19. heinäkuuta 2015

Batgirl: A Matter of Family DLC


Batgirl ottaa yhteen Jokerin kanssa. (thegamescabin.com)
PSN-kaupasta tuli latailtua kovalevylle Arkham Knightin uusin tarinamuotoinen sisältö. Kohdevaloissa pörrää Batgirl (Barbara Gordon), jonka missiona on pelastaa joukko kidnapattuja poliiseja sekä isänsä (Jim Gordon) Jokerin Seagate-huvipuistosta. Apurikseen retkelleen Batgirl saa Robinin (Tim Drake). Mukaan mahtuu pommien purkamista, panttivankien pelastamista sekä Predator- ja Combat-kohtaamisia sekä semi-vapaapelattava alue, öljylautta-huvipuisto, Gothamin kupeessa. Itse Gothamiin on kuitenkin turha haaveilla pääsevänsä.

Jotain vanhaa, jotain uutta
Batgirlin liikearsenaali tuntuu alkuun vähän jäykemmältä ja hitaammalta kuin muilla Arkham sankareilla. Perusgadgetit ovat kuitenkin tallella Batclaw, Batarangs, Line Launcher ym. löytyvät. Pientä pettymystä (vaikkakin odotettua) aiheuttanee se että Lepakkotytön "hakkerointitaidot", joita lisärin tekijät kovasti rummuttivat, supistuivat näillä näkymin Batmanin tuttuun Remote Hacking Tooliin. Tätä työkalua käytetään ainoastaan pääpeliä ahkerammin, muuten eroa ei oikein ole. Ja lisäosan aiheuttamasta närästä puheenollen...

Närää on aiheuttanut jälleen lisärin pituus (luvattu oli Harley Quinn's Revengen ja Cold Cold Heartin mittaista 2-3h lisäri + sivutehtävät), mutta toisaalta annan sen osittain anteeksi lisärin verrattain halvan hinnan (n. 7e) vuoksi. Mutta lyhykäiseltähän tuo näyttää katsoo sitä kantilta kuin kantilta. Sillä jo eka pelikerta ilmensi 40%:ia lisärin suorituksesta. Ongelmat ovat siis samoja kuin Arkhamin pääpelilläkin, josta olen napsinut, vajaan kuukauden pelaamisen jälkeen, melko vaivatta 78% (oma Arkham City-tallennukseni on vuosienkin päästä edelleen 69%!). Toinen nakertava asia on aikarajat pomminpurku-tehtävissä, ne ovat paikoin turhan tiukkoja.

Myös Arkhamin aikajanalla venyy ja paukkuu, fanit kritisoivat Tim Draken valintaa lisärin Robiniksi, koska kronologisesti manttelissa olisi pitänyt olla Dick Grayson tai Jason Todd. Itseäni asia ei niin häirinnyt, mutta onhan se hieman koomista kun lisärin paukutetaan sijoittuvan aikaan ennen Arkham Asylumia ja Robinina on taas Tim. Muitakin päällekkäisyyksiä varmasti löytyy kun miettii, mutta edellinen tuntuu kuohuttaneen eniten faneja.

Harley Quinn on pukeutunut animaatiosarjasta
tuttuun asuunsa lisärissä.(ausgamer.com)
Be The Batgirl (& Robin)
Kokonaisuutena lisäri on kuitenkin melko onnistunut tekele Warner Bros. Montrealilta. DualPlayta viljellään viljalti ja lopun kähinöissä pelaaja pääsee kokemaan jopa päheän DualPlay-pomotaistelun, jossa Robin ja Batgirl saavat vastaansa Harley Quinnin, Jokerin ja legioonan pahiksia. Turpasaunan eeppisyys hakee veroistaan, jo Arkhaminkin mittapuulla. Arvosanaa vetää kuitenkin alaspäin DLC:n ohut tarina, lässähtävä loppuratkaisu, joka flirttaili Killing Jokella (, jota ei sitten saatukaan), myös lisäosan suhteellinen lyhyys sekä fakta että Batgirlillä ei näillä näkymin pelata Challenge-mapeissa tai Free Roamauksessa (Gotham Cityssä). Kaiken kaikkiaan varsin mukiinmenevä setti, mutta jäi fiilis että paljon enempäänkin olisi ollut paukkuja.

Arvosana:
7/10

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti