8. helmikuuta 2016

Meemi Nro. 6

Kaikista ärsyttävin pelihahmo

SISÄLTÄÄ SPOILEREITA

Torvin, paljon puhetta tyhjästä.
(shadowofmordor.wikia.com)
Tämä titteli menee ehdottomasti Middle Earth: Shadow of Mordorin Torvin-kääpiölle, joka tulee juttuun mukaan pelin ollessa jo lähempänä ehtoota. Varsinaista suurempaa tarinallista funktiota tämän kääpiön harharetkillä ei ole eikä osio ole muutenkaan erityisen mieleenpainuva. Käytännössä Torvin opettaa Talionille mount-ratsuilla ratsastamisen jalon taidon. Loppujen lopuksi tehtäväsarjasta jäi kuitenkin käteen vain kääpiön loputtoman ärsyttävä lätinä.

Tämä paksulla murteella puhuva rehvastelija röyhistelee rintaansa ja tykkää kommentoida kaikkea ja kaikkia. Mutta ikävä kyllä tosipaikan tullen tämä kääpiö-metsästäjä jää joko taka-alalle huutelemaan epäolennaisia kuriositeettejaan ja muka-fiksuja vinkkejään, joista harvemmin on mitään käytännön apua. Toinen vaihtoehto on että tämä kääpiö ratsastaa tarmon puuskassa etunenässä suoraan suden suuhun ja joutuu pian tyrmätyksi, usein heti ensimmäisillä metreillä. Tällöin pelaajan tehtävä on onkia tämä onneton suon silmästä, vaikka mieli tekisi jättää mokoma rehentelijä omiin liemiinsä kiehumaan. Kuin kerjätäkseen verta nenästään Torvin kuittaa tämänkin pelastuskeikan tuttuun tapaan röyheällä tyylillään, pelaajan saavutuksia vähätellen.

Näin jälkeenpäin asiaa pohdittuani tulin tajunneeksi vielä yhden, ehkä kaikista suurimman tragedian: Vaikka Mordorin maailma on väkivaltainen ja paha paikka, niin Torvin ei lukuisista törttöilystään huolimatta kuole, ei sitten millään. Se nimittäin jättää pahan pelon kytemään: Nähdäänkö tätä taapertajaa myös Shadow of Mordorin (mahdollisessa) jatko-osassakin? I hope not...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti