16. lokakuuta 2015

Ten Years After: Soul Calibur III

(fightersgeneration.com)

Sielunmiekan mittelöt ovat aina olleet allekirjoittaneen kirjoissa mannaa ja juuri tämä inkarnaatio on sisältönsä puolesta se kaikkein kirkkain timantti. Pelistä löytyy ehdottomasti pelisarjan suurin hahmovalikoima (42 hahmoa) ja kaartiin kuuluu niin aikaisemmista osista tuttuja naamoja kuin uusiakin partoja (esim. Tira, Setsuna ja Zasalamel). Sielunmiekan faneilla on myös ensimmäistä kertaa mahdollisuus luoda oma hahmonsa pelimaailmaan.



Kolmikantamalli
Pelin yksinpelisisältö on jaettu kolmeen osaan, joita seuraavaksi tarkastelen:

Soul Caliburin hahmokaartista ei puutu väriä
eikä persoonallisuutta. (youtube.com)
Tales of Souls-tila toimii stoorina, joka antaa muutaman vaihtoehtoisen etenemispolun per hahmo tarinan kartalla. Lisäksi taisteluiden välillä käydään quick-time eventtejä, jotka vaikuttavat mm. tarinan jatkoon tai pelihahmon terveyden tilaan. Käytännössä tila toimii ja valottaa varsin mukavasti jokaisen hahmon taustoja.

Chronicles of Sword-moodi on pelin outolintu. Realiaikaista strategiaa ja Soul Caliburin taistelusysteemiä yhdistelevä pelitila tarjoilee mielenkiintoista vaihtelua perusmätöstä. Itse en muutamaa kroniikkaa pidemmälle jaksanut pelata, mutta luen tilan ehdottomasti plussaksi. Ken tykkää niin pelatkoon.

Soul Arena-pelitila on kolmas pelin päätiloista ja tarjoaa aiemmasta osasta tuttuja taisteluareenoita, joissa pelaajan hahmo joutuu koitokseen. Tavoitteena voi olla vaikkapa kolossimaisen vihulaisen nitistiminen tai kolikoiden kerääminen rähmällään olevalta vastustajalta. Lienee sanomattakin selvää, että toiset tilat toimivat paljon paremmin kuin toiset. Tämän lisäksi pelistä löytyy versus-tila, jossa otetaan kaverista mittaa, harjoittelu-moodi, pelin sisäinen kauppa (, josta saa ostettua unlockableseja). Sisältöä siis löytyy.

Hahmoeditori mahdollistaa omien tekeleidensä
tuomisen pelimaailmaan. (soulcalibur.wikia.com)
Ammatinvalinnanohjausta renessassilaisittain
Pelistä löytyy myös varsin pätevä hahmoeditori, joka mahdollistaa omien taistelijoiden tuomisen kentälle (tiettyihin pelitiloihin). Pelaaja voi muokata hahmonsa sukupuolta, ammattia (joka määrittelee hahmon aseistuksen), ääntä ja jopa moraalia, joka määrittelee hahmon hyvä-paha-akselilla. Kokonaisuutena oman hahmon luominen onnistuu varsin mukavasti ja eri vaateparsien väripaletit ovat laajoja ja kustomoitavien yksityiskohtien määrälle täytyy nostaa hattua, PS2-aikakaudella. Hahmonluontiin avattua roipetta saa avattua pelitiloja läpäisemällä tai pelin sisäisessä kaupassa asioimalla.


Kokonaisuus:
Runsas hahmokaarti, perustoimivat keskiaika-fantasia-areenat ja loistava pelimekaniikka pitävät pelaajaa tukevasti otteessaan. Myös pelitiloja on enemmän kuin tarpeeksi ja ainoa jota jäin kaipaamaan oli tag-tila, kunnollinen survival-moodi sekä tietysti se nettipeli. Toisaalta ne ovat vain hyttysen ininää ja kun vaakakupin toisessa laidassa on näin perustavaa laatua oleva mättöpeli. Tällaisenaankin Soul Calibur 3 on loistava paketti, josta riittää ruodittavaa, paitsi kaverin kanssa, myös pelkkänä yksinpelinä. Ja se on paljon se!

Arvosana: (PS2:lla)
9/10

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti