26. heinäkuuta 2015

Arkham Knight: Season Passin salat julki!

Nokkelimmat pokkelimmat ovat jo onnistuneet selvittämään mitä lisäsisältöä Batman: Arkham Knightin Season Pass tulee avaamaan. Alla tulen erittelemään tarkemmin tulevat lisäsisällöt, jotka kyseiset kybervelhot ovat onnistuneet paljastamaan, omia komenttejani unohtamatta. Huomattavaa on että lista ei sisältänyt kaikkea jo paljastettua lisäsisältöä, joten voi olla että tämäkään (kattava) lista ei sisällä vielä kaikkea. Mutta aloitetaan!

SAATTAA SISÄLTÄÄ SPOILEREITA!

Batman: The Season of Infamy: Alias Jemmatut Pomomatsit?
Tämän lisäsisällön huhutaan (ja toivotaan) sisältävän Arkham Knightin pääpelin tarinassa vähälle huomiolle jääneet pomo-ottelut. Joukko superrikollisia päättää alkaa riehumaan Gothamissa ja on Batmanin osa laittaa posset takaisin poseen. Vastaan taapertaa varsin kattava konnagalleria: Killer Croc, Mad Hatter, Black Mask, Mr. Freeze, Ra's Al Ghul ja ensimmäistä kertaa Prometheus! Lisäkonnat tulevat saamaan oman tarinansa ja tehtävänsä. Todennäköisesti rötöstelijöiden tehtävät tullaan liittämään osaksi pääpelin tarinan sivutehtäväpyörää.

Season of Infamy täydentää pelin konnagalleriaa (honoramongscars.deviantart.com)
Uusilta konnilta toivotaan siis pääpelistä puuttuvia pomomatseja, mutta osa faneista pelkää skeptisesti (ja hyvästä syystä) että luvassa on lisää Batmobilen tankkimatseja. Esim. Mr. Freezen pomomatsin pelätään vesittyvän näin. Aikaisemminhan Freezea vastaan pomo-ottelut ovat vaatineet koko Batmanin arsenaalin hyödyntämistä (kahteenkin kertaan näin), joten on oletettavaa että nyt pelintekijät haluavat koittaa jotain muuta. Toivotaan kuitenkin että pääsemme nauttimaan myös perinteisemmistä nyrkkikyllikeistä. Erityisesti yhteenotto Prometheuksen kanssa kiinnostaa, hänhän oli yksi omia veikkauksiani Arkham Knightiksi.

Gotham City Stories: Joko Batmanin liittolaisille Free Roam?
Voisko pääpelin Gotham City Storiesin tarinat
valottaa lisäsisällön teemoja?
(youtube.com)
Gothamin stoorit ovat joukko tarinamuotoisia lisäsisältöjä (toteutettuna varmaan samaan tapaan kuin Harley Quinnin ja Red Hoodin Story Packit), joissa seikkaillaan "Batmanin tärkeimmillä liittolaisilla". Tämä tarkoittanee mitä todennäköisimmin Robinia, Nightwingia, Catwomania (ja Azraelia sekä Batgirliä?). Tarinat sijoittuvat aikavälille ennen ja jälkeen Arkham Knight-pelin päätarinaa. Oma veikkaukseni on Riddlerin arvoituksia ratkoessa avautuneet Gotham City Stories-kertomukset. Epäilen että ne tulevat toimimaan lisäsisältöjen juonen suorana ohjenuorana. Mitään tietoa ei ole kuitenkaan siitä miten monta tarinoita tulee olemaan tai sisältyykö niihin Free Roam-mahdollisuutta Gotham Cityssä (, johon ne nimestä päätellen sijoittuvat???). Myös tarinoiden kesto on hämärän peitossa.

Gotham City Storieseihin on kuitenkin ladattu fanilaumojen keskuudessa hirveät odotukset. Pahimmillaan ne ovat joukko yhteen nivottuja haaste-karttoja, parhaimmillaan ne ovat kauan odotettu Free Roam-mahdollisuus Batmanin liittolaisille, joko koko Gothamissa tai edes palasessa sitä. Ainoa fakta on että lisäsisällön ympärillä pyörii paljon, mielestäni jopa liikaa, kysymyksiä, joten on turvallista olla odottamatta liikoja.

Legendaarisia Batmobiileja teemaradoilla: Lisää Batmobilea...valitettavasti
Tämä uutinen oli odotettu vaan ei kaikkien fanien mieleen. Batmobile on saanut osansa Arkham Knight-pelissä Riddlerin kilparatojen muodossa ja Drone-tank mäiskinnässä, pomomatsienkin kustannuksella. Siksi kaikki fanit eivät varmasti ota tätä uutista vastaan innosta puhkuen. Itse yllätyin siitä miten hyvin Batmobile toimii pääpelissä, vaikka en erityisemmin hingu lisäsisältöä sille. Tosin tykästyin aiempaan Scarecrow Nightmare-Mission Packiin, joten mikä ettei.

Yön Ritarin Tumbler ja 1989 Batmanin Batmobile (whatculture.com)
Batmobilen teemaratoja olisi siis luvassa. Näistä on jo ensimmäinen vahvistettu. Luvassa on vuoden 1989 Batmanin skini ja Batmobile, jolla tullaan ajamaan Batman Returns-elokuvan teemaradalla. Muista Batmobiileista ei ole vielä hiiskuttu, mutta toiveissa olisi nähdä Yön Ritarin Tumbler, animoidun Batman-sarjan kaara sekä Adam Westin 60-luvun Batmanin Batmobile. Nämä melko varmasti toteutuvatkin, koska Batman-skinitkin on jo luvassa. Lisäksi on oletettavaa että näillä uusilla Batmobileilla ei pääse kaahailemaan pääpelin Gotham Cityyn Battle-moden puuttumisen takia.

Crimefighter Challenge Maps: Ai, tännekö ne puuttuvat Challenge-kartat olikin jemmattu?!
Tämäkin asia on kuumentanut monien fanien kielenkantoja, myös itseni. Batman: Arkham Knightissa oli hävettävän vähän ja huonosti toteutetut haaste-kartat edellisiin osiin verrattuna. Hahmojen valinta jokaista haastekarttaa kohden oli poistettu ja hahmot lukittu omiin karttoihinsa, rajoittaen pelimahdollisuuksien määrää merkittävästi. Predator-kartat olivat tosin tavallista isompia siitä plussat.

Näihin puutteisiin on nyt kuitenkin tulossa ilmeisesti ryhtiliike. Luvassa on joukko Challenge-tasoja, joissa päästään pelaamaan Batmanilla ja hänen liittolaisillansa. Pelattavia hahmoja tulee olemaan Batman, Nightwing, Robin, Catwoman, Batgirl, Harley Quinn, Red Hood, Azrael ja Joker. Erityisesti Jokerin roolia on korostettu tuhoamistehtävässä, jossa on määrä aiheuttaa viidessä minuutissa maksimaalinen määrä vahinkoa ja lähettää lasku Wayne Enterpriselle! Mielenkiintoiselta kuulostava paketti

Erityisen hienolta näyttää uusi Batman Beyond-skini (vasemmalla).
Toivottavasti se ei jää PC:n yksinoikeudeksi! (geektyrant.com)
Pelihahmojen skinejä: Batmanin uudet vaatteet
Luvassa olisi siis läjä skinejä, paitsi Batmanille, myös Robinille, Nightwingille, Catwomanille ja Batgirlille. Huomionarvoista on esimerkiksi se että Robinin skineistä tulee nyt löytymään kaikki tärkeimmät Robinit (, paitsi Jason Todd), joten Rocksteady on nyt pannut parastansa. Selkeästi lyhyimmät tikut vetävät Nightwing ja Catwoman, joille on luvattu vain kaksi uutta skiniä kummallekkin. Lisäksi 60-luvun Batman-sarjan fanina tämä skinien sarja hemmottelee allekirjoittaneen silmiä. Tässä tarkempi lista niistä:

Batman:
First Appearance
Alex Ross-Batman
The Animated Series
(Batman Beyond) Aikaisemmin PC:n yksinoikeusskini
Classic TV Series-Adam West
Earth 2
Flashpoint Paradox (Thomas Wayne)
Gotham Knight
Justice League 3000
Batman Inc.
Jim Lee
New 52
1970s (Sininen puku)
Dark Knight Origins (Arkham Origins-versio Yön ritari-puvusta)
(Dark Knight Returns) Aikaisemmin PC:n yksinoikeusskini
Zur-En-Arhh
(Bruce Wayne, ilman naamiota) Kyse saattaa olla myös pelissä esiintyvästä Bruce Wayne-hahmosta (esim. Hush-tehtävässä)

Robin:
Classic Tim Drake (Arkham City-versio Robinista?)
Classic TV-Series Burt Ward (Dick Grayson)
Damian Wayne
One Year Later
New 52 (Dick Grayson)

Nightwing:
Classic (Arkham Cityn Nightwing?)
New 52

Catwoman:
1990s Long Halloween
Classic TV-Series Julie Newmar

Batgirl:
Bruce Timm (animaatiosarjaa mukaileva versio?)
Classic TV-Series
New 52

Lisäksi oli toivottu lisäskinejä myös Harley Quinnille ja Red Hoodille, mutta niiden toteutumisesta ei ole vielä mitään tietoa. Itse toivoisin Harleylle Batgirlin lisärissä esiintynyttä animaatiokuosia ja Red Hoodille Arkham Knightin panssaria. Näillä näkymin he ovatkin jäämässä paitsioon, mutta tulee ottaa huomioon että tässä ei välttämättä ole vielä KAIKKI lisäsisältö mitä peliin meinataan ympätä.

Red Hoodin lisäsisältö tulee kaikkien
saataville syksyn aikana (Techtimes.com)
Lisäksi: Ennakkotilaajien ikävä yllätys...
Ennakkotilaajien bonuksina tulleet lisäsisällöt: Prototype Batmobile, WayneTech Booster Pack, Harley Quinn's Story Pack ja Red Hood Story Pack tulevat avautumaan kaikkien saataville syksyn aikana. Eli ne jotka hätäpäissään tilasivat pelin ennakkoon siinä pelossa etteivät muuten saisi käsiinsä jotain tiettyä lisäsisältöä saavat näpäytyksen sormillensa. Myös Scarecrown Nightmare-missiot (PS4:sen yksinoikeus) tulevat todennäköisesti avautumaan muidenkin saatavaksi silloin. On myös oletettavaa että nämä kaikki sisällöt kuuluisivat Season Passin piiriin eli Season Pass on näillä näkymin se suunta, jota suosittelen Arkham Knightin DLC:stä kiinnostuneille.

Season Pass kokonaisuutena: 
Näillä näkymin Season Pass tulee tarjoamaan vähän vajaavaiseen peliin varsin mukavasti lisäsisältöä, erityisesti skineissä ei ole nyt säästelty! Suurimmat toiveet voivat toteutua tai murskautua kuitenkin tarinapohjaisissa lisäreissä: Season of Infamy ja Gotham City Stories. Toistaiseksi Arkham Knightin lisätarinat ovat osoittaneet olevansa melko lyhyen läntiä ja paljon on vielä hämärän peitossa. Toinen elintärkeä tieto sisäiselle Batman-fanilleni on uudet haastekartat, joissa luvataan jokaiselle hahmolle ainakin jotakin. Mutta jos haastekartat osoittautuvat jälleen hahmoihin sidotuksi niin on hankala sanoa kauanko niistä irtoaa hupia. Pelkästään plussana pidän Batmobilen teemaratoja ja ne tulee varmaan kaahattua läpi kerran taikka pari, nostalgian vuoksi. Odotuksia en niihin oikeastaan lataa.

Joka tapauksessa tulen tekemään uuden luotaukseen koko peliin, pakettina kun kaikki DLC:t on julkaistu ja antamaan pelille arvosanan. Tätä nykyä peli on vielä hiukan keskeneräisen oloinen ja kaipaa reilusti lihaa luittensa ympärille. Noin puolen vuoden päästä näemme onko Batman: Arkham Knight se peli jota lepakkofanit ovat odotelleet.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti