19. tammikuuta 2016

Meemi Nro. 3

Aliarvostettu peli

Arcade-hallien armoton kuningas Metal Slug täyttää ehdottomasti nämä tuntomerkit. Pelisarjan himotuin ja paras inkarnaatio on taas eittämättä Anthology-kokoelma. Ehkä parhaiten tämä käy ilmi siitä että peli on edelleen monien käytettyjä pelejä myyvien putiikkejen most wanted-listalla. Kyseinen PS2:lle, Wiille ja PSP:lle julkaistu kokoelma tekee märkäkorville selväksi sen että miksi Metal Slug on kovaakin kovempi, timanttistakin timanttisempi. Ennen kaikkea se on täydellinen lähtölaukaus Metal Sluggien maailmaan.

Metal Slugin hullunhauska grafiikka on ajaton!
(gamesradat)
Anthology on siis kokoelma joka käärii sisäänsä Metal Slug-sarjan osat: 1, 2, X, 3, 4, 5 ja 6. Vaikka nämä teokset ovat kaikki pelillisesti enemmän tai vähemmän toistensa kaltaisia, niin siksi ne ovat myös tyylipuhtaita klassikoita. Niissä yhdistyy räjähtävä kolikkopelimaailman toiminta ja napakka vaikeustaso, joka jättää heikot rannalle ruikuttamaan. Metal Slug ei nimittäin harrasta kädestä pitelyä, vaikka Anthologysta löytyy tumpulapeukaloille (ja meille vähemmän tumpuloillekin) Infinity-tila, joka mahdollistaa rajattomat Continuet. Itse pyrin välttelemään tämän käyttöä, sillä se vesittää pelin fiiliksen tehokkaasti viedessään haasteen mennessään, vaikka se onkin todennäköisesti ainoa keino jonka avulla näkisin pelien lopputekstit.

Metal Slugit toimivat parhaiten pieninä annoksina ja sellaisina ne kestävät aikaa sekä nostattavat tunnelman kerta toisensa jälkeen. Kun vihulaisen sotilaat pannaan 2D-sarjisgrafiikan hengessä halki, poikki ja pinoon sopivan humoristisessa hengessä niin ei voi kuin nauttia. Ainoat miinukset ropisevat PS2:sen raiskatusta PAL-versiosta, jossa on pieni, mutta havaittava ohjausviive. Metal Slugin kaltaisessa pelissä kun se voi olla elämä tai kuolema! Onneksi tähänkin tottuu. Samoin kenttien valitsemismahdollisuus olisi ollut kova sana. Nykyisin ainoa ratkaisu on edelleen pelata peli, hardcoresti, alusta loppuun, yhdeltä istumalta. Tai niin kauan kuin elämiä riittää...

(metalslug.wikia.com)

Metal Slug: Anthology on silti vielä tänä päivänäkin varsin tiukka paketti ja varteenotettava hankinta jokaiselle joka arvostaa hyvää retroräiskintää 2D-vinkkelistä. Armottoman tiukka vaikeustaso ja vanhahtava ulkonäkö takaavat kuitenkin sen että peli ei kaikkia kiinnosta. Mutta niille joista on katsomaan Metal Slugin kovan kuoren alle on edessä aikamoinen paukuttelun hurlumhei!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti