15. tammikuuta 2016

Meemi Nro. 2

Suosikkipelihahmoni

Mario nuoruusvuosinaan.
(kotaku.com)
Suosikkipelihahmoni natsat napsahtavat, niin ikään myös, Super Mariolle. Tämä italialainen putkimies on ojentanut koopalaisia, Bowser-roiston kätyreitä, ja pelastanut Prinsessaa jo kolmen vuosikymmenen ajan! Hilpeän hauskan Marion vastaus pahan kätyreille on tömäkkä pomppaus. Tämä litistää suurimman osan konnakaartista, jos ei ensimmäisellä niin yleensä viimeistään toisella pompulla. Mario kestää perusolomuodossaan vain yhden osuman, mutta napsittuaan punaisen PowerUp-sienen hän muuttuu Super Marioksi, jolloin hän kestää myös toisen niitin.

Lisää lisävoimia

PowerUp-sienen lisäksi Mariolla on myös käytössään kattava lisävoimien arsenaali, joka on kasvanut vuosien mittaan. Tasojen varrelle ripoteltuja supervoimia hyödyntäen hän voi muuttua hetkellisesti voittamattomaksi, viskoa tulipalloja, leijailla ja lentää, muuttaa viholliset jääksi, muuttua itse ampiaiseksi, heitellä vasaroita, kasvattaa itselleen Koopa-kilven tai uida nopeammin sammakkopuvussaan. Ja tässä vasta muutama putkimiehemme erikoiskyvyistä! Lisävoimilla on kuitenkin rajansa. Osa supervoimista on aikarajoitteisia ja loput toimivat siten kun Mario ottaa osumaa hän palautuu takaisin joko Marioksi tai Super Marioksi.

Vain kourallinen Marion lisävoimista...
(rjburgees.net)
Vaikka Marion tielle on vuosien varrella kyhätty lukuisia äkkikuolemapaikkoja sisältäviä ansareittejä ja toinen toistaan kookkaampia ja katalampia konnia, niin aina putkimiehemme on selvinnyt niistä voittajana. Välillä nämä ansareitit ovat vaatineet useita (kymmeniä) yrityksiä, mutta putkimiehemme ei anna helpolla peräksi. Järkkymättömän mielenlaadun lisäksi Mario osaa myös adaptoitua erittäin hyvin ympäristönsä haasteisiin ja usein tuntuu että Mario sattuu saamaan kysymysmerkkilaatikosta, juuri sen lisävoiman josta on kulloinkin eniten apua. Lisäksi Marion liikearsenaali on karttunut kiitettävästi vuosien varrella sisältäen mm. kolmoishypyn, seinästä seinään kimpoamisen hypyn avulla ja jopa tavaroiden viskely vihollisten niskaan.

Mariolla eläkesuunnitelma
jo tiedossa?
(e3.nintendo.com)
Mariosta on moneksi

Ehkä Mariossa viehättääkin eniten hänen monipuolisuutensa hahmona. Hänhän on uransa varrella, paitsi loistanut tasoloikinnassa veljensä Luigin kanssa, nitistänyt tohtorina mikropöpöjä puzzle-pelissä (Dr. Mario), kaahannut karttingia (Mario Kart), golffannut (Mario Golf), pelannut tennistä (Mario Tennis) sekä bilettänyt (Mario Party). Ja onpahan Mario käynyt avaruudessakin (Super Mario Galaxy 1 & 2) sekä seikkaillut omissa unissaan (Super Mario Bros. 2)! Mariolle on leimallista että mitä tahansa hän tekeekin hän tekee sen tinkimättömällä ja hullunkurisella tyylillänsä.

Marion viimeisimmässä aluevaltauksessa hän on ruvennut perehtymään 2D-arkkitehtuurin saloihin (Super Mario Maker). Putkimiehemme on nimittäin saanut päähänsä alkaa rakentamaan uusia tasoja, joissa pomppia. Tämän tarkoituksena on, mitä ilmeisimmin, kehittää Marion taitoja siltä varalta kun Bowser taas seuraavan kerran nostaa päätänsä putken päästä. Ehkäpä tässä olisi Mariolle nyt myös lupaava eläkesuunnitelma, vetäytyä vanhoilla päivillä tasojen suunnittelijaksi?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti