22. tammikuuta 2017

Oman Elämänsä Puuhapete

Tällaista tuli hankittua tällä kertaa.
(jimms.fi)
Perjantaina tuli annettua pleikkari nro 4:lle valohoitoa. Tämä tarkoitti kiintolevyn vaihtamista yhdestä terasta kahteen. Mikään täysin mutkaton keikka se ei ollut, sillä ongelmia tuli parikin. No, vaikeuksien kautta voittoon ja nyt on edessä armoton DLC-sisältöjen uudelleenasennus.

DIY-Miehen Mini-FAQ


Ensimmäinen sudenkuoppa tuli siinä ettei ostamani kiintolevy (kuva ohessa) istunutkaan kiintolevylle varattuun kelkkaan vaan oli siihen liian pieni. Pieni sakka meinasi singahtaa silloin tuulettimeen, sillä kovon piti olla PS3/PS4 yhteensopiva. Jälkikäteen mietin että voiko 500 gt:n ja 1tb:n kiintolevyt ja niiden kelkat olla myös fyysisesti erikokoisia. No, patenttiratkaisulla selvittiin tästäkin: Duunasin kovon alle kelkkaan taitellusta paperista tehdyn "korokkeen". Näin sain tällaisen rampin avulla ruuvattua kovalevyn kiinni ja kun kiekko oli jetsulleen kiinni niin vain nykäisin "korokkeen" pois ja voilà! We have a winner!

Seuraavat konnankoukut koin firmwarea asentaessa. Asensin nimittäin aluksi väärän tiedoston (koko about 300 megaa, oikea about 900 megaa), joten konsoli herjasi siitä. Lopulta vikasietotilan ja nettifoorumien avulla pleikkari saatiin buutattua ja nörttimagia teki temppunsa. Asensin konsoon netit ja lunastin PSN-tilini takaisin.

Aivan niin iisi projekti tuo koviksen vaihto ei ollut kun tein sen PS3-aikana. Mutta tulipahan tehtyä ja paha tässä on pokkuroida, kun slottimasiinassa on jälleen tilaa vaikka lampaat söisi!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti