11. tammikuuta 2016

Arvostelu: TimeSplitters: Future Perfect (PS2)

Esirippu nousee
Timesplitters on pelisarja jota ei voi ainakaan syyttää tylsyydestä, tai yrittämisestä. Loistavasta laadustaan huolimatta pelisarja ei koskaan saanut ansaitsemaansa mainetta omana aikanaan, vanhan sukupolven räiskintöjen soihdunkantajana. Pelisarjan osat tuntuivatkin jääneen soittamaan aina toista viulua Halojen, Killzonen tai milloin minkäkin pelin jyrätessä yli. Timesplittersit ovat kuitenkin laatutyötä ja kokemisen arvoisia, vielä nykyäänkin. Lukuisat pelitilat, pelihahmot ja kartat tekevät pelistä melkein ehtymättömän runsaudensarven vanhan liiton vauhtiräiskijälle Quakejen ja Unreal Tournamenttien vanavedessä.

Varoituksen sanoina kuitenkin lausuttakoon: Timesplittersissa terveys ei parane itsestään, vaikeustaso on paikoin korkea ja tallennuspisteet usein tehtävien välissä. Ja vaikka peli aiheuttaakin ajoittain (erityisesti tarina- ja haastetilassa) hiuksien halkomista sitä ei kannata sivuuttaa kevyin mielien. Sillä se on yksi parhaista, ja ennen kaikkea monipuolisimmista pelaamistani räiskintäpelisarjoista. Ikinä. Nyt käsittelyssä on Timesplitterseistä kolmas ja viimeinen, trilogian päätösosa: Future Perfect.

Valitse pelihahmosi sitten näistä...
(youtube.com)

It's time to Split!
Pelin tarina kuljettaa pelaajaa Cortezin, ihmiskunnan viimeisen toivon, kengissä. Tehtäväsi on palauttaa varastetut aikakristallit ja lopettaa muukalaisrodun eli timesplittersien, ja ihmisten välinen sota, lopullisesti. Jotta tämä onnistuisi pelaajan täytyy matkustaa ajassa eteen- ja taaksepäin ja etsiä eri aikakausiin jemmatut aikakristallit. Ja matkakohteissakin löytyy: On 1920-luvun Skotlantia, kylmän sodan aikaista Neukkulaa, ysärin Kauhujen kartanoa ja scifikautiset 2050- ja 2240-luvun tulevaisuusvisiot. Myöskään viholliset eivät ole yhdestä muotista leivottuja. Vastaan lampsii niin zombeja, robotteja ynnä muita kätyreitä ajan hengen mukaisesti. Pelaaja saa tehtäviin usein myös rinnallensa oman aikakausikohtaisen apurin tehtävää varten. Ja välillä myös oman itsensä! Näiden apurien luonteenlaatu vaihtelee pähkähulluista poskettoman hauskaan, parhaimpana esimerkkinä maailman salaisin agentti, Harry Tipper.

Sisällön aarreaitta
Harvassa pelissä on niin paljon sisältöä kuin Future Perfectissä. Pelihahmoja on mahdoton määrä ja kaikki eivät ole todellakaan samasta puusta veistettyjä. Pelihahmoista löytyy Cortezin lisäksi suurin piirtein kaikki Timesplitters-trilogian hahmot, kiinalaista kokki, ankka, lumiukko, dinosaurus ja vaikka mitä. Osa hahmoista on pelattavissa heti kun pelin iskee konsoliin, loput aukeavat eri pelitilojen kautta.

Kun skinien päälle ympätään lukuisat kartat, mieletön määrä pelitiloja, tarina-tila ja mahdollisuus luoda omia karttoja, alkaa paketti olla kasassa. Totuuden nimissä on myönnettävä, että osa kartoista on kierrätettyjä (paranneltuja) versioita aikaisempien osien kartoista (esim. Chinese, Training Ground ja Mexican Mission). Uudet kartat taas käsittävät mm. Neonvaloja välkkyvän Discon, maanalaisen Subwayn ja inkojen vanavedessä vellovan Templen. Mielenkiintoisin kuriositeetti taitaa olla täysin virtuaalitodellisuuten sijoittuva VR. Kentissä siis löytyy ja jotkut kentät soveltuvat vain tiettyihin pelimuotoihin.

Timesplitters: Future Perfectia on ilo suositella nykyajan pelien sisällön vähyyteen tympääntyneille pelaajille. Pelin tarina-tila, Arcade League ja - Custom sekä Haastetila, karttaeditori, valtava määrä avattavaa sisältöä ynnä jaetun ruudun moninpeli (nettipeli lienee jo matalana!) pitävät pelaajan kuin pelaajan kiireisenä pitkän aikaa. Ja mikä parasta: Kaikki tämä pelkän pääpelin hinnalla ilman Season Passeja tai DLC:tä!

Arvosana: (PS2:lla)
9/10

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti