15. kesäkuuta 2015

Arkham Knight: Uusimmat käänteet

Huomenna seitsemän päivää...Seitsemän päivää siihen että Gotham City joutuu Scarecrown johtaman viholliskaartin hyökkäyksen kohteeksi. Seitsemän päivää siihen että Batman joutuu yhteen elämänsä kovimmista paikoista kohdatessaan vertaisensa, Arkham Knightin. Aivan kuten Jim Gordon sanoi Batman: Arkham Knightin TV-spotissa: "This is how it happened. This is how Batman died". Kesäkuun 23. päivä näemme kuinka asianlaita todellisuudessa on, kun peli saapuu kauppoihin.

Arkham Knightin täysin valkoinen logo (ign.com)
"I am going to show the Arkham Knight what happens when he messes with my city"
Uusin Batman-peli esittelee uuden vihollisen, mystisen Arkham Knight-hahmon. Hahmo on peliä kehittäneen Rocksteadyn oma tuotos. Törmäsin youtubea töllötellessä astetta jännempään faniteoriaan siitä Arkham Knightteja olisi useampi. Eri trailereissa on toistuvasti näkynyt hienoisia mutta merkittäviä eroja Arkham Knightin rintakehässä olevan Arkham-logon väreissä. Kyse saattaa olla vain valaistuksesta tai siitä että peli on vielä hakenut muotoaan kehityskaarensa aikana.

Arkham Knightin punavalkoinen logo (forbes.com)
Fanien keskuudessa tilanne on kuitenkin saanut keskustelun kuohuamaan. On ehdoteltu että hahmo olisi käynyt kesken peliä vaihtamassa panssarinsa tai että värin vaihtuminen johtuisi Arkham Knightin panssarin ominaisuuksista (vrt. esim. Batmanin Batmobilen siirtymiä pursuit- ja battle-modeissa). Villeimmät teoriat osuvat kuitenkin siihen suuntaan että Arkham Knightteja olisikin useampi. On esimerkiksi ehdoteltu että hahmoja olisi yksi per kaupunginosa ja ne toimisivat alueiden pomoina, suorassa yhteydessä Scarecrowhun.



"There's nothing but speculation on their commander though. The only thing the sources agree on is his name, The Arkham Knight" 
Toinen ikuisuuskysymys pelin parissa on ollut Arkham Knightin henkilöllisyys. Peliä kehittänyt Rocksteady studios on toistuvasti vakuuttanut faneillensa kahta asiaa viime aikoina: "Arkham Knight on täysin uusi, heidän luomansa hahmo" ja että Joker on kuollut, oikeasti. Uskonkin jälkimmäisen, ja ehkä ensimmäisenkin osittain, sillä sotisopineen Arkham Knight on varmasti  uusi ilmestys DC-universumissa. Toisaalta en taas usko että se ihminen joka panssarin alta paljastuu olisi uusi. Sillä kuvitelkaa, mikä olisikaan antikliimaksisempaa kuin se kun Batman on lopulta niistänyt Arkham Knightin ja puvun alta paljastuukin Mr. tai Mrs. Nobody. I don't think so. Teoriaa vahvistaa entisestään se että Rocksteady on varjellut tämän "uuden" hahmon henkilöllisyyttä kuin karhuemo pentujaan.

Onko Mask of the Phantasm Arkham Knight? (dccomics.com)
Arkham Knightin täytyy siis olla Batmanille jotenkin entuudestaan tuttu. Hänen täytyy olla jokin hahmo, jota vastaan Batman on taistellut, johon Arkham-pelit ovat viitanneet tai joku joka löytyy DC:n universumista. Tämäkään ei vielä hirveästi rajaa saalista, sillä potenttiaalisia vaihtoehtoja on paljon. Lisäksi Arkham Knightin käyttämän voicemaskin vuoksi jopa hahmon sukupuolen tunnistaminen on hankalaa, joten muistutan faneja ottamaan tämän huomioon. Arkham Knighttia on pidetty alun alkaen miehenä, joten olisi yllätyksistä suurin jos Rocksteady tekeekin Mask of the Phantasmit (Phantasmin alias, Andrea Beaumonthan esiintyi Arkham Originsin Batcaven seinällä easter egginä!).

Tapauksesta Arkham Knight onkin noussut, allekirjoittajan tapauksessa, yksi tämän vuoden suurimpia pelimaailman mysteerejä. Pelisarjan fanit ovat spekuloineet yhdessä toinen toistaan villimpiä teorioita, joihin itse olen ajatuskopallani sörkkinyt lisää pontta. Tässä eräs Arkham Knight-teoriani: Mitäpä jos Batmanilla onkin vastassaan (muiden rikollisten lisäksi) kaksi, itsensä kouluttamaa, ex-Robinia (Jason Todd, alias Red Hood ja Damien Wayne) Arkham Knightin puvuissa, Scarecrown komennossa? Herkullinen asetelma!

"Keep him away from Ace Chemicals. Your vengence will come"
Alle olen listannut joitakin mielenkiintoisia vaihtoehtoja, joita olen käynyt läpi yrittäessäni pähkäillä Arkham Knight-hahmon henkilöllisyyttä:

Mask of the Phantasm
Yhteläisyydet ulkonäössä (vertaa naamioita) ja yllätyksellinen asetelma (Arkham Knightia on yleisesti pidetty miehenä). Mask of the Phantasm on taistelutaidoiltaan Batmanin luokkaa, mutta ei ole täysin selvää miksi hän työskentelisi Scarecrown puolella. Siitä huolimatta Andrea Beaumont on jo sisällytetty Arkham-universumiin eli taustat ovat kunnossa.

Tekeekö Deathstroke comebackin
Arkham Knightissa? (batman.wikia.com)
Deathstroke
Jälleen samankaltaisuuksia havaittavissa panssarissa ja profiilissa. Lisäksi Deathstroke on jo aiemmin esitelty Arkham Origins-pelissä, hän on ollut pelattavana hahmona ja hänelle on rakennettu liikesetti freeflown mahdollistavaa lähitaistelua varten. Hän on taistelutaidoiltaan Batmanin tasoa ja käyttää myös tuliaseita, kuten Arkham Knightin hahmo. Lisäksi Deathstroke käytiin rekrytoimassa Arkham Originsin lopussa (oletettavasti Suicide Squad-operaatioon) ja jotkut fanit epäilevät sen saaneen alulle tapahtumasarjan jonka seurauksena Deathstrokesta on sukeutunut Arkham Knight. Syy miksi hän olisi Batmanin kimpussa olisi kosto Arkham Originsin tapahtumista sekä se että hän työskentelee Scarecrown palkkalistoilla, eli motivaationa raha ja maine.

(comicvine.com)

Red Hood
Ex-Robin, nykyinen "anti-sankari", jonka varustus on myös samaa näköä Arkham Knightin oman kanssa. Red Hood käyttää, aivan kuten Deathstrokekin tuliaseita, joten sekin täsmää. Lisäksi Red Hoodin on vahvistettu esiintyvän Arkham Knight-pelissä, ainakin omalla DLC:llään. Täysin selvää ei ole mikä olisi Red Hoodin syy ruveta Arkham Knightiksi, mutta molempien hahmojen (Red Hood ja Arkham Knight) kohdalla on annettu ymmärtää että heitä vie eteenpäin kosto. Tarkemmat taustat Red Hoodin Arkham Knight-identiteetille selvinnevät Red Hoodin DLC:ssä.




Damien Wayne
Damien Wayne on Bruce Waynen ja Talia al Ghulin (Ra's al Ghulin tyttären) yhteinen poika ja ex-Robin myöskin. Syyt hänen kostoretkellensä johtunevat Arkham Cityn tapahtumista, joiden myötä hän menetti äitinsä ja isoisänsä (tosin Ra's al Ghul taitaa edelleen elää ja porskuttaa, kiitos Lazarus pittin). Näistä menetyksistä hän oletettavasti syyttää Batmania. Damien on saanut Ra's al Ghulin suojattina League of Assassinsin ninjakoulutuksen ja on täysin pätevä puolustamaan itseänsä Batmania vastaan. Lisäksi Batman on kouluttanut hänestä itselleen Robinin, sekin osoitus hänen kyvyistään. Tämän teorian heikkous on se että Damien ei ole vielä esiintynyt Arkham-peleissä. Monet fanit myös arvuuttelevat sitä miten täysikasvuinen Damien istuu Arkham-pelien aikajatkumoon eli saa nähdä. Myös Talia ja Ra'sia on veikattu Arkham Knightin saappaisiin.

Siinäpä taas Arkham Knight-myllytystä kerrakseen! Odotusaika jatkukoon ja pelintekijät saakoon työrauhan...

Be Vengence
Be the Night
Be the Batman

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti