1. syyskuuta 2015

Arkham Knight: Crimefighter Challenge Maps #1

Varaudu pettymään

Se on siis vihdoin täällä. Tänään on ilmestynyt DLC-paketti joka sisältää kuusi uutta AR-haastekarttaa Batmanille, Robinille, Catwomanille ja Nightwingille. Allekirjoittaneella oli etukäteen pieniä pelkoja pyllyssä tämän kauan odotetun lisäsisällön puolesta. Ne osoittautuivat aiheellisiksi. Uudet haastekartat ovat paikoin laatutyötä ja niissä on havaittavissa yritystä. Mutta siitä huolimatta niin paljon, paljon jää vielä parannettavaa. Mistä sitä edes aloittaisi...

Merkittävin nurina haastekarttojen suhteen jatkaa edelleen: Kartat ovat rajoitetut tietyille hahmoille  toisin kuin aiemmissa Batman: Arkham-peleissä, joissa jokainen hahmo pystyi pelaamaan jokaista kenttää. Tämä on ehkä puutteista olennaisin, koska se syö merkittävästi uudelleenpeluun arvoa. Otetaan esimerkki: pelkästään peruspelin kartoilla Arkham Cityssä oli jokaisella pelihahmolla 6 taistelu- ja 6 predator-karttaa (+ samoista kartoista vielä vaikeammat versiot + DLC-kartat). Entisen noin 12 kartan sijasta niitä on nyt Arkham Knightissa 1-2 per hahmo. Toivottavasti Rocksteady tajuaa puuttua tähän ajoissa, koska puute latistaa pelin kovasti kritisoitua AR-tilaa entisestään. Ennen kaikkea se pistää miettimään, että mitä jos pelaaja palaisikin takaisin Arkham Cityn pariin. Ainakin siksi aikaa kunnes Arkham Knightin puutteet on korjattu.

Haastekarttoja ei pysty edelleenkään lainkaan mukauttamaan (esim. muuttamalla vihollisten aseistusta tai heikentämällä pelihahmon varustusta). Miksi ei? Jos kyseessä tosiaan on virtuaaliset AR-tasot niin se jos mikä olisi luonteva selitys karttojen lähes rajoittamattomille variointimahdollisuuksille. Mutta ei. Tämä tarkoittaa siis sitä että jokainen pelikokemus haastekartalla on samanlainen haukaten jälleen palan uudelleenpeluun arvosta. Myös mielenkiintoiset haastekarttojen kampanja-tilan kartat loistavat poissaolollaan. Liekö nämä ja karttojen variointimahdollisuudet tarkoitus ympätä johonkin myöhempään lisäsisältöön? Toivoa sopii, ken uskaltaa. Pidä kuitenkin istuimestasi kiinni: Pahin on vielä tulossa.
Arkham Knightin AR-haasteet
ovat olleet pettymys. (overmental.com)

Varaudu pettymään, lisää

Crimefighter Challenge Maps #1:sen Predator-tilan hiipimiskartat ovat nimittäin pettymyksen huippu. Ne ovat nimittäin molemmat Batmanille omistettuja rykäisyjä ja niissä ei ole mitään sellaista mitä ei olisi nähty jo pääpelin Predator-kentissä. Toisessa niistetään roistoja katon harjalla, toisessa pistetään pahiksia pataan pankkiryöstö-kartassa. Ovatpahan sentään varsin mukavia pelata ja edelleen Predator-tasojen iso koko jaksaa viehättää. Mutta, mutta, mutta! Missä ovat Robinin, Nightwingin ja Catwomanin Predator-kartat? Missä ovat Dual Playn avulla toteutetut Predator-kartat (, kuten esim. pääpelissä Batmanilla ja Robinilla)? Onko Predator-kartat tarkoituksella jätetty vain Batmanin yksinoikeudeksi?

Pahinta tässä lisäpaketissa on se että se näyttäisi (, mikäli huhumyllyjä on uskominen,) jäävän ainoaksi lisäsisältö-paketiksi, jossa on haastekarttoja Nightwingille, Robinille ja Catwomanille. Seuraava (ja näillä näkymin viimeinen) haastekartta-lisäri tulisi sisältämään karttoja muille hahmoille (Joker, Harley Quinn, Azrael, Batgirl). Toki Robin, Nightwing ja Catwoman pääsevät varmasti loistamaan Gotham City Storiesin lisäri-tarinoissa, mutta en voi pokkana väittää että olisin tyytyväinen pelkästään tähän. Tämä ei ole se täydellinen Batman-kokemus, jota faneille on lupailtu.

Season Passilla ja Rocksteadylla on kuitenkin onneksi aikaa vielä paikata nämä puutteet. Toivottavasti asille tehdäänkin jotain, sillä faniyhteisö ei vaadi mitään mahdottomia. Jos näin ei käy niin Batman-pelien koreimmaksi virstanpylvääksi tulee jäämään Arkham City.

Yhteenveto: Askel taaksepäin
Älkää ymmärtäkö väärin. Olen, niin kuin varmasti monet muutkin Bat-fanit, odottanut näitä karttoja kuin kuuta nousevaa. Ja ne ovat hyviä, ihan oikeasti ovat. Dual Play toimii ja on yhtä hienoa katseltavaa kuin ennenkin, FreeFlow-turpajuhla toimii ja Predator-kartat ovat paikoin jopa jylhiä. Ongelma on vain siinä että katsoi tätä komeutta miltä kantilta tahansa, huomaa että paljon potenttiaalia on valunut hukkaan. Kun vielä huomaa sivuhahmojen edellisistä peleistä pois karsitut gadgetit, campaign-tilan puuttumisen Challenge-mapseista, haastekarttojen muokkaamisen puuttumisen ja haastekarttojen sitomisen hahmokohtaisiksi, niin on paikoin hankala suositella tämän pelin hankkimista sellaiselle, jolla on pelin aikaisemmat osat. Sisältöä on vähennetty (tai lukittu DLC:n taakse) niin rankalla kädellä, että se vetää arvosanaa väkisinkin miinuksen puolelle. Ei Arkham Knight huono ole, se ei vaan ole se Batman-peli jota odotin (ainakaan vielä).

Alla esittelen vielä yksitellen jokaisen Crimefighter Challenge Maps #1:sen kartat:

Combat-kartat:

Batman & Robin: Assault on GCPD
Monipuolisella roistokaartilla (aseistetuilla ja aseistamattomilla) ryyditetty Dual Play-kartta on varma valinta. Batman ja Robin tyhjentävät GCPD:n katollisen rosmoja messevillä takedowneilla. Yksinkertaista mutta toimivaa.

Catwoman: Cat's Conundrum
Ehkä lisärin onnistunein sisältö on Catwomanin yksinottelu Riddlerin robotteja vastaan pääpelin hengessä. Punaisella symbolilla koristettuja roboja saa runtata vapaasti menemään, sinisiä tulisi välttää sähköiskun uhalla. Aina kun tohinalta kerkeää tulisi vaihtaa kentän nurkassa olevasta pallurasta robottien symbolit päittäin. Suurin haaste on tehdä tämä niin että combojen putki ei katkea! Harmi vaan että hupi loppuu aina kun hommaan pääsee kunnolla käsiksi.

Nightwing: Newton's Cradle
Nightwing saa oman näennäisloputtoman vastuksen Gothamin rikollisista Newton's Cradlessa. Kartan tehtävänä olisi nitistää mahdollisimman monta vihua ennen kuin ruudun ylä-nurkassa tikittävästä kellosta loppuu aika. Sääli etteivät hienot takedownit ym. jipot lisää aikaa kelloon, joten aikaa on aina vain reilut pari minuuttia, teki mitä tahansa.

Robin: Teen Titan
Robinin Teen Titan on toinen lisärin onnistuneista kartoista ja mahdollistaa loputtoman vihollissuman kurituksen, Arkham Cityn Iceberg VIP Loungen tapaan. Sääli ettei muilla hahmoilla voi pelata tätä tilaa.

Kartoista paras napsahtaa Catwomanille. (youtube.com)
Predator-kartat:

Financial Crash
Pankkiryöstö-Predator: Nitistä tarpeeksi roistoja ennen kuin ryökäleet ovat ehtineet tyhjentää pankkiholvin. Samaa huttua kuin pääpelissä, mutta toimii. Erityisplussat tulee isoista vihollismääristä, harmi ettei niitä kaikkia tarvitse kurmoittaa läpäistäkseen kartan.

Deconstruction
Rähjäisen rakennuksen tiloissa tapahtuva Predator-kartta voisi olla ihan mistä tahansa pääpelistä. Suhteellisen mielikuvituksettoman näköinen taso on kuitenkin hauskaa pelattavaa monipuolisten vihollisten ansiosta. Ainoastaan isot, minigunia kantavat, köriläät puuttuvat.

Arvosana:
7/10

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti