2. heinäkuuta 2015

Batman: Arkham Knight: Hurjia juonikäänteitä!

Vautsi Wau! Olen tässä viikon päivät pyöritellyt PS4-koneessani Blu-ray-lättyä nimeltä Batman: Arkham Knight ja vielä olisi viljalti maileja mittarissa. Tässä vaiheessa ajattelin kuitenkin ruotia  jonkinlaisen selonteon saavutuksistani ja pelin over-the-top-juonesta. Rocksteadyn viimeinen Arkham-sarjan Batman-peli on nimittäin aivan mannaa Batman-fanille!

(MEGASPOILEREITA!)


Vielä viimeisen kerran

Siis Batman: Arkham Knighthan on aivan mahtava peli! Peli vetää toistuvasti maton pelaajan jalkojen alta rukkaamalla lähtöasetelman uusiksi. Pelihän alkaa Scarecrown julistamalla fear toxin-pommiuhkalla, jota Batman lähtee selvittämään best-buddynsa, poliisipäällikkö Jim Gordonin, kanssa. Matkalla tulee tietenkin mutkia vastaan ja Batmanin onnistuu pysäyttämään Scarecrown hyökkäys Ace Chemicals-tehtaaseen, mutta samalla hän saa vastaansa uuden uhan, Arkham Knightin. Tämä mystinen roisto on lyönyt hynttyyt yhteen Scarecrown kanssa ja on päättänyt tuhota Batmanin, hänen kotikaupunkinsa ja kaiken hänelle rakkaan.

Ace Chemicalsissa kaikki ei mene kuin Strömsössä (usgamer.net)
Batman onnistuu torjumaan Batmobilensa avulla Arkham Knightin joukot ja saa jopa käsiinsä itse Scarecrown tämän yrittäessä vapauttaa kemiallisen aseensa. Käsi Scarecrown kurkulla, rosmo paljastaa kuitenkin valttikorttinsa: Heillä on Barbara Gordon! Scarecrow onnistuu pakenemaan paikalta jättäen Batmanin keskelle pian pamahtavaa fear toxin-hyökkäystä. Yön Ritari päättää, vaikka viimeisenä tekonaan, pysäyttää myrkkypommin suuntaamalla sen Gothamin kaupungin sijasta Ace Chemicalsin tiloihin ottaen itse leijonanosan myrkystä. Hetken näyttää että kaikki on hyvin ja Gotham sekä Batman selvisivät säikähdyksellä. Sitten Joker näyttää naamansa!

Kun kaikki muuttuu...

Batman on (altistuttuaan Scarecrown myrkyille) saanut päähänsä uuden kaverin, vanhan verivihollisensa Jokerin. Nämä harhat riivaavat Batmania lopun peliä, ja tuleepa Batman jopa luvanneeksi ripustaa viittansa naulaan, kun Scarecrow ja Arkham Knight on pysäytetty, huomatessaan omien moraalisääntöjensä hämärtyvän Jokerin otteessa. Lisäksi Batman kärsii edelleen myös Arkham Cityssä suoritetusta verenvaihdosta Jokerin kanssa. Tähän Batman ja Robin ovat yrittäneet löytää ratkaisua tutkimalla muita jotka ovat saaneet samanlaista verta  (Joker lähetti vertansa AC-pelin tapahtumia ennen Gothamin sairaaloihin). Näistä rasitteista huolimatta Batman saa kohdattavakseen pääpelin tarinassa mm. Penguinin, Riddlerin, Harley Quinnin ja Arkham Knightin joukot. Yön Ritari muodostaa myös (yllätyksellisesti) liiton Poison Ivyn kanssa, joka on immuuni Scarecrown myrkyille.

Gotham City on täynnä tekemistä. (batman.wikia.com)
Tässä vain pintaraapaisu pelin pääjuonesta joka rönsyilee mukavasti joka suuntaan. Lisäksi lisätehtävien viidakko tarjoaa mm. mielenkiintoisia rituaalimurhia (Hush?), jättimäisen "lepakkomiehen" metsästystä (Man-Bat), pankkiryöstöjen estämistä (Two-Face), Penguinin asekätköjen tuhoamista Nightwingin kanssa, Gothamin palomiesten pelastamista (Firefly?) ja Catwomanin vapauttamista Riddlerin katalasta kaulapannasta. Lisäksi Azrael mielii uudeksi Batmaniksi ja on Batmanin tehtävä testata onko hänestä siihen, ja pelaaja saa tietty pelata Azraelina! Enkä edes maininnut vielä CloudBurstia, Operation Savioria, Killing Jokea, Jason Toddia ja Gray Ghost-julisteita. Siis aivan mahtavaa settiä!

Pala tulevaa ja pientä napinaa

Pelin DLC:nä julkaistaan myös Gotham City Stories-osio (, jossa päästään pelaamaan Batmanin liittolaisilla), joiden sisällöstä saa jo hiukan viitteitä kurkistamalla pääpelissä pelin kartan välilehtiseen, jossa on lyhykäisiä tarinan tynkiä. Toivottavasti niissä on yhtä lailla pontta ja käänteitä kuin pääpelin tarinassa, vaikka vain välipaloiksi. Arkhamin universumiin pääsee tutustumaan myös Harley Quinnin, Red Hoodin ja Batgirlin tarinoiden muodossa. Lisäksi Batman saa oman tarina-DLC:nsä, Season of Infamyn, jossa Batman kohtaa lisää superroistoja. Siihen päälle vielä uudet Batmobile-radat ja skinit, niin Batman Arkham Knight on aikamoinen Bat-fanin aarreaitta.

Ainoa napinan aihe on vähäiseltä vaikuttava Challenge-mappien määrä. Erityisesti Combat-mappien määrä näyttää säälittävän heikolta (max 5 karttaa?) verraten aikaisempiin Batman-peleihin. Toki voi olla että niitä avautuu vielä lisää peliä pelatessa (ja DLC:nä), mutta fakta on se että Combat-mapit tuntuvat myös aikaisempaa lyhyemmiltä kestonsa puolesta. Eikä niissä voi näköjään valita pelihahmoakaan tai Dual Play:tä, mikäli olen ymmärtänyt oikein. Mutta katsotaan nyt mikä on tilanne kun kaikki DLC on lyöty tiskiin ja peli on pelattu läpi, kokonaan.

Kokonaisuutena peli on ollut tähän asti silti varsin maittava paketti Batman-toimintaa. Ehdottomasti suosittelen! Lisää tietoa Arkham Knightista ja sen lisäsisällöstä löytynee blogistani sitä mukaa kun sitä paljastuu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti