24. helmikuuta 2016

Meemi Nro. 7

SISÄLTÄÄ SPOILEREITA

Suosikki pelipariskunta

Maxin ja Monan suhteessa tilanteet vaihtuvat kiivaasti.
(killapenguin.com)
Filmnoirhenkisen pelin, Max Payne 2: Fall of Max Paynen, päähenkilöinä toimivat eräs omista suosikki pelipariskunnista: Max Payne & Mona Sax. Graafisen novellin muodossa kerrotun riipaisevan rakkaustarinan aikana Max sukeltaa syvemmälle oman hankalan elämänsä syövereihin kohdatessaan Monan, joka kääntää asetelman päälaelleen. Heidän suhteensa on lyhyt, mutta täynnä petosta, paranoiaa, väkivaltaa, kuolemaa ja intohimoa. Eli kaikkia sellaisia alkuaineita joista syntyy hyvä ja tasapainoinen parisuhde, eikös? Lisäksi kumpikin heistä on siunattu BulletTime-hidastuskikalla, jonka ansiosta he voivat räiskiä vihollisia ajan hidastuessa heidän ympäriltä.

Max on NYPD:n poliisi jonka virka on vaakalaudalla, toistamiseen. Hän joutuu jälleen kietaistuksi tapahtumien vyyhtiin, jonka vuoksi häntä syytetään kolleegansa murhasta. Kun sipulia kuoritaan niin paljastuu salaliittoja ja tavataan vanhoja tuttuja. Arjen tuskan hän kuittaa asioita itsekseen, monologisesti, pohtien sekä kipulääkkeitä popsien, näin parantaen pahimmat traumat. Ongelmien ratkaisussa hän luottaa aina tuplapistooleihinsa enemmän kuin puheeseen.

Valinnan aika
(gamespot.com)
Mona Sax on villikortti, femme fatale, jonka uskollisuutta sekä vaikuttimia voi vain arvailla. Varmaa on vain se että, toisin kuin Max, Mona työskentelee lain harmaalla puolella. Kun Monan saama kontrahti listiä Max sekä Monan joutuvat törmäyskurssille, on aika tehdä valintoja, joista kukaan ei voi enää palata. Rakkaus sattuu.

Yhdessä Max ja Mona ovat kuitenkin enemmän kuin yksistään. He ovat varteenotettava uhka vihollisilleen ja kumpikin tuntuu löytävän toisesta jotain sellaista mikä täydentää toisen rikkinäisen maailman. Mutta mikään ei ole koskaan helppoa väkivaltabaletin säestämissä New Yorkin slummeissa...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti