1. lokakuuta 2015

Arkham Knight: Nightwing: GCPD Lockdown

Syyskuun lopussa ilmestyi ensimmäinen Gotham City Storiesin tarinasisältöihin kuuluva lisäri. Näissä lisäreissä on määrä katsella Gotham Cityn elämää Arkham Knightin jälkeen ja sitä ennen. Perspektiivinsä tarjoavat Batmanin tärkeimmät liittolaiset: Lokakuussa Catwoman, tällä kertaa Nightwing. Vaan kuinka käy kun Arkham Knightin tarina-lisärit ovat ennestäänkin olleet jo lyhyitä ja vaatimattomia rykäisyjä...Katsotaan!

Mr. Grayson, are you kidding me?
Peli siis istuttaa pelaajan Nightwingin sähkönsinisiin saappaisiin. Aseena Nightwingillä on pääpelistäkin tutut välineet (voi olla että Remote Electric Charge on Nightwingille uusi gadgetti, en muista). Mitään uutta ja ihmeellistä ei siis sillä saralla. Yösiiven tehtävänä olisi pysäyttää Penguinin vankilapako GCPD:stä. Varsinaisesti Penguinia ei nähdä kuin ihan lopun cutscenessä, mutta hän kähisee mikkiin tiuhaan pimeänpelostaan, sadattelee alaisiaan, mitä milloinkin. Apurikseen Nightwing saa Batmanin luottopakin, Lucius Foxin. Se taustoista.

Taas yksi kovanonnen Story Pack.
(community.wbgames.com)
Lisäri on lyhyt, lyhyt, lyhyt. Internetti puhuu viidestätoista minuutista ja jopa alle. Itse en kellolla aikaa ottanut mutta se tuntuu aika nappiarviolta. Sisältönsä puolesta paketissa on pari välinäytöstä, pari Combat-kohtaamista ja yksi isompi Predator. Papukaijamerkki tulee tästä Predatorista koska se on jaettu hienosti useampaan kerrokseen, sisä- ja ulkotiloihin. Tällaista olisi nähnyt mieluusti lisääkin. Lisäri on kuitenkin melko ponneton, jopa DLC-tarinoille tyypillinen pomomatsi on unohdettu. Eli lisärin viimeinen tehtävä: "Confront Penguin" tarkoittaa sitä että käyt hakemassa Penguinin, yhden Batmanin vaarallisimmista vihollisista, talteen lukitusta hissistä. Penguin katsoo Nightwingiä, sadattelee, mutta lähtee kiltisti tämän mukaan kamarille tekemättä sen kummempaa vastarintaa. Uskomatonta!

Lopussa kiitos kaatuu
Jos jotain hyvää tästä lyhyestä kokonaisuudesta pitää keksiä niin olkoon se että perusasiat toimivat. FreeFlow-taistelu on edelleen yhtä hyvää kuin ennenkin ja Predator-tila toimii sekin moitteetta. Mutta on kyllä sääli jos tulevatkin Gotham tarinat tulevat olemaan näin lyhyitä raapaisuja. Nightwing, Catwoman ja kumppanit ovat sen verran kiinnostavia hahmoja että niistä luulisi saavan enemmänkin irti. Nykyisellään kymmenen minuutin mittaiset lisärit tekevät hahmojen suunnittelun, heidän gadgettien, pelimaailmojen ja välinäytösten luomisen jokseenkin turhaksi. Kyllä paukkuja olisi ollut enempäänkin!

Arvosana: (PS4:llä)
6/10

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti