4. kesäkuuta 2015

Ne Ensimmäiset

Muistatko vielä omat esikoispelisi eri konsoleille? Allekirjoittanut sai taannoin hauskan idean alkaa muistelemaan omaa konsolihistoriaansa ja yllättävän hyvinhän se näytti futaavan. Tiettyjä kaavamaisuuksiakin löytyi vuosien varrelta (vanha Super Mario-fani) tämän listan avulla. Silloin, konsolien ostohetkellä, niitä ei välttämättä tullut sen enempää ajateltua, nykyisin ne lähinnä huvittavat.

Valvomolaisen matka videopelien maailmaan on ollut pitkä, alkaen aina Super Nintendon matolaatikosta. Aikoinaan uuden perheenjäsenen ympärille kertyi ihmettelijöitä tiuhaan tahtiin ja se kaivettiin säännöllisesti kaveriporukassa esiin. Ruudun täytti värikäs 16-bittinen grafiikka ja ylihilpeät Mario-fanfaarit säestivät lapsuuttani. Lopulta konsoli kuitenkin lähti vaihtoon ja tupaan kannettiin uusi yrmy, Sonyn ensimmäinen pleikkari, joka käytti CD-levyjä ja iski ruudulle 3D-grafiikkaa. Ja loput onkin sitten historiaa...

Näin myöhemmällä iällä olen yrittänyt (ja onnistunutkin) jahdata menneiden vuosien peliarsenaaliani. Toisaalta kokeakseni uudestaan nämä männävuosien merkkiteokset, toisaalta taas siksi koska en ehtinyt niitä aikoinaan kokemaan. Toista ääripäätä kokoelmassani edustaa PS4-konsoli, joka on viimeinen konsoli joka tähän talouteen kannetaan. Viimeinen siitä syystä että telkkaritasoni huutaa jo tälläkin hetkellä hoosiannaa, konsolipaljouden alta. Sitten on vielä lisäksi ne kytkennät...Ei, ei enää yhtäkään uutta konsolia. Keskityn mieluummin retroiluun ja menneiden suuruuksien metsästykseen. On sitä työnsarkaa siinäkin!


Tästä se aikoinaan alkoi... (fi.wikipedia.org)
Lopuksi vielä oma listani:
- Super Nintendo: Super Mario World
- Playstation 1: Croc: Legend of Gobbos ja Batman & Robin
- PC: Star Wars: Rogue Squadron
- Game Boy Color: Pokemon Red
- Playstation 2: Tony Hawk's Pro Skater 3
- Playstation 3: Elder Scroll's Skyrim ja Metal Gear Solid HD-collection
- Nintendo DS: Super Mario World (GBA) ja Super Mario 64 DS
- Xbox: Dead Or Alive 3
- Nintendo Wii: Super Mario Galaxy
- Nintendo 3DS: Super Mario 3D Land
- Playstation 4: Watch_Dogs

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti