27. tammikuuta 2016

Arkham Knight: Community Challenge Map Pack

Nykyisin Crimefighter Challenge Maps #6 nimellä kulkeva karttapakkaus, Community Challenge Map Pack, on vihdoin täällä! Karttapaketti sisältää kuusi kierrätettyä karttaa vanhoista Arkham-peleistä ja yhden AK-kartan uusilla jipoilla (Endless Knight). Karttojen valinnoissa on otettu huomioon pelin keskustelufoorumien fanien ehdotukset.

(WBGamesCommunity.com)
Kierrätys kunniaan!

Community-karttapaketista jää kaiken kaikkiaan semmoinen "ihan kiva"-vaikutelma". On pakko myöntää että vanhojen karttojen remasterointi ei ole graafisesti toteutunut niin näyttävästi kuin odotin. Onneksi kuitenkin joissakin kartoissa, kuten Iceberg Loungessa, on muuten vaan astetta enemmän yritystä. Tämä estää kokonaisuuden kapsahtamisen keskinkertaisen seiskan puolelle. Ja onhan toki myönnettävä että Crime Alley, Monarch Theatre, Batcave ja Wayne Manor ovat ehdottomasti ikonisia paikkoja sekä siksi olennainen osa Bat-mytologiaa.

Nyrkkisääntönä on siis toiminut että vanhoihin karttoihin ei ole kummoisesti kajottu, vaikka alunperin tekijät vakuuttivat että tarkoitus ei ole vain tarjoilla samoja mappeja uudestaan. Päinvastoin, tiimin tarkoitus oli remixailla karttoja, tavoitteita myöten. Tämän vuoksi olenkin hiukan pettynyt että esim. Batcavessa on Arkham Asylumin Batmobile eikä Knight-installaatio siitä. Harmi sinäänsä koska tällaiset pikku muutokset olisivat antaneet pelaajille uutta pontta karttojen koluamiseen, onhan niitä odotettukin useampi kuukausi!

Mainittakoon kuitenkin että Wayne Manorista tosin löytyi mielenkiintoinen 4-25 nimeä kantava Easter Egg, jonka tarkoitusperiä voi vain arvailla. Onko kyseessä seuraava peli vai isompi Arkham Knight DLC? Todennäköistä on että Easter Eggin kiusaama uusi peli tai DLC tulee keskittymään Penguinin ympärille. Olisiko kyse Telltalesin Batman-pelistä? Yhtä todennäköistä on myös että Huhtikuun 25. päivä (joka on ensimmäisen Batman-sarjakuvan ilmestymispäivä) saatamme olla viisaampia.

Uutta ja Vanhaa

Itse kartathan ovat sinäänsä (edelleen) varsin päteviä, vaikka ne eivät Icebergin DualPlay-pomomatsia(!) lukuunottamatta sisälläkkään mitään uutta ja ihmeellistä. Jopa Joker-kloonit on poistettu Crime Alleystä, jolloin siitä osittain putoaa pohja. Juuri tällaisia uudistuksiahan kartat olisivat kaivanneet! Kun karttojen graafiselle ulkoasullekaan ei ole tehty juuri muuta kuin vaihdettu TYGERit ja Asylumin asukit Militian kätyreiksi, niin kokonaisuudesta jää kieltämättä vähän laiskan portin vaikutelma. Toki tietyt valot varjot aina säväyttävät esim. Monarch Theatressa, mutta muuten kokonaisuus on kovin, kovin keskinkertaisen oloinen.

Ei karttapaketti huono ole, perustuuhan se klassisiin Arkham-sarjan karttoihin. Silti on pakko sitä pelatessa on vaan joskus hiukan hankala ymmärtää että miksi se ylipäätänsä on olemassa. Toisaalta lisäpelattava on aina tervetullutta, mutta olisiko Rocksteady pystynyt parempaan? Esim. Uuteen story-packiin? No jaa...4-25

Lopussa kiitos kaatuu

Karttapaketin suurin pettymys on varmasti kuitenkin ylimääräisenä karttana julkaistu, ja eniten hypetetty Endless Knight. Kyseessä on nimittäin Terminal Velocity-kartta, joka on kiva kartta ei siinä mitään. Karttaa on terästetty loputtomasti spawnaavilla vihollisilla ja kellolla, johon saa lisää sekuntteja moukkia niittämällä. Ei ihan mitä kartalta odotin, mutta koska se tuli "extrana" niin en siitä sen enempää myöskään murise. Mainittakoon vielä lopuksi että Community Map Packin lisäksi (loputkin) pelaajat pääsevät nauttimaan varsin pätevästä Batman Inc. (yksinoikeus)skinistä.

Community Challenge Map Packin kartat:

Predator:
Silent Knight (Arkham Asylum)
Batcave (Arkham City)
Wayne Manor (Arkham City)
Endless Knight (Arkham Knight)

Combat:
Iceberg Lounge VIP (Arkham City)
Monarch Theatre (Arkham City)
Crime Alley (Arkham Knight)

Arvosana: (PS4:llä)
8/10

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti