4. tammikuuta 2016

Arkham Knight: a Flip of a coin (Robin)

Marraskuussa  ilmestynyt A Flip of a Coin-DLC pääsee vihdoin ja viimein (myöhästyneeseen) arvosteluun. Luvassa on Robinille pyhitetty sivutarina, jossa Tim Drake lähtee Two-Facen perään...

Robin saa lisärissä vastaan Two-facen (kätyrit)
(Ign.com)
Ja kuinkas sitten kävikään...
Robin saa vastaansa Two-facen Arkham Knightin tarina-DLC:ssä. Catwoman's Revengen tapaan luvassa on aiempaa aavistuksen haasteellisempaa settiä. Robinin on määrä puikkelehtia Two-Facen kätyreiden valtaamaan Hells Gaten jätteidenhävityslaitokseen. Siinäpä tulikin samalla lisärin pointtikin, kätyrit! GCPD Lockdownin ja Catwoman's Revengen tapaan et taistele itse supervihulaista (tässä tapauksessa Two-Facea) vastaan, vaan saat niskaasi vain hänen lakeijoitaan. Itse Two-Face toimii Scarecrowmaisesti takapiruna ja kommentoi välillä radion välityksellä Robinin edesottamuksia. Tai otetaan vielä hiukan takaisin. Lisärin lopussa Two-Facekin pomppaa esiin, mutta osio hoidetaan näppärästi yhden napin Quick-Time Eventtinä. Ironisesti, jopa peruskonnan nitistäminen olisi ollut haastavampaa kuin Dentin. Two-Face olisi ansainnut parempaa.

Häämatka ja kasvukipuja
Lisärin kaava on tuttua huttua aikaisemmista Arkham Episodeista. Alun Predatorin jälkeen luvassa on pieni puzzle, sitten Combattia ja lopuksi QTE-pomomatsi Two-facea vastaan. Taustalla pauhaa Òraclen ja Robinin leppoisat rupattelut keskeytyneestä häämatkasta ja siitä kuinka Tim ei koe sopivansa Batmanin saappaisiin. Ihan...kiva. Kun nämä asiat on saatu pois päiväjärjestyksestä niin Flip of Coin on ihan mukiin menevää Arkham-sisältöä. Combat toimii, Predator toimii, peli toimii. Pyörää ei siis olla todellakaan lähdetty keksimään uudestaan ja Robinin gadgetit kulkevat pääpelistä melkein sellaisenaan lisäriin (ainoa uudistus on Batmanilta saatu, kätevä, Remote Hacking Tool).

Flip of Coinista jää sellainen ihan kiva fiilis. Eikä kymmenen minuutin stoorilisärillä ja QTE-pomomatsilla sen kummempaa voi edes toivoakkaan. Mitään lopullista yhteenvetoa pääpelin tarinan lopusta ei siis ole edelleenkään tiedossa, Batmanin kohtalo kuitataan Robinin ja Oraclen keskustelun sivulauseessa. Luulisi että Robinilla tai Oraclella, Batmanin läheisimmillä liittolaisilla, olisi ollut asiasta enemmän sanottavaa. Aikaisemmista lisäreistä tuttuun tapaan DLC loppuu kuin seinään, kun homma on hoidettu. Onneksi mukana tulevat AR-kartat piristävät edes hiukan tätä väljähtänyttä pakettia.

Arvosana: 7/10 (PS4) + 1 lisäpiste AR-tasoista

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti