12. heinäkuuta 2015

Olen Keräilijä!

Rajanveto
Olen siis keräilijä. En ole hamsteri, hordaaja tai mitään muutakaan. Kerään videopelejä (ja konsoleita) jotka miellyttävät minua pelaajana, antavat  nostalgisia viboja tai muuten vaan jaksavat viihdyttää. En omista kuin yhden muovikääreissä olevan pelin (New Super Mario Bros. 2 3DS) ja sillekin asialle aion tehdä jotain, lähitulevaisuudessa. En harrasta peleillä/konsoleilla keinottelua ja jos satun jotain kokoelmastani myymään teen sen rahoittaakseni harrastustani ja trimmatakseni peliarmadaani mieltymysteni mukaiseksi.

New Super Mario Bros. 2 odottaa pelaajaansa
 (hardcoregamer.com)
Kokoelmani on osa minua, ilmentymä personastani, jos halutaan käyttää hienoja sanoja. Tarkoituksena ei ole koskaan myydä pelikokoelmaani eniten tarjoavalle. En myöskään aio täyttää asuntoani hyllyllisillä videopelikoteloita, tahdon vain parhaat päältä, valiojoukon. Kaipa sekin on merkki oman arvonsa tuntevasta keräilijästä, joka ei kelpuuta kokoelmaansa mitä sattuu (sellaisiakin "keräilijöitä on nähty"). No, kukin taplaa tyylillänsä!


Tuplakonsolit
Tuplapeleistä olen kirjoittanut jo aiemmin ymmärryksen rajamailla poukkoilevalla tyylilläni. Tyyliäni tukee tämänkertainen aihevalintani: Tätä eivät kaikki voi ymmärtää. Miksi ostaa sama konsoli, jonka jo omistat, uudestaan? Tai miksi ostaa KAIKKI konsolit mitä TV:si alta löytyy toistamiseen? Ja siihen päälle vielä lakritsikaupalla vara-ohjaimia, lisäkilkkeitä ynnä muita härpäkkeitä. Nämä ovat tunneasioita ja niitä ei voi järjellä selittää tai ymmärtää. Lyhykäisyydessään asia on kuitattavissa yhdellä lauseella: Olen keräilijä. Olen Keräilijä, joka haluaa nauttia kokoelmastaan vielä vuosienkin päästä ja on valmis näkemään karvan enemmän vaivaa tavoitteen saavuttamiseksi. Selvennyksen vuoksi: En osta kuitenkaan osta JOKAISTA versiota konsolista, vaan ne itselleni olennaisimmat, parhaat.

Tässäkö kokoelmani tulevaisuus? I think not.
(ign.com)
Haastan SINUT!
Heitänkin tähän postaukseni loppuun haasteen, jossa haastan juuri SINUT, blogini lukijan. Määrittele mikä tekee sinusta keräilijän, miten olet asian toteuttanut, käytännössä, mitä toivot vielä saavuttavasi keräilyakselilla ja mitä videopelien keräily merkitsee sinulle. Näiden asioiden pohtimista itsekseen tasaisin väliajoin ei voi kyllin korostaa, sillä ne auttavat kohdentamaan keräilyäsi tehden kokoelmastasi itsesi näköisen, paitsi omissa, myös muiden silmissä. Ja se on jo palkinto itsessään keräilijälle!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti