8. lokakuuta 2015

Arkham Knight: Tumbler-DLC

Tumbler-Batmobilen radat: 
Yön ritari-elokuvatrilogiasta tutulla Tumbler-autolla päästään revittelemään kahden teema-radan turvin. Tämän lisäksi Tumblerilla (ja 1989-Batmobilella) pääsee ajamaan myös muissa pelin kilparadoissa.

Aloitetaan siitä että itse Tumbler näyttää ja kuulostaa juuri siltä miltä sen pitääkin. Sillä saralla siis kaikki hyvin. Yön Ritarin kiesillä pääsee siis ketkuttamaan kahdessa radassa, Ashes- ja Cataclysm-nimiä kantavissa teollisuushökkeleissä. Nämä molemmat muistuttavat jonkinlaista parkkipaikan, teollisuushallien, ostoskeskusten ja katonharjojen fuusiota. Mitään varsinaista yhtä kohtausta Yön Ritarin leffa-trilogiasta ei siis imitoida vaan ennemminkin on tyydytty laaja-alaisemmin lainailemaan peliin leffojen yleisiä visuaalisia teemoja ja värimaailmoja. Eniten harmaita hiuksia aiheuttaa allekirjoittaneelle osiot joissa täytyy ajaa seiniä pitkin ansahelvettien säestyksellä. Eikä tiukat aikarajat auta tähänkään. Vähän olisin siis armeliaampaa sykettä toivonut! Omista onnettomista ajotaidoista en kuitenkaan pisteitä rokota!

Kilparatojen lisäksi Tumbler tulee tukemaan samanlaista Free Roam-ominaisuutta kuin 1989-Batmobile eli sillä pääsee ajelemaan kun on tyhjentänyt pääpelin Gotham Cityn Drone-tankeista. Tumblerkaan ei siis tule sisältämään Battle-tilaa. Ikävä juttu, mutta tämähän meillä olikin jo tiedossa...

Tällä haavaa Tumbler-DLC ei myöskään sisällä Yön Ritari-skiniä Batmanille johtuen ilmeisesti tekijänoikeuksista ja muusta kivasta juridisesta byrokratiasta. Rocksteadyn tiiminvetäjä Sefton Hill on kuitenkin vahvistanut Twitterissä että fanien lukuisista pyynnöistä johtuen Yön ritarin skini tulee saataville vuoden loppupuoliskolla. Mahtava juttu! (Se niistä tekijänoikeuskiistoista siis?)

Tumbler on vaan niin päheä! (arkhamverse.com)
Arvosanani perusteena toimivat nämä tosiasiat: Ei Yön Ritari-skiniä Batmanille (skinillä arvosana nousee kasiin) ja Tumblerin Battle-tilan puuttuminen (toisista tämä on ihan turhaa narinaa, mutta itse näkisin mieluusti Tumblerin pääpelissä Battle-tilassa ihan täysivaltaisena Batmobilena, joka pystyisi samaan kuin Arkham-Batmobilekin). Battle-tilalla pelintekijät olisivat voineet hienosti korvata skinin puuttumisen, vaikka se olisikin eittämättä teettänyt heille lisätyötä. Nyt käteen jää kaksi ihan kivaa kilparataa ja törkeän hieno Batmobile-skini, joka ei mielestäni pääse oikeuksiinsa nykyisillä raameilla.

Arvosana: (PS4:llä)
7/10 (8/10, kun saadaan Yön Ritarin puku)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti