22. syyskuuta 2015

Arkham Knight: AR-Hahmonvalinta

Aikaisemmassa postauksessani jo tätä sivusinkin, mutta nyt aion tarkastella hahmonvalintaa hiukan syvällisemmin...Loka-Marraskuussa ilmestyvä ilmainen päivitys Batman: Arkham Knight-peliin tuo AR-karttoihin hahmonvalinta-option. Se tuo karttoihin merkittävästi lisää variointia, jota ne kipeästi kaipasivatkin. Kaltaiseni Bat-fanin silmät suorastaan kiiluvat, kun pääsen estämään pankkiryöstön Robinina, mäiskimään Riddler-botteja Batmanina tai Catwomanina Teen Titan-tason loputonta vihollismerta vastaan. Unohtamatta tietenkään Azraelilla, Red Hoodia, Harley Quinnia, Nightwingiä ja Batgirliä! Jokaiselle on vielä erikseen omat tähtiluokitukset eli tähtien keräilijöille on tiedossa töitä. Mahtavaa!
Uusi hahmonvalintaikkuna oikeassa nurkassa (twitter.com)
Hahmonvalinta tuo siis pelin, tätä nykyä melko lyhykäisiin, haastekarttoihin merkittävästi uudelleenpeluuarvoa. Allekirjoittanutta jännittääkin hiukan kuinka esim. Harley Quinn tulee pärjäämään Batmanille alunperin suunnitelluissa melko vertikaaleissakin Predator-kartoissa. Toivottavasti kaikki menee jetsulleen sillä, tulevaa Robin-karttaa lukuunottamatta, muut hahmot eivät ole päässeetkään Predator-bileisiin mukaan tämän Arkham-inkarnaation AR-kartoissa.

Toinen jännäpylly on pelin DualPlay-mahdollisuus. Miten hahmonvalinta vaikuttaa siihen? Voitko valita molemmat DualPlay-karttojen osapuolet (mikä olisi mah-ta-vaa!) vai vain toisen vai etkö kumpaakaan? Varmaa on että ainakin Batmanilla, Robinilla, Catwomanilla, Nightwingillä ja Batgirlillä on omat Dual Takedown-liikkeet, joten näillä hahmoilla DualPlay ainakin sujuu. Muista hahmoista ei ole tietoa.

Isot PÄÄT ja Catwoman!

Arkham Knightin uusin päivitys mahdollisti myös pelihahmoille ns. isopää-tilan. Tämä veikeä turhake on varsin kiva pikku plussa. Tykätköön ken tykkää. Isot päät aktivoidaan painamalla ja pitämällä painettuina L2 ja R2-näppäimet PS4:llä ja pyöräyttämällä kumpaakin tattia vastapäivään yhden täyden kierroksen verran. Kohtuu kimuranttia selittää...mutta homma kuulemma toimii. Myös XboxOnella isot päät käyttäytyvät huhujen mukaan samalla tavalla.

Arkham Knightin uusimmassa September-DLC:n trailerissa esiteltiin tulevaa DLC-savottaa. Jo julkaistun Arkham Asylum-skinin ja Tumbler-Batmobilen lisäksi paketissa mainostettiin myös seuravaalla viikolla ilmestyvää Nightwingin tarinasisältöä. Traileri huipentui tulevaan Crimefighter Challenge Map 2#:een, jonka on myös määrä ilmestyä samana päivänä Nightwingin kanssa.

Catwoman saa oman sooloilunsa Lokakuussa. (videogamer.com)
Viimeisenä paljastuksena traileri kertoi Lokakuussa ilmestyvästä Catwomanin tarinamuotoisesta lisäosasta. Teemoista päätellen Catwoman näyttäisi olevan Riddlerin bottien kimpussa, jälleen kerran. Ohjaako Riddler-botteja nyt joku muu kuin Riddler itse vai onko kyseessä takauma? Ehkä tällä kertaa selviää kuinka Catwoman päätyi mukaan Riddlerin juoneen? Vaikka toisaalta toivoisinkin hiukan että Catwoman saisi mätkiä muitakin rikollisia kuin Riddler-roboja, (no, hahmonvalintapäivityshän tuon korjaa viimeistään, AR-karttojen muodossa) niin odotan innolla Lokakuuta. Onneksi lisäsisältöä ilmestyy säännöllisesti pitämään meidät Bat-fanit kiireisinä siihen asti. Perrr-fect...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti