24. helmikuuta 2016

The Waiting Game

Kukkaron Herraksi

Huomaan muuttuneeni entistä skeptisemmäksi ja valveutuneemmaksi kuluttajaksi uuden DLC-kulttuurin myötä. Kun nykyään pelit ja lisäsisällöt ovat entistä kalliimpia niin kuluttajan on syytä pitää kukkaronnyörit tiukkoina, pää kylmänä ja valvoa omaa etuaan. Varsinkin jos on allekirjoittaneen tavoin aikaisemmin sortunut hätäpäissään ennakkotilaamaan pelin tai kiirehtinyt ostamaan, kaikki DLC:t tarjoavan, Season Passin jo ennen kuin sen sisältöä on edes julkistettu. Virheistään voi syyttää vain itseään mutta virheet tekevät myös varovaiseksi. Onneksi niistä voi myös oppia.

Fakta on siis se että DLC:n hinnat ovat nykyään monesti kaikkea muuta kuin huokeita. Call of Duty: Black Ops 3:sen ja Star Wars: Battlefrontin 50e season passit eivät enää houkuta. Vaikka ensimmäinen onkin varmasti rahansa arvoinen (aikaisempien COD-Seasonien kokemuksen perusteella) niin varsinkin Battlefrontin Passin rahallinen arvo on melkomoinen mysteeri. Yhtä lailla hämärän peitossa on passien tarkka sisältö, jotain suuntaviivoja toki on. Sikaa en suostu enää ostamaan säkissä, odottelen alennuksia ja lisärin täydellisen sisällön paljastumista. Onhan noita muitakin pelejä joita pelata...sillä aikaa.

Ja jos käykin niin hassusti etteivät hinnat laske, niin ainahan voin ostaa DLC:t myöhemmin, vaikka siihen täyteen hintaan. Ainakin tiedän silloin varmasti, pelifoorumien yhteisön avulla, että mitä rahoillani saan...

Kaikki tämä 30e? Totta se on!
(Playstation.com)
Katso, Kyttää, Älä Kadu

Kannattaa siis odottaa, vaikka se kirpaiseekin. Season Passien konkreettiset arvioita käyttäjiltä, oikeilta pelaajilta, ovat muodostuneet kullanarvoisiksi. Kun markkinavoimat syytävät eteemme entistä enemmän harhaanjohtavaa materiaalia pelistä (mm. Watch_Dogs, Battlefront), on pelaajien yhteisöistä muodostunut entistä arvokkaampi lähde pelin ostopäätöstä muodostaessa. Pelintekijät kun kumartavat kahta Herraa, pelin tuottajaa ja fania. Tuottajat taas vain rahaa. Tällöin pelaajien viidakkorumpu nostaa päänsä esiin toimittaen usein sen lähimpänä totuutta olevan tiedon.

Fiksuimmat toimivat siis niin että ostavat lisäsisällöt vasta kun kaikki DLC:t on julkaistu ja poimivat vain heitä kiinnostavan sisällön mahdollisesti Season Passia halvemmalla. Tai odottavat että Season Passin hinta romahtaa lisäsisällön julkaisemisen myötä. Esimerkiksi kyttäilemäni Call Of Duty: Advanced Warfaren Season Pass on nyt 50e:n sijasta n. 30e. Se tarjoaa 16 uutta karttaa, uusia aseita ja tarinalla höystetyn neljän kartan zombie-tilan. Hinta/sisältö-suhde on kohdallaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti