11. syyskuuta 2015

1989-Batmobile DLC: Cobblepot's Causeway & Joker's Parade

Ole maanteiden Ritari
Ensimmäiset "legendaariset Batmobile-teemaradat" ovat täällä! Kaksi ensimmäistä kilparataa ilmestyivät elokuussa vuoden 1989-Batmanin Batmobilen mallin yhteydessä. Nämä radat on rakennettu Michael Keatonin tähdittämän Batman: Returns-leffan pohjalta. Nimiltään ne ovat: Joker's Parade ja Cobblepot's Causeway. Lumisissa meiningeissä Batman ajaa läpi ansahelvettien kelloa vastaan. Radat ovat luonteeltaan melko samasta puusta veistettyjä, mutta jotenkin Cobblepot's Causeway nappasi paremmin. Lisäpisteitä ropisee siitä että vaikka radat ovatkin suht samanhenkisiä niin ne ovat teemaltaan täysin erilaisia kuin pääpelin kilparadat.

1989-Batmobile on KOMEA. (dailymotion.com)
Sitten se tärkein juttu...
Pähein 1989-paketin lisä oli tietenkin 1989-vuoden Batmobilen skini (ja Michael Keatonin-batsuit!). Roisista ulkonäöstään huolimatta pari pientä kauneusvirhettä pistää silmään. Ensimmäinen on sivukuriositeetti vaikkakin tärkeä sellainen Batmobile onkin upea kuin mikä sitä saa käyttää pääpelin kamppanjassa vasta pelin loppuvaiheessa, koska siinä ei ole minkään valtakunnan Battle-tilaa. Itse erityisesti käytin Battle-tilaa välillä nopeisiin käännöksiin yms. kilpa-ajotilassakin, joten siksi jaksan nurista sen puuttumisesta. Toinen miinuksen aihe on että 1989-vuosimallin kaara käyttäytyi erityisesti kurveissa jähmeämmin kuin pääpelin auto. Tai sitten vain kuvittelin. No, näistä syistä tykkään edelleen eniten pelin alkuperäisestä Batmobilesta. Plussaa ehdottomasti siis siitä että pääpelin autoakin saa käyttää 1989-ratojen kanssa!

Teemaradat yllättivät vaikeudellaan, suurin kamppailu käytiin kelloa vastaan. Oli pienen työn ja tuskan takana että sain kaikki radat edes ylipäätänsä läpäistyä, kolmesta tähdestä nyt puhumattakaan. Ja referenssiksi kerrottakoon, että olen läpäissyt kaikki pääpelin Riddler-radat, joten sen verran ajotuntumaa minullakin on, vaikka autopeleissä huono olenkin. Aloittelijoita neuvonkin aloittamaan helpommista yhden kierroksen rykäisyistä, sillä niissä kello tuntuu olevan karvan verran armeliaampi.

Eli onko se mistään kotoisin?
Teemaradat yllättivät vaikeudellaan! (youtube.com)
Loppujen lopuksi täytyy todeta ettei 1989-teemaradat ihan huonoja ole. Omiin hyppysiini ei vaan valitettavasti iskenyt 1989-Batmobile, mikä oli pettymys. Teemaradatkin ovat luonteeltaan ihan kivoja, mutta vain ihan kivoja. Lisäpisteitä heruu Michael Keatonin Batman-leffojen teema-musiikista, joka pauhaa taustalla (tosin sekin ehtii toistaa itseään aika moneen kertaan pidemmän, 3 kierroksen kisan aikana) sekä mahdollisuudesta käyttää 1989-Batmobilea Free Roamaukseen, kun pääpelin tarinan on suorittanut. Battle-tilan puuttuminen ja ratojen kohtalaisen kipakka vaikeustaso taas vetävät arvosanaa alas. Kokonaisuus on ihan kiva, mutta Arkham Knightin muiden lisärien tapaan jää fiilis siitä, että paukkuja olisi ollut enempäänkin. Paketin arvosana jäisi muuten seiskaksi mutta Michael Keatonin hieno puku ja Batmobilen Free Roam-käyttö nostavat sen kasiin.

Arvosana: (PS4:llä)
8/10

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti