana tulee tietty myös 1989-vuoden Michael Keatonin Batman-puku! Nostalgia-arvo on siis taattu ja Season Passin hankkineena molemmat lisäsisällöt sujahtavat ehdoitta Playstation 4:seni latauslistalle. Kunhan vain ensin ilmestyisivät...


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti