1. tammikuuta 2016

Arkham Knight: Season of Infamy-DLC: Arvostelu

SISÄLTÄÄ SPOILEREITA

Neljän suora
Arkham Knightin viimeinen tarinamuotoinen lisäri kantaa nimeä Season of Infamy. Pääpelin lisätehtäväpyörää laajennetaan neljällä uudella lisätehtävällä. Tarinallista syytä näiden uusien lisätehtävien ilmestymiselle ei viitsitä sen kummemmin luoda. Sääli koska niiden avulla olisin toivonut luotavan jonkinlaista loppuratkaisua, paitsi Season Passille ja Arkham-trilogialle niin myös, pääpelin tarinalle.

Season of Infamy on askel oikeaan suuntaan.
(kotaku.com)
Seasonissa Batman saa vastaansa Mad Hatterin, Killer Crocin, Ra's al Ghulin ja Mr. Freezen. Näistä vain Killer Croc sisältää pomomatsin ja se onkin yksi lisärin mieleenpainuvimmista hetkistä, vaikka totuuden nimissä onkin hiukan sekava ja kaaottinen kokemus. Ra's al Ghulin tapaus taas tarjoilee moraalisen valinnan. Tehtävässä Batmanilla on mahdollisuus ratkaista League of Shadowsin johtohahmojen välinen nokittelu, kertaheitolla. Mr. Freeze taas on joutunut huonoon välikäteen militian kanssa ja lisäri tarjoilee perinteisempää Predatoria ja tankkimatseja. Viimeinen konna, Mad Hatter, on napannut muutaman GCPD:n poliisin panttivangiksi ja onpa hänellä suunnitelmia Batmanillekin. Luvassa on unohtumaton matka kaninkoloon, Arkhamin tapaan.

Huijattiinko meitä?
Lisärin lupaamat uudet gadgetit loistavat poissaolollaan ellei sellaisiksi lasketa Mad Hatterin pomminpurkua Remote Hacking Toolilla, Ra's tehtävien vesivirtojen seuraamista (samoin kuin Ivyn tehtävässä puun juurten) ja ninjojen paikallistamista Detective-modella (kuten Arkham Cityssä). Nämä kaikki löytyvät kuitenkin jota kuinkin sellaisinaan myös pääpelistä tai aikaisemmista Arkham-osista. Odotin kyllä jotain ihan muuta.

Ainoa selitykseni gadgettien puuttumiselle (samoin kuin lisäristä leikatulle Prometheukselle, Black Mask saattoi olla osa Red Hoodin Story Packia) on Rocksteadyn reagointi fanien palautteeeseen. Monet fanithan nousivat jo Kesäkuussa takajaloileen nähdessään pääpelin vesitetyt pomomatsit ja ylikäytetyn Batmobilen. Niinpä veikkaan että Season of Infamyä fiksailtiin ns. Jalkamiehelle ystävällisemmäksi. Toinen teoria puuttuville välineille (ja roistoille) on kiire. Loppuiko Rocksteadylla aika kesken pääpeliin tehtävien korjausten (AR-hahmojen valinta, fanien skinit, Community Challenge Map Pack, Photo-mode ym.) ja rikkinäisen PC-version korjaamisen vuoksi?

"Frabjous day! Callooh! Callay! Batman's here to save the day."
Niin tai näin, Season of Infamy on mannaa nykyisessäkin muodossa. Lisäri sisältää paljon mielenkiintoisia visuaalisia elementtejä, esim. Mad Hatterin Wonderland-osio tai Mr. Freezen lumimyrsky. Nämä tekevät tehtävistä riittävän mielenkiintoisia ja hahmoista uniikkeja. Siihen olisiko Season of Infamyn pitänyt olla osa Arkham Knightia jo alunperinkin, en ota kantaa. Sanotaan kuitenkin näin että Infamy on selkeästi pelin pelastava elementti ja ehdottomasti hankkimisen arvoinen. Sääli ettei tällaista lisäsisältöä tullut peliin enempää. Se olisi nostanut pelin tarinamuodon arvoa ja saattanut tarjota paljon kaivatun tyydyttävän, yksiselitteisen, loppuratkaisun.


Alla vielä arvosanat Season of Infamyn eri osioista:
Beneath The Surface (Killer Croc) 9/10
In From the Cold (Mister Freeze) 8/10
Wonderland (Mad Hatter) 8/10
Shadow War (Ra’s Al Ghul) 8/10

Arvosana: (PS4:llä)

8/10

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti