17. joulukuuta 2015

Telltalen Batman-pelin ideoita

Episodipohjaiseksi varmistettu Batman-peli on siis Telltalen kehityksessä. Paljoa enempää emme siitä sitten tiedäkään, paitsi trailerin noir-henkisen ulkoasun (jos sekään on itse pelistä?). Seuraavaksi olen laatinut pienen kirjelmän omista ideoistani, siitä mitä tulossa voisi olla tai ennemminkin siitä mitä haluaisin itse nähdä pelissä. Toivottavasti edes osa näistä toteutuu.

Juonista viis
Jos oletamme että Batman-peli tulee jakautumaan viiteen episodiin, jotka tulevat ilmestymään pitkin vuotta, niin voimme alkaa spekuloimaan niiden sisällöstä ja pituudesta. Otetaan esimerkiksi se että peli voi sisältää osiin pilkotun pidemmän, jo olemassa olevan, tarinajatkumon (esim. Mask of Phantasm, Knightfall, Dark Knight Returns, Son of Batman tai Court of Owls). Toisena vaihtoehtona näen sen että peli sisältää viisi tarinaa/rikosta, jotka ovat eri superrikollisten tekemiä ja perustuvat johonkin tiettyyn Batman-tarinaan (esim. Mad as Hatter, Mad Love, Heart of Ice, Killing Joke). Nämä viisi irtotarinaa yhtenevät kuitenkin episodi episodilta isommaksi kokonaisuudeksi, huipentuen viimeisessä. Esimerkiksi jälkimmäisestä käy konnagalleria, joka toimii jonkun tietyn supervihun alaisuudessa (aivan kuten superroistot Arkham Knightissa). Tietysti on olemassa vielä kolmaskin vaihtoehto: Telltalen täysin oma Bat-tarina, joka saattaa yhdistellä ensimmäisen ja toisen mallin osia. Tai jopa toimia ihan omien sääntöjensä mukaisesti. Itse veikkaan tätä viimeistä.

Okei, punainen lanka on nyt selvitetty. Entäpä episodien pituus? Itse haluaisin nähdä että jokainen viidestä episodista koostuisi yhdestä päätarinaan sijoittuvasta laajemmasta tehtävästä (esim. kyseisen superroiston nappaamisesta) ja yhdestä sivutehtävästä (esim. kadonneen ihmisen löytämisestä tai muun pienimuotoisemman rikoksen selvittämisestä). Näin viiden episodin myötä saisimme viisi päätehtävää ja viisi sivutehtävää. Päätehtävän kestoksi arvioisin 2-3h ja sivutehtävän 30min-1h 30min. Tällöin viiteen osaan jaetun pelin kokonaiskestoksi muodostuisi pikaisesti laskemalla pahimmillaan noin 12h 30min, ja parhaimmillaan about 22h 30min. Itse kokisin tämän varsin säädylliseksi.

Batman-peli näyttäisi tapahtuvan Noir-hengessä.
(emertaimentmonthly.com)

Batcave, Paluu
Nyt tulemme kohtaan jossa viskaan faktat hetkiseksi syrjään ja alan heittelemään omia, villejä ideoitani! Peli sisältäisi siis viisi episodia, jotka jokainen tapahtuisivat viidessä eri Gothamin kaupunginosassa. Näiden kaupungin osien välillä matkustetaan tietysti Batmobilella (ehkä jossain tietyssä tapauksessa myös Batwingillä tai Batboatilla). Batmanin toiminnan tukikohtana toimii kuitenkin Batcave, jolla on pelissä iso rooli. Siellä tutkitaan eri kaupunginosista (ja siis eri episodeista) löydetyt todisteet ja käytetään niitä erilaisten Batcaven tietokoneiden läpi johtolankojen toivossa. Pelissä jumiin jääneillekin on apu olemassa lähellä, Batcaven nurkassa kyköttävä Alfred neuvoo Batmania oikeiden johtolankojen ja vihjeiden suuntaan sekä laukoo elämää suurempia viisauksia, Arkham Originsin tapaan, pelaajan niin halutessaan. Batcaven kautta pääsee myös Wayne Manoriin, jonne Batmanin täytyy välillä mennä Bruce Waynena, silloin kun pelin pääjuoni sen sanelee.

Kuulostaa siis varsin mukavalta, mutta pidä penkistäsi kiinni! Parhaat ideat tulevat kuitenkin nyt: Batcavesta löytyy Batmanin "vaatekaappi", josta hän voi valita itsellensä supersankaripukunsa. Jokaisen episodin mukana tulisi yksi uusi puku (eli yhteensä viisi pukua) ja episodit voisivat nojata esim. pukujen teemoihin tai tarinoihin. Ja mikä parasta: Kun omistat kaikki viisi episodia voit valita vapaasti minkä tahansa pelin viidestä sivutehtävästä tai kulloinkin käynnissä olevan päätehtävän ja pelata ne haluamassasi järjestyksessä. Eli jos jäät yhteen tarinaan jumiin, voit jatkaa toista ja palata myöhemmin siihen jumittavaan. Kun tehtävä on valittu, Batman istutetaan Batmobileen ja singahdetaan rikospaikalle. Voit siis vihdoinkin olla Batman, ei Batmobile.

Ne Isot Kysymykset
No, komealtahan tuo kuulostaisi mutta paljon on vielä auki. Emme ole nähneet vielä ensimmäistäkään gameplay-videota pelistä, mutta jännä olisi tietää onko peli kolmi- vai kaksiulotteinen, miten Telltale on päättänyt tehdä oikeutta Batmanin lähitaistelutaidoille, sijoittuuko peli loistavasti myyneeseen Arkham-maailmaan vai johonkin täysin toiseen universumiin, entä nähdäänkö muuta Bat-perhettä ja biljoona muuta pikku asiaa. Myös itse Batman välineineen on vielä melkoinen kysymysmerkki. Ja onhan Batmanina Kevin Conroy, onhan?

Melkein faktoina voisin kuitenkin pitää että tälläkin kertaa Batmanilla on välineitä enemmän kuin laki sallii, sillä gadgetit tukevat loistavasti seikkailupeleille ominaista puzzlejen, ja ennen kaikkea rikosten ratkontaa. Uskon myös että tällä kertaa pääsemme oikeasti Batcaveen ja Wayne Manoriin, koska peli painottaa Bruce Waynen ja Batmanin välistä suhdetta. Ja toisaalta pelin seikkailumuotoinen rakenne on kuin omiaan hyödyntämään Batcaven teknologiaa todisteiden tutkinnassa. Jännältä kuulostaa, mutta katsotaan nyt mitä tuleman pitää!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti