1. helmikuuta 2016

Meemi Nro. 4

Salainen Paheesi

Allekirjoittaneella Dead or Alive-mäiskintäsarja täyttää salaisen paheen tunnusmerkit. Kyseessä on taistelupelisarja, joka ei ole koskaan oikein kyennyt nousemaan varteenotettavaksi kilpailijaksi Street Fightereille ja Tekkenille. Silti jokin on saanut kaltaiseni naavaparran lämpenemään pelille. Pelihyllystäni löytyvät nimittäin sarjan osat kaksi (PS2), kolme (Xbox) ja viisi (PS3). Silti en välttämättä ensimmäisenä tunnustautuisi näiden pelien faniksi, koska ne on maineensa mukaan suunniteltu enemmän tirkistelijöille kuin pelaajille.

Dead or alive 3 oli Xboxin yksinoikeuspeli.
(mobygames.com)
Harharetkiä

Vaikka liki kaikissa taistelupeleissä naishahmot ovat...sanoisinko niukasti puettuja niin DOA vie tämänkin astetta pidemmälle. Kuin vielä kaataakseen lisää bensaa liekkeihin tekijät menivät ja kehittivät spinoff-pelisarjan: Dead or Alive: Xtreme. Kyse on "rantalenttiksestä" DOA:n hahmoilla. Mutta kun tiukoissa bikineissä keikistelevät DOA-bebet pomppivat pelissä niin on kyllä selvää että pelintekijöillä on ollut ihan muut pallot mielessä kuin rantalenttis. Huokaus, semmoinen älynväläys. No, sekin peli myi ja saa piakkoin jo kolmannen osan tähän "rantalenttis" jatkumoon. Näinpä. Kun DOA viimein palasi takaisin mäiskinnän pariin niin bikinit jatkoivat pelissä DLC-asuina. Allekirjoittanutta DOA:n mahtimelooneilla varustetut naistaistelijat asuineen lähinnä huvittavat.

Mainettaan parempi

Mutta kun faktat lyödään tiskiin niin DOA-(mäiskintä)pelit ovat korkealaatuisia taistelupelejä. Peleissä esitellyt hajoavat tai moneen alueeseen jakautuvat ympäristöt hakivat aikoinaan jo vertaistaan (verrattuna mm. Tekkenien staattisiin taustoihin). Vaikka toiminta on nopeatempoista niin rämpyttäjät pidetään kurissa vastaliikkeillä. Myös tiukka tag-tila löytyi jo pelin toisesta inkarnaatiosta. TAG-liikkeet ja heitot toivat matseihin taas omat taktiset ulottuvuutensa.  Tämähän ei mitenkään merkittävästi eronnut DOA 2:sen kilpailijasta, Tekken Tag Tournamentista. Ehkä siksi peli jäikin Tekkenin jalkoihin, silläkin kertaa.

Kaiken kaikkiaan DOA-pelit ovat varsin rikkaita taistelupelejä, joiden oma vastaliikejärjestelmä tarjoaa astetta syvällisempää sisältöä pelaajalle. Toisaalta nappien takomisellakin pärjää ihan hyvin. Myös pelitilat ovat kautta linjan tarjonneet monipuoliset vaihtoehdot mäiskeeseen. Ainakin se on selkeästi seksististä mainettaan parempi, vaikka  DOA on parhaansa todistaakseen toisin. Suosittelen sarjaa kaikille hyvän mäiskintäpelin ystäville, erityisesti sellaisille jotka ovat Tekkeninsä ja Street Fighterinsa takoneet tappiin saakka.

Dead or Alive 5:nen jalosti pelikonseptin huippuunsa.
(engadget.com)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti