31. tammikuuta 2016

Arvostelu: Call of Duty: Advanced Warfare (PS4)

SISÄLTÄÄ SPOILEREITA

Lock and Load, Gentlemen

Mitä tapahtuu kun Ghostsin jälkeen kaavoihin kangistunut COD siirtyy scifikautiseen tulevaisuuteen? Astumme maailmaan jossa kyborgimaiset Exo-puvut ovat normi, laserit losahtelevat ja militaristiset suuryritykset tarjoavat maille asepalvelujaan, rahaa vastaan. Pääosaa näyttelee ex-merijalkamies Jack Mitchell, joka saa astetta kiinnostavamman työtarjouksen Atlas-superyhtiöltä. Erinäisten sattumusten jälkeen Mitchell pumpataan Exo-pukuun ja lähetään Atlasin kontrahtien mukana maailman kriisipesäkkeisiin. Kun kavereita alkaa kaatuilemaan terroristipomo Hadesta jahdatessa alkaa paljastua synkempiäkin salaisuuksia. Vaikka pääosa pelistä suoritetaan tetsaten niin menoa höystetään välillä ajoneuvo-osuuksilla, joissa lennellään destinymaisilla pyörillä ja robottikärpäsillä(!).

COD-moninpeliä sekoitetaan Exo-puvuilla.
(techtimes.com)
Exo-llent Work, Men!  

Pelimuodot ovat sekä turvallisia sekä tuttuja mutta ne tarjoillaan exolla hämmennettyinä: Kampanja, moninpeli/botit ja exo-selviytyminen. Lisäksi myös Exo-Zombeja on tarjolla lisäsisältöä ostaville. Peruspelillä pärjää kuitenkin myös yllättävän hyvin sillä kampanja on tehty poikkeuksilla pieteetillä ja exo-survival vetää melkein vertoja MW3:sen selviytymistilalle.  Selviytyskartoissa riittää myös kosolti avattavaa.

Miinusta satelee muuten loistavasta exo-puvusta, jota käytetään melko nihkeästi pelimuodosta riippumatta. Kampanjassa exo-kyvyt ovat usein lukittuna pelaajalta jemmassa, jolloin  niitä pystyy käyttämään vain juonen ja skriptin niin sanellessa. Moninpelissä exot pääsevät parhaiten oikeuksiinsa, mutta olisin kaivannut montaa kampanjassa esiteltyä exo-kykyjä myös moninpeliin. Näitä ovat magneettihanskat ja grapnel-koukku (, joka löytyykin DLC:stä). Myös exo-survival kärsii samanlaisesta "tyhmentämisestä". Lisäksi kuulemma kaikki DLC:nä julkaistut kartat eivät olisikaan Exo-Survival-tilaan soveltuvia, mikä on harmi sillä tilassa on paljon potentiaalia.

Kevin Spacey tekee tiukan roolin Mr. Ironsina.
(youtube.com)
Press X to Pay Respects...

Vaikka laserpyssyttely ei aivan täysillä nappaakaan, on myönnettävä että Advanced Warfare on astetta tiukempi yritys COD:laisilta. Erityisesti lisäplussaa ropisee hienosta yksinpelikampanjasta. Puutteineenkin peli on uskomaton ja kehtaanko sanoa uskaliaskin irtiotto Ghostsin myötä kangistuneista kaavoista. Vaikka pelin futuristinen meininki varmasti jakaa pelaajia on kyseessä COD-peli, jota voi suositella myös muillekin kuin sarjan ystäville.

Arvosana: (PS4)
8/10

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti