2. helmikuuta 2016

Meemi Nro. 5

Pelihahmo joka muistuttaa sinua eniten (tai joka haluaisit olla)

SPOILEREITA
Tunnen suurta sympatiaa ja samankaltaisuutta Metal Gear Solid-pelisarjan Otacon-hahmon (alias Hal Emmerich) kanssa. Varsinkin kun hän saa sarjan jatko-osissa MGS 2:sessa (ja myöhemmin MGS 4:sessa) vähän lisää ruutuaikaa, itsevarmuutta ja sitä myöten myös enemmän persoonallisuutta. Lisäksi meissä on paljon samaa ulkonäöllisestikin, aina silmälaseja ja hiustyyliä myöten.

Menetysten riivaama Otacon.
(backlogbusting.com)
Otacon on väärinymmärretty ja hiukan epävarma insinööri, joka huijattiin luomaan Metal Gear Rex-niminen tuhoajarobotti. Tajuttuaan virheensä hän on työskennellyt Solid Snake-agentin kanssa yhteistyössä tuhotakseen Rexin ja sen jälkeiset Metal Gear Ray-prototyypit. Otacon on myös hyvin herkkä eikä pelkää itkeä, mutta samalla hän on myös älykäs sekä nokkelasanainen. Mikään taistelija Emmerich ei kuitenkaan ole, päinvastoin, hän on parhaimmillaan Snaken taustatukena välittäen Snakelle pikkutärkeää tietoa häntä uhkaavasta vaarasta ja ympäristöstään.

Otaconin lähipiiri on jotenkin riivattu sillä hänen henkilökohtainen elämänsä on menetysten sävyttämä. Hänen omaan lapsuuteensa mahtuu synkempi trauma, joka erkaannutti hänet siskopuolestaan, Emma Emmerichistä, vuosiksi. Kunnes he lopulta tapasivat toisensa E.E. kuoli Big Shell-onnettomuudessa hänen työskennellessä yhdessä Snaken ja Raidenin kanssa. Otaconin rakkauselämässä ei pyyhki sielläkään sen paremmin: Hänen ensimmäinen vakava ihastumisensa oli tarkka-ampujana toimiva terroristi (Sniper Wolf), jonka Solid Snake tappoi (kahdesti). Seuraavan kerran lemmenliekki leimahti juonittelevaan femme fatale-tyyppiseen naiseen Naomi Hunteriin, joka toimi Otaconin selän takana ja lopulta riisti oman henkensä pitkäaikaisen sairauden riuduttamana. Lähtökohdat voisivat siis olla paremmatkin. Nykyisin Otacon on sinkku.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti