16. lokakuuta 2015

Modern Gaming Rant 3.0


Tonyn Haukka ei tällä kertaa kantanut.
(playstation.com)
Tapaus: Kierrätyksen edelläkävijät/Loppuiko ideat kesken?

Nykyisin monet pelit tarjoavat, joko pelin pääsisältönä tai lisäsisältönä yhä useammin edellisistä pelisarjan osista tuttuja karttoja/hahmoja ym. Syyttävä sormeni osoittaa niihin peleihin (esim. tuleva Tony Hawk Pro Skater 5), jotka yrittävät olla kokonaan uusia pelisarjan osia, mutta joiden sisältö muodostuu kokonaan (tai lähes) kierrätetyistä tasoista tai muusta kivasta. Tony Hawkin kohdalla näitä tasoja on vieläpä kierrätetty säännöllisesti lähimenneisyydessä. Viimeisimmän kerran Robomodo-pelilafkan edellisessä Tony Hawk's Pro Skater HD-pelissä. Ja kuinka ollakaan Robomodo on myös THPS 5:sen takana. Tällaiset asiat vetävät jo itsessään tummia pilviä magneetin lailla puoleensa. Ja kun tämän lisäksi koko komeus on kietaistu vanhentuneisiin grafiikoihin on hiukan kyseenalaista miksi koko peli on ylipäätänsä julkaistu. Esimerkiksi THPS 5:sen School-taso esiintyy sarjassa nyt jo neljättä kertaa (THPS 5, THPS 2, THPS HD ja THUG:ssa avattavana tasona). Lisäksi ensimmäisessä THPS 1:ssä ja Project 8:ssa on School taso, jotka totta puhuakseni eroaa jokseenkin merkittävästi THPS 5:sen Schoolista, joten siksi en niitä tähän listannut. Mutta pistää kyllä miettimään että loppuiko pelintekijöillä ideat kesken?

Tätä nykyä jo ilmestynyt THPS 5:nen ei arvosteluiden perusteella tehnyt kunniakasta comebackia sarjan juurille, vaan kompastui omaan tuttuuteensa, turhaan kikkailuun ja yksinkertaistamiseen. Edes pelin kenttäeditori ei paljoa pelastanut, sillä se oli kuulemma merkittävästi edellisiä osia rajoitetumpi. Sapiskaa tuli myös pelialueiden pienuudesta (ne näkymättömät seinät) sekä mitäänsanomattomasti tasosuunnitelusta.

Jos Tony Hawkit ovat syyllistyneet kierrätykseen niin ei Call of Duty (tai monet muutkaan räiskintäpelit, esim. Battlefield) ole sen parempia. Kierrätetty on sielläkin tasoja ja jopa välinäytösten kohtauksia. Eikä siinä vielä kaikki...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti