19. syyskuuta 2015

Arkham Knight: Uutispommi!

Syyskuu, Lepakkokuu
Arkham Knightin maailmassa sattuu ja tapahtuu (jälleen kerran)! Jo Syyskuun alussa julkaistun Crimefighter Challenge Map 1#:sen lisäksi tulossa on muutakin Bat-hyvää Syyskuun aikana. Tällä kertaan julkisuuteen on päässyt mm. tulevan Crimefighter Challenge Map #2:sen sisältöä, vahvistus siitä että tuleeko Yön Ritari-skini kuulumaan Tumbler-Batmobile DLC:hen sekä liuta fanien ja pelinkehityksestä vastanneen Sefton Hillin kysymys/vastaus-savottaa. Pidemmittä puheitta käydään kyrsään kiinni!

Seuraavan viikon tiistaina sen olisi määrä ilmestyä.
(twitter.com)
Take me home to A-sylum!
Arkham Asylum-hengessä tehty Batman-skini on vihdoin valmis julkaistavaksi. Nostalgianälkäiset pääsevät nauttimaan skinistä seuraavan viikon tiistaina, kun skinin on määrä olla ladattavissa maailmanlaajuisesti. Vaikka itse tykkäänkin enemmän Arkham City-puvusta (, joka totuuden nimessä on suht samannäköinen) niin uutinen on aika mahtava.



Crimefighter Challenge Map #2
Crimefighter kakkosen lisäsisällöstä on tullut julkisuuteen varsin jänniä, uusia tietoja. Se mikä meitä kaikkia Bat-faneja varmasti kaikkein eniten kiinnostaa on paketin julkaisupäivä. Se on 29. syyskuuta. Myös DLC:n sisältämät kartat ovat nyt julkista tietoa. Combat-karttoja on paketissa kolme: Batmanin High Interest, Catwomanin Feline Frenzy ja Nightwingin Flying Grayson. Predator-mapit taas ovat seuraavat: Batman: Uncontainable ja Robin: Sky High. Kun nämä ympätään yhteen aikaisempien karttojen kanssa niin Arkham Knightin karttojen määrä nousee yhteentoista Combat- ja kahdeksaan Predator-kartaan. Eli varsin siedettävään lukuun. Huhuillaan myös että vielä kolmaskin Crimefighter-paketti olisi tulossa. Viimeisenä muttei vähäisimpänä, uusi Crimefighter sisältää myös Batmobilelle tankkikartan: Armoured Assault, jossa mäiskitään Drone-tankkeja tutussa hengessä.

The Suit that Gotham doesn't deserve
Sefton Hill varmisti Twitter-keskusteluvyyhdissä että Dark Knight-skini ei tule kuulumaan Tumblerin DLC-pakettiin (eikä ilmeisesti tule ilmestymään myöskään yksinään). Syyt tähän kumpuavat kuulemma tekijänoikeuksista (ilmeisesti Tumbleria ne eivät kuitenkaan koskeneet). Aiemmat epäilykset Dark Knight-puvusta pohjautuivat fanien kaivamiin tiedostoihin Arkham Knightin PC-versiosta, jossa oli Showcase-tilassa aukko skinille. Tätä skiniä oli kuvattu jokseenkin seuraavasti: "The Suit that Gotham deserves". Tämän sitaatin pohjalta oli siis vedetty loogiset johtopäätökset Yön Ritarin manttelista.

Tumblerilla pääsee päästelemään pian.
(techtimes.com)
From ashes to Ashes
Myös Tumblerin DLC-sisältö saa lisää tietoa osakseen. Uusin Arkham Insider näytti toisen kahdesta Tumbler-kartasta. Tämä kantoi nimeä Ashes ja siinä ajettiin räiskyvässä parkkihallissa helikopteria pakoon. Kumpikaan Tumbler rata ei tule sijoittumaan mihinkään tarkkaan kohtaan Yön Ritari-trilogiassa, vaan radat tulevat enemmänkin myötäilemään elokuvien pääteemoja. Näillä näkymin Tumbler-DLC ilmestyy siis omillaan, ilman Christian Balen Batman-skiniä, kahden kilparadan kanssa 22. Syyskuuta. Tumbleria voi käyttää tuttuun tapaan loppupelissä Free Roamiin, mutta siinäkään ei valitettavasti ole Battle-tilaa. Tumbler toimii siis kuten vanha tuttu 1989-Batmobile.

Viva la revolution!

Ja mikä parasta: Rocksteady on kuunnellut faneja. Ilmaisessa Lokakuun (Combat)/Marraskuun (Predator)päivityksessä haastekartat tulevat pelattaviksi KAIKILLE hahmoilla. Eli pelattavien hahmojen kasti kasvaa nyt täyteen mittaan. Tämä päivitys koskee ilmeisesti kaikkia haastekartoja (en tiedä miten sitten esim. Dual Play-kartoissa). Mutta tämän tiedon valossa kartoissa pääsee pelaamaan seuraavilla hahmoilla: Batman, Azrael, Nightwing, Robin, Catwoman, Harley Quinn, Red Hood ja Batgirl! Siis aivan mahtavaa! Ehdottomasti iso plussa. Nyt koen ensimmäistä kertaa että olemme oikeasti lähellä sitä täydellistä Batman-kokemusta, jota Arkham Knightin oli määrä edustaa.
Valitse hahmosi Arkham Knightin tulevassa haastekarttojen
päivityksessä. (twitter.com)
Ja sitten: Lisää huonoja uutisia

Ei niin paljon hyvää ettei jotain huonoakin. Vaikka pelihahmon valitsemisominaisuus on tulossa AR-karttoihin niin muistutan että AR-kartoista puuttuu edelleen haastekarttojen muokkausmahdollisuudet. Samoin haastekarttojen kampanja-tila loistaa poissaolollansa. Kampanja-tilahan mahdollisti aikaisemmissa peleissä useamman haastekartan mittaisten minikampanjoiden läpikäymisen. Mitään tietoa ei ole siitä että onko näitä muokkausmahdollisuuksia tai kampanjoita tarkoitus ympätä myöhemmin DLC:nä. Vai ovatko ne vaan unohtuneet/hylätty pelinkehityksen kiemuroissa?

Free roam-mahdollisuus on myös ammuttu alas. Näin kertoi pelin pääkehittäjä Sefton Hill Twitter-vastauksissaan faneille. Ikävä juttu, sillä monet fanit (kuten myös minä) toivoivat Free Roamausta vähintään Robinille, Catwomanille ja Nightwingille, vaikka ilman tehtäviä ym. järkevää tekemistä. Sääli siis jos tämä tosiaan jää tiimin viimeiseksi Batman-peliksi eikä sen tiimoilta saatu kaikkea puristettua irti näin hienosti toteutetusta Gotham Citystä.

Lisäksi Hill on keskustellut fanien kanssa mahdollisuudesta poistaa siniset seinät haastekartoista, jotka ovat monia AR-kartoissa häirinneet alusta asti. Pelinkehityksestä vastaava Sefton Hill kuitenkin varoitteli että ominaisuuden poistaminen voisi olla hankalampi prosessi, koska siniset seinät esiintyvät myös pääpelissä. Hän kuitenkin lupasi kuitenkin selvittää asiaa. Fair Enough.

Epilogi:
Siinäpä ne päivän polttavimmat tiedot! Lisäksi uudessa Arkham Insiderissa näytettiin vilaus myöhemmin Syyskuussa ilmestyvästä Nightwingin tarina-DLC:stä (GCPD Lockdown). Gameplay-pätkässä Nightwing nitisti Penguinin kätyreitä Predator-meiningillä. Kokonaisuus näytti varsin kehveliltä ja mikä mukavinta: Nightwingillä on nyt myös Grapnel-kyky. Kysymysmerkiksi jää kuitenkin lisärin pituus. Jännäksi menee, kun tiistaina pamahtaa ensimmäinen lisärien sarjatuli (Tumbler ja Arkham Asylum-skini) ja viikon päästä toinen hyväkäs (Crimefighter 2 ja GCPD Lockdown).

Be
The
Batman

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti