14. heinäkuuta 2015

Harley Quinn's Story Pack DLC


Tara Strong jatkaa Harleyn äänenä, valitettavasti.
(youtube.com)
Tara Strongin ääninäyttelemä Harley Quinn-roisto iskee Blüdhavenin vankilaan tarkoituksenaan vapauttaa Poison Ivy Scarecrown suurta suunnitelmaa varten. Kovin kovaa ja kimeää ääntä käyttävä Harley Quinn puhuu tyylilleen ominaisesti paljon ja teksti on täysin sisällötöntä, kuten kuuluukin. Harleyn kälätyksestä voikin saada päänsäryn, oikeasti. Jomotus saattaa tosin johtua myös Harleyn kirkuvan punaisesta psykoosi-näöstä ja Mayhem-tilasta, joista seuraavaksi lisää...




It's Mayhem-time!
Harleylla menee lujaa, sillä hänet on varustettu jonkin sortin psyko-tilalla, joka vastaa Batmanin Detective-modea. Tämä näyttää poliisiaseman koppalakkien sijainnit kaukaa ynnä muuta kivaa. Lisäksi häneltä löytyy Fear Takedownmainen mahti-tila, joka aktivoittuu kun Harley saa pumpattua Combo-mittarinsa täyteen. Tämä mahti-moodi tottelee nimeä Mayhem-mode, jonka aikana Quinn heiluu pesäpallomailansa kanssa kuin tuuliviiri, niistäen vihuja oikealta ja vasemmalta. Jopa lisärin loppupomoksi kaavailtu Nightwing (+ kolme poliisia) kaatuvat Mayhemilla vaivatta. Jopa niin vaivatta että Nightwingin fanit ovat Youtubessa ärähtäneet siitä. No jaa...

Liikearsenaalinsa puolesta Harley liikkuu "Catwomanmaisesti". Vihujen tainnutus hoituu pesismailaa heilauttamalla ja väistöliikkeet ovat kärrynpyöriä. Quinnin välineet, ne muutamat harvat, noudattavat nekin tuttua kaavaa, ja ehkä hyvä näin, koska niihin ei ole MITÄÄN tutoriaaleja tms. Ainoat avut löytyvät välinepyörästä, jossa näkyy pikanäppäinyhdistelmät. No, tuttujahan nuo lelut ovat kun tarkemmin katsoo, esim. Jack-in-a-box on Arkham Citymainen Explosive Gel-droppi ja vihertävä (nauru?)kaasu korvaa Smoke pelletin Predator-haasteissa.
Harleyn psykoosi- ja Mayhem-moodit värjäävät
näytön punaiseksi (nerdbite.com)

Nytkö se jo loppu?
Lisäri on siis kauniistikin sanottuna lyhyt. Youtuben läpipeluuvideot kertovat karua kieltänsä, jossa Harley on juostu läpi 10-15 minuutissa. Oma kantani on että onneksi en ole lisäristä mitään ylimääräistä maksanut, vaan sain Harley Quinnin samaan hintaan kuin mihin pelin normi-versiota olisi myyty. Eli kun tällaiset faktat on tiskissä on paha napista DLC:n sisällön laadusta, pituudesta tai muusta, mutta kyllähän se Valvomolaisellakin upposi alle puolen tunnin savottana. Jos tätä vertaa aikaisemmin blogissani ruodittuihin Scarecrow-tehtäviin niin täytyy kyllä myöntää että Harley jää kakkoseksi, oli kyseessä pituus, uudelleenpelattavuus ja sisällön mieluisuus.

Plussan puolelle menee lisärin rakenne ja tekijät ovat selkeästi panneet parastansa, jotta kokonaisuus ei näyttäisi muutamalta yhteennivotulta Challenge-mapilta. Arkham Originsin Initationin sudenkuopat siis vältettiin mainiosti. Väliin on lyöty varsin mukiinmenevät välinäytökset ja taustalla pyörii jatkuva jutskailu Harleyn ja Penguinin välillä, joka tahdittaa Combat- ja Predator-huoneet. Kokonaisuutena siis ihan hyvä yritys, vaikka lisäri haiskahtaakin enemmän fanipalvelukselta kuin uudelta sisällöltä. Myös Red Hoodin vastaavasta stoorista huhutaan pitkälti samoja juttuja, niin DLC:n keston kuin rakenteen puolesta. Toivon kuitenkin että siitä löytyisi astetta enemmän luonnetta...Red Hood ansaitsee parempaa.

Arvosana:
 6/10

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti