19. tammikuuta 2017

Arvostelu: Comix Zone (PS3)

Haastava ja paikoitellen armoton on ne termit, joilla ensimmäisenä kuvailisin Comix Zonea. Pelissä sarjakuvapiirtäjä Sketch Turner imaistaan sarjakuvan sisään ja saa vastaansa mutantteja, ninjoja ynnä muita kauhistuksia. Pääosaa näyttelee tasopomppu, vihujen kurmoittaminen ja puzzle jos toinenkin. 

Sketch Turner, sarjakuvapiirtäjä pinteessä.
(youtube.com)
Ilmeikäs ulkoasu tekee pelistä nautittavan vielä tänä päivänäkin, vaikka pelimekaniikat ovatkin paikoin ikääntyneitä. Merkittävä bonuspiste tulee vaihtoehtoisista etenemisreiteistä pelinsisäisessä sarjakuvassa. Päänsärkyä saattaa myös aiheuttaa menneiden vuosien kipakka vaikeustaso, joka takaa sen että pääset hieromaan samoja tasoja toisinaan uudestaan ja uudestaan.

Kuten edellä tuli jo kertaalleen sanottua niin vaikeahan Comix Zone on, pentele...erityisesti pomo-ottelut aiheuttavat paikoin harmaita hiuksia. Peli kun ei pelkää rankaista pelaajaa, välillä aika rankastikin. Äkkikuolemat ovat tietysti lajityypin helmasynti, mutta Comix Zonessa, jopa suojattujen vihujen kurmoittaminen sekä etenemiseen vaadittavien laatikoiden/kivien takominen saattaa kuluttaa alati hupenevaa terveyspalkkia. Turnerilla on myös castlevaniamainen tapa osumaa ottaessaan pudota juuri sinne pohjattoman kuilun suuntaan.


Comix Zonen ulkonäkö viehättää edelleen.
(en.wikipedia.org)
Onneksi PSN-kaupasta hankkimassani Comix Zonessa on save state-toiminto, jonka avulla pelin läpäisyssä voi onnistua tällainen tumpulasormikin. Mikään walk in a park se ei kuitenkaan ole, edes näillä avuilla. Vikoineenkin Comix Zone on kokeilemisen arvoinen retrotrippi. Sen sarjakuvamaisen ulkoasun ansiosta peli on vielä tänä päivänäkin varsin siedettävän näköinen, tosin äänitehosteet paljastavat pelin todellisen iän, yli 20 vuotta.

Arvosana (PS3:lla)
7/10

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti