26. joulukuuta 2015

Vuosikatsaus: 2015

Vuosi 2015 on piakkoin taputeltu ja on tullut aika hengähtää hetkeksi miettien että mitä kaikkea tässä vuoden aikana on tullut tehtyä (ja mitä on jäänyt tekemättä!).

It's alive!
Toukokuussa 2015 (tarkemmin sanoen, 14. päivä) Valvomo-blogi sai ensimmäisen postauksensa ja siitä on vyyhti lähtenyt keriytymään. Ensimmäisessä postauksessa ruodittiin piakkoin ilmestyvää AAA-peliä, Batman: Arkham Knightia, mitäpä muutakaan. Sen jälkeen on tullut käsitellyksi James Bond-pelien tulevaisuutta, visuaalisesti mielenkiintoisia videopelejä, videopelien kansia ja vaikka mitä. Nykyisin jo sadan julkaistun postauksen komea rajapyykki on mennyt rikki!

Vuoden aikana Valvomo-blogi on kehittynyt ja rönsyillyt komeasti. Peliarvostelut tulivat kuvioihin mukaan ja joukossa oli niin moderneja kuin retrompiakin videopelejä. Erityisen ylpeä olen Years After-sarjasta, jossa arvostelin muutamia vanhempia pelejä niin viiden, kymmenen kuin viidentoista vuoden takaa. Tätä sarjaa olisi hienoa jatkaa myös ensi vuoden puolella! Myös muita, pelaamiseen liittymättömiä, tekstejäni löytyy Kolumit-linkin takaa.

I'm Batman!
No joo...ja kyllähän niitä Batman-postauksiakin on tullut aika tavalla. Nykyinen määrä alkaa olla jo lähempänä kuutta- kuin viittäkymmentä. Vaikka pääosa Bat-postauksista käsitteleekin Arkham-sarjan Batman-pelejä, ja erityisesti sitä uusinta Knight-installaatiota, niin on mukaan mahtunut muutakin. Osansa ovat saaneet myös esimerkiksi Arkham Unhinged-sarjakuva sekä 60-luvun Batman-sarja. Ikimuistoisin hetki tällä saralla on varmasti kuitenkin ollut Batman: Arkham Knight PS4-pelin saapuminen (muutaman mutkan kautta) postiluukusta kotiin. Tällaisen Bat-manian ei ollut mitenkään tarkoituksellista muodostua yhdeksi Valvomon pääkategoriaksi, mutta näin vaan kävi. Varmaa on vain se että samalla linjalle jatketaan niin kauan kuin runosuoni sykkii.

Maailma yllättää
Ensi vuonna olisi tarkoitus sukeltaa syvemmälle videopelien maailmaan ja onhan siellä jo monta uutta ja mielenkiintoista tulossakin! Uudemmista Kingdom Hearts 2.8. ja jo julkaistuista peleistä Star Wars: Battlefront ovat sellaisia pelejä, joita seuraan sivusilmällä, vaikka en varmaan ostakaan. Ensimmäisestä omistan jo osan kokoelman peleistä ja toisessa arveluttaa yksinpelisisällön määrä. Varmempia tärppejä ovat sen sijaan Telltalen Batman-peli(t), Uncharted 4: Thief's end ja jos ehtivät valmistua niin myös: Final Fantasy VII Remake ja Kingdom Hearts 3. Ja eiköhän Call of Duty: Black Ops 3:nenkin panna pakettiin kunhan hinta on kohdillaan. Eli kyllä niitä pelihankintoja näyttää taas siunaantuneen seuraavallekin vuodelle ja muutama paikka pitää jättää hyllystä aina vapaaksi, yllätyshankinnoille.

Suurin yllätys on kuitenkin ollut se ettei tämä blogi ole vielä kuivunut kokoon, kuten aikaisemmat yritykseni videopeliblogin pitämisestä. Ehkä se on jonkin sortin kypsyyden merkki tai ihan vaan silkkaa hulluntuuria ettei tällä kertaa ole käynyt näin. On kyse mistä tahansa niin täytyy sanoa että tätä blogia on ollut aivan mahtavaa kirjoittaa ja tulen raapustamaan sitä jatkossakin! Pysykäähän siis kelkassa mukana niin katsotaan mitä vuosi 2016 tuo tullessaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti