24. syyskuuta 2015

Arkham Knight: Photo-mode

Arkham Knightin päivityksessä taannoin tullut Photo-mode on varsin kehveli uudistus ja mahdollistaa aika törkeän upeiden otosten taltioinnin Arkham-universumista. Alta löytyy allekirjoittajan omia kodak-hetkiä. Mukana on niin AR-karttojen kuin tarina-tilankin taltiointeja. Ehkä jatkossa saamme kuvia myös Batmobileiden radoista ja tankkimatseista? Mutta nyt dia-sulkeiset käyntiin!
Korkeuserot ovat uudessa Batmanissa fakta-juttu.
(Batman: Arkham Knightin photo-mode, oma kuva)
Azrael ja palava lepakko-symboli.
(Batman: Arkham Knightin photo-mode, oma kuva)
Batman etsii itsellensä seuraajaa.
(Batman: Arkham Knightin photo-mode, oma kuva)
Catwoman jallittamassa Riddler-botteja.
(Batman: Arkham Knightin photo-mode, oma kuva)
Yön Ritari vartioi.
(Batman: Arkham Knightin photo-mode, oma kuva)

Arkham Asylum-skini käytössä.
Batman: Arkham Knightin photo-mode, oma kuva)
Piilosilla Batmanin tapaan.
(Batman: Arkham Knightin photo-mode, oma kuva)
Batman Beyond-skini on vaan niin päheä!
(Batman: Arkham Knightin photo-mode, oma kuva)
(Batman: Arkham Knightin photo-mode, oma kuva)
Arkham City...kuin tarjottimella.
(Batman: Arkham Knightin photo-mode, oma kuva)
Batmanin päätä ei palella!
(Batman: Arkham Knightin photo-mode, oma kuva)


22. syyskuuta 2015

Arkham Knight: AR-Hahmonvalinta

Aikaisemmassa postauksessani jo tätä sivusinkin, mutta nyt aion tarkastella hahmonvalintaa hiukan syvällisemmin...Loka-Marraskuussa ilmestyvä ilmainen päivitys Batman: Arkham Knight-peliin tuo AR-karttoihin hahmonvalinta-option. Se tuo karttoihin merkittävästi lisää variointia, jota ne kipeästi kaipasivatkin. Kaltaiseni Bat-fanin silmät suorastaan kiiluvat, kun pääsen estämään pankkiryöstön Robinina, mäiskimään Riddler-botteja Batmanina tai Catwomanina Teen Titan-tason loputonta vihollismerta vastaan. Unohtamatta tietenkään Azraelilla, Red Hoodia, Harley Quinnia, Nightwingiä ja Batgirliä! Jokaiselle on vielä erikseen omat tähtiluokitukset eli tähtien keräilijöille on tiedossa töitä. Mahtavaa!
Uusi hahmonvalintaikkuna oikeassa nurkassa (twitter.com)
Hahmonvalinta tuo siis pelin, tätä nykyä melko lyhykäisiin, haastekarttoihin merkittävästi uudelleenpeluuarvoa. Allekirjoittanutta jännittääkin hiukan kuinka esim. Harley Quinn tulee pärjäämään Batmanille alunperin suunnitelluissa melko vertikaaleissakin Predator-kartoissa. Toivottavasti kaikki menee jetsulleen sillä, tulevaa Robin-karttaa lukuunottamatta, muut hahmot eivät ole päässeetkään Predator-bileisiin mukaan tämän Arkham-inkarnaation AR-kartoissa.

Toinen jännäpylly on pelin DualPlay-mahdollisuus. Miten hahmonvalinta vaikuttaa siihen? Voitko valita molemmat DualPlay-karttojen osapuolet (mikä olisi mah-ta-vaa!) vai vain toisen vai etkö kumpaakaan? Varmaa on että ainakin Batmanilla, Robinilla, Catwomanilla, Nightwingillä ja Batgirlillä on omat Dual Takedown-liikkeet, joten näillä hahmoilla DualPlay ainakin sujuu. Muista hahmoista ei ole tietoa.

Isot PÄÄT ja Catwoman!

Arkham Knightin uusin päivitys mahdollisti myös pelihahmoille ns. isopää-tilan. Tämä veikeä turhake on varsin kiva pikku plussa. Tykätköön ken tykkää. Isot päät aktivoidaan painamalla ja pitämällä painettuina L2 ja R2-näppäimet PS4:llä ja pyöräyttämällä kumpaakin tattia vastapäivään yhden täyden kierroksen verran. Kohtuu kimuranttia selittää...mutta homma kuulemma toimii. Myös XboxOnella isot päät käyttäytyvät huhujen mukaan samalla tavalla.

Arkham Knightin uusimmassa September-DLC:n trailerissa esiteltiin tulevaa DLC-savottaa. Jo julkaistun Arkham Asylum-skinin ja Tumbler-Batmobilen lisäksi paketissa mainostettiin myös seuravaalla viikolla ilmestyvää Nightwingin tarinasisältöä. Traileri huipentui tulevaan Crimefighter Challenge Map 2#:een, jonka on myös määrä ilmestyä samana päivänä Nightwingin kanssa.

Catwoman saa oman sooloilunsa Lokakuussa. (videogamer.com)
Viimeisenä paljastuksena traileri kertoi Lokakuussa ilmestyvästä Catwomanin tarinamuotoisesta lisäosasta. Teemoista päätellen Catwoman näyttäisi olevan Riddlerin bottien kimpussa, jälleen kerran. Ohjaako Riddler-botteja nyt joku muu kuin Riddler itse vai onko kyseessä takauma? Ehkä tällä kertaa selviää kuinka Catwoman päätyi mukaan Riddlerin juoneen? Vaikka toisaalta toivoisinkin hiukan että Catwoman saisi mätkiä muitakin rikollisia kuin Riddler-roboja, (no, hahmonvalintapäivityshän tuon korjaa viimeistään, AR-karttojen muodossa) niin odotan innolla Lokakuuta. Onneksi lisäsisältöä ilmestyy säännöllisesti pitämään meidät Bat-fanit kiireisinä siihen asti. Perrr-fect...

19. syyskuuta 2015

Arkham Knight: Uutispommi!

Syyskuu, Lepakkokuu
Arkham Knightin maailmassa sattuu ja tapahtuu (jälleen kerran)! Jo Syyskuun alussa julkaistun Crimefighter Challenge Map 1#:sen lisäksi tulossa on muutakin Bat-hyvää Syyskuun aikana. Tällä kertaan julkisuuteen on päässyt mm. tulevan Crimefighter Challenge Map #2:sen sisältöä, vahvistus siitä että tuleeko Yön Ritari-skini kuulumaan Tumbler-Batmobile DLC:hen sekä liuta fanien ja pelinkehityksestä vastanneen Sefton Hillin kysymys/vastaus-savottaa. Pidemmittä puheitta käydään kyrsään kiinni!

Seuraavan viikon tiistaina sen olisi määrä ilmestyä.
(twitter.com)
Take me home to A-sylum!
Arkham Asylum-hengessä tehty Batman-skini on vihdoin valmis julkaistavaksi. Nostalgianälkäiset pääsevät nauttimaan skinistä seuraavan viikon tiistaina, kun skinin on määrä olla ladattavissa maailmanlaajuisesti. Vaikka itse tykkäänkin enemmän Arkham City-puvusta (, joka totuuden nimessä on suht samannäköinen) niin uutinen on aika mahtava.



Crimefighter Challenge Map #2
Crimefighter kakkosen lisäsisällöstä on tullut julkisuuteen varsin jänniä, uusia tietoja. Se mikä meitä kaikkia Bat-faneja varmasti kaikkein eniten kiinnostaa on paketin julkaisupäivä. Se on 29. syyskuuta. Myös DLC:n sisältämät kartat ovat nyt julkista tietoa. Combat-karttoja on paketissa kolme: Batmanin High Interest, Catwomanin Feline Frenzy ja Nightwingin Flying Grayson. Predator-mapit taas ovat seuraavat: Batman: Uncontainable ja Robin: Sky High. Kun nämä ympätään yhteen aikaisempien karttojen kanssa niin Arkham Knightin karttojen määrä nousee yhteentoista Combat- ja kahdeksaan Predator-kartaan. Eli varsin siedettävään lukuun. Huhuillaan myös että vielä kolmaskin Crimefighter-paketti olisi tulossa. Viimeisenä muttei vähäisimpänä, uusi Crimefighter sisältää myös Batmobilelle tankkikartan: Armoured Assault, jossa mäiskitään Drone-tankkeja tutussa hengessä.

The Suit that Gotham doesn't deserve
Sefton Hill varmisti Twitter-keskusteluvyyhdissä että Dark Knight-skini ei tule kuulumaan Tumblerin DLC-pakettiin (eikä ilmeisesti tule ilmestymään myöskään yksinään). Syyt tähän kumpuavat kuulemma tekijänoikeuksista (ilmeisesti Tumbleria ne eivät kuitenkaan koskeneet). Aiemmat epäilykset Dark Knight-puvusta pohjautuivat fanien kaivamiin tiedostoihin Arkham Knightin PC-versiosta, jossa oli Showcase-tilassa aukko skinille. Tätä skiniä oli kuvattu jokseenkin seuraavasti: "The Suit that Gotham deserves". Tämän sitaatin pohjalta oli siis vedetty loogiset johtopäätökset Yön Ritarin manttelista.

Tumblerilla pääsee päästelemään pian.
(techtimes.com)
From ashes to Ashes
Myös Tumblerin DLC-sisältö saa lisää tietoa osakseen. Uusin Arkham Insider näytti toisen kahdesta Tumbler-kartasta. Tämä kantoi nimeä Ashes ja siinä ajettiin räiskyvässä parkkihallissa helikopteria pakoon. Kumpikaan Tumbler rata ei tule sijoittumaan mihinkään tarkkaan kohtaan Yön Ritari-trilogiassa, vaan radat tulevat enemmänkin myötäilemään elokuvien pääteemoja. Näillä näkymin Tumbler-DLC ilmestyy siis omillaan, ilman Christian Balen Batman-skiniä, kahden kilparadan kanssa 22. Syyskuuta. Tumbleria voi käyttää tuttuun tapaan loppupelissä Free Roamiin, mutta siinäkään ei valitettavasti ole Battle-tilaa. Tumbler toimii siis kuten vanha tuttu 1989-Batmobile.

Viva la revolution!

Ja mikä parasta: Rocksteady on kuunnellut faneja. Ilmaisessa Lokakuun (Combat)/Marraskuun (Predator)päivityksessä haastekartat tulevat pelattaviksi KAIKILLE hahmoilla. Eli pelattavien hahmojen kasti kasvaa nyt täyteen mittaan. Tämä päivitys koskee ilmeisesti kaikkia haastekartoja (en tiedä miten sitten esim. Dual Play-kartoissa). Mutta tämän tiedon valossa kartoissa pääsee pelaamaan seuraavilla hahmoilla: Batman, Azrael, Nightwing, Robin, Catwoman, Harley Quinn, Red Hood ja Batgirl! Siis aivan mahtavaa! Ehdottomasti iso plussa. Nyt koen ensimmäistä kertaa että olemme oikeasti lähellä sitä täydellistä Batman-kokemusta, jota Arkham Knightin oli määrä edustaa.
Valitse hahmosi Arkham Knightin tulevassa haastekarttojen
päivityksessä. (twitter.com)
Ja sitten: Lisää huonoja uutisia

Ei niin paljon hyvää ettei jotain huonoakin. Vaikka pelihahmon valitsemisominaisuus on tulossa AR-karttoihin niin muistutan että AR-kartoista puuttuu edelleen haastekarttojen muokkausmahdollisuudet. Samoin haastekarttojen kampanja-tila loistaa poissaolollansa. Kampanja-tilahan mahdollisti aikaisemmissa peleissä useamman haastekartan mittaisten minikampanjoiden läpikäymisen. Mitään tietoa ei ole siitä että onko näitä muokkausmahdollisuuksia tai kampanjoita tarkoitus ympätä myöhemmin DLC:nä. Vai ovatko ne vaan unohtuneet/hylätty pelinkehityksen kiemuroissa?

Free roam-mahdollisuus on myös ammuttu alas. Näin kertoi pelin pääkehittäjä Sefton Hill Twitter-vastauksissaan faneille. Ikävä juttu, sillä monet fanit (kuten myös minä) toivoivat Free Roamausta vähintään Robinille, Catwomanille ja Nightwingille, vaikka ilman tehtäviä ym. järkevää tekemistä. Sääli siis jos tämä tosiaan jää tiimin viimeiseksi Batman-peliksi eikä sen tiimoilta saatu kaikkea puristettua irti näin hienosti toteutetusta Gotham Citystä.

Lisäksi Hill on keskustellut fanien kanssa mahdollisuudesta poistaa siniset seinät haastekartoista, jotka ovat monia AR-kartoissa häirinneet alusta asti. Pelinkehityksestä vastaava Sefton Hill kuitenkin varoitteli että ominaisuuden poistaminen voisi olla hankalampi prosessi, koska siniset seinät esiintyvät myös pääpelissä. Hän kuitenkin lupasi kuitenkin selvittää asiaa. Fair Enough.

Epilogi:
Siinäpä ne päivän polttavimmat tiedot! Lisäksi uudessa Arkham Insiderissa näytettiin vilaus myöhemmin Syyskuussa ilmestyvästä Nightwingin tarina-DLC:stä (GCPD Lockdown). Gameplay-pätkässä Nightwing nitisti Penguinin kätyreitä Predator-meiningillä. Kokonaisuus näytti varsin kehveliltä ja mikä mukavinta: Nightwingillä on nyt myös Grapnel-kyky. Kysymysmerkiksi jää kuitenkin lisärin pituus. Jännäksi menee, kun tiistaina pamahtaa ensimmäinen lisärien sarjatuli (Tumbler ja Arkham Asylum-skini) ja viikon päästä toinen hyväkäs (Crimefighter 2 ja GCPD Lockdown).

Be
The
Batman

13. syyskuuta 2015

Batman: Arkham Unhinged osa 3

Arkham Unhinged-sarjan kolmas osa saapuu käsittelyyn! Tällä kertaa luvassa on hengensalpaava paketti Arkham-maailman tarinoita. On oikeudenistuntoa Two-Facen tapaan, Azraelin uhkarohkea saapuminen, Black Maskin junapako Arkham Citystä, Talian ja Bruce Waynen romanssi, Tygerien hyökkäys Batcaveen ja viimeisenä lopullinen armonisku Jokerilta, joka meinaa viedä Batmaninkin hengen.

1) Clown Court:
Joker joutuu Two-Facen johtaman oikeuden eteen. Oikeudenistuntoa saapuu todistamaan koko Arkham Cityn konnagalleria ja Joker saa puolustajakseen Harley Quinnin. He syyttävät Jokeria heidän oleskelustaan Arkham Cityssä, Arkham Asylumin tuhosta ja Titan-jupakasta.  Homma meinaa karata käsistä, kun ensin Bane nyysii todisteina toimivat Titan-kemikaalit. Ja sitten Batman saapuu paikalle...

2) Repentance
Azrael tulee pelastamaan tiukan paikan eteen joutuneet Arkham Cityn vartijat ja siviilit, kun lääkintäpisteenä toimivaan katedraaliin hyökätään. Roistojen yllättävä mielenkiinto johtuu turvapaikkaan sijoitetusta Arkham Cityn uusimmasta vangista, Quincy Sharpista. Sharp on ollut Arkham Cityä edeltäneen Arkham Asylumin johtaja ja luotsannut yhdessä Hugo Strangen kanssa myös Arkham Cityn perustamista. Nyt monet laitokseen joutuneet konnat päättävät purkaa vihansa häneen. Roistoista karskeimmasta päästä on Bane, joka ottaa yhteen Azraelin kanssa.

3) Eviction notice
Black Maskin vaiheita taustoittava tarina kertoo kuinka Black Mask päätyi käyttämään rautaista naamiotansa. Black Mask joutuu myös nenäkkäin Arkham Cityssä ensin Jokerin ja Harley Quinnin ja myöhemmin myös Penguinin kanssa. Loppujen lopuksi hän päätyy toteuttamaan pakosuunnitelmansa junan avulla (aivan kuten Arkham Cityn DLC:ssä) tarkoituksenaan paeta Arkham Citystä. Mutta rikollispomo saakin kesken kaiken niskaansa ensin Robinin ja Nightwingin ja lopulta myös Batmanin. Edessä on taas matka takaisin Arkham Cityyn.

4) Beloved
Batmanin ja Talian romanssia ruoditaan Beloved-tarinassa, jossa Batman tapaa ensi kertaa Ra's al Ghulin ja tämän tyttären Talian. Tarinan myötä selviää kuinka Batman ja Ra's joutuivat vastakkaisille puolille.

5) Uninvited Guests
Hugo Strange aloittaa hyökkäyksen sekä Batmanin että Bruce Waynen kotiin, Batcaveen ja Waynen kartanoon. Tyger-hyökkäystä ryhtyy torjumaan yksissä tuumin Robin, Nightwing ja Alfred.

6) End Game
Arkham Cityn tapahtumien jälkeen Joker joutuu krematorioon, mutta hänen viimeinen pilansa meinaa viedä Batmaninkin hengen. Joker on viimeisenä tekonaan ilmoittanut asentaneensa räjähteitä pitkin Arkham Cityn muureja tarkoituksenaan vapauttaa Arkhamin rikolliset Gotham Cityyn. Tapahtumien vyyhti pakottaa Batmanin palaamaan takaisin Arkham Asylumiin.

(adlibris.com)

11. syyskuuta 2015

1989-Batmobile DLC: Cobblepot's Causeway & Joker's Parade

Ole maanteiden Ritari
Ensimmäiset "legendaariset Batmobile-teemaradat" ovat täällä! Kaksi ensimmäistä kilparataa ilmestyivät elokuussa vuoden 1989-Batmanin Batmobilen mallin yhteydessä. Nämä radat on rakennettu Michael Keatonin tähdittämän Batman: Returns-leffan pohjalta. Nimiltään ne ovat: Joker's Parade ja Cobblepot's Causeway. Lumisissa meiningeissä Batman ajaa läpi ansahelvettien kelloa vastaan. Radat ovat luonteeltaan melko samasta puusta veistettyjä, mutta jotenkin Cobblepot's Causeway nappasi paremmin. Lisäpisteitä ropisee siitä että vaikka radat ovatkin suht samanhenkisiä niin ne ovat teemaltaan täysin erilaisia kuin pääpelin kilparadat.

1989-Batmobile on KOMEA. (dailymotion.com)
Sitten se tärkein juttu...
Pähein 1989-paketin lisä oli tietenkin 1989-vuoden Batmobilen skini (ja Michael Keatonin-batsuit!). Roisista ulkonäöstään huolimatta pari pientä kauneusvirhettä pistää silmään. Ensimmäinen on sivukuriositeetti vaikkakin tärkeä sellainen Batmobile onkin upea kuin mikä sitä saa käyttää pääpelin kamppanjassa vasta pelin loppuvaiheessa, koska siinä ei ole minkään valtakunnan Battle-tilaa. Itse erityisesti käytin Battle-tilaa välillä nopeisiin käännöksiin yms. kilpa-ajotilassakin, joten siksi jaksan nurista sen puuttumisesta. Toinen miinuksen aihe on että 1989-vuosimallin kaara käyttäytyi erityisesti kurveissa jähmeämmin kuin pääpelin auto. Tai sitten vain kuvittelin. No, näistä syistä tykkään edelleen eniten pelin alkuperäisestä Batmobilesta. Plussaa ehdottomasti siis siitä että pääpelin autoakin saa käyttää 1989-ratojen kanssa!

Teemaradat yllättivät vaikeudellaan, suurin kamppailu käytiin kelloa vastaan. Oli pienen työn ja tuskan takana että sain kaikki radat edes ylipäätänsä läpäistyä, kolmesta tähdestä nyt puhumattakaan. Ja referenssiksi kerrottakoon, että olen läpäissyt kaikki pääpelin Riddler-radat, joten sen verran ajotuntumaa minullakin on, vaikka autopeleissä huono olenkin. Aloittelijoita neuvonkin aloittamaan helpommista yhden kierroksen rykäisyistä, sillä niissä kello tuntuu olevan karvan verran armeliaampi.

Eli onko se mistään kotoisin?
Teemaradat yllättivät vaikeudellaan! (youtube.com)
Loppujen lopuksi täytyy todeta ettei 1989-teemaradat ihan huonoja ole. Omiin hyppysiini ei vaan valitettavasti iskenyt 1989-Batmobile, mikä oli pettymys. Teemaradatkin ovat luonteeltaan ihan kivoja, mutta vain ihan kivoja. Lisäpisteitä heruu Michael Keatonin Batman-leffojen teema-musiikista, joka pauhaa taustalla (tosin sekin ehtii toistaa itseään aika moneen kertaan pidemmän, 3 kierroksen kisan aikana) sekä mahdollisuudesta käyttää 1989-Batmobilea Free Roamaukseen, kun pääpelin tarinan on suorittanut. Battle-tilan puuttuminen ja ratojen kohtalaisen kipakka vaikeustaso taas vetävät arvosanaa alas. Kokonaisuus on ihan kiva, mutta Arkham Knightin muiden lisärien tapaan jää fiilis siitä, että paukkuja olisi ollut enempäänkin. Paketin arvosana jäisi muuten seiskaksi mutta Michael Keatonin hieno puku ja Batmobilen Free Roam-käyttö nostavat sen kasiin.

Arvosana: (PS4:llä)
8/10

9. syyskuuta 2015

Matrix tulee, Matrix tappaa

Matrix has You
Tunnustan samantien: Fanitan Matrixia(kin). Ysärin Matrix-leffa oli kovinta action-scifiä pitkään aikaan. Lukuisista. kriitikoiden silmissä, epäonnistuneiksi tuomituista jatko-osista (ja peliadaptaatioista) huolimatta pieni, mutta sitkeä, kourallinen faneja on säilynyt Matrixille uskollisena.

Kukapa ei haluaisi toisinaan hypätä virtuaalimaailmaan, jossa tietokoneet ja ihmiset käyvät ajatonta taistelua tietoisista mielistä ja maailman herruudesta. Siellä tavallinenkin pulliainen voi nousta elämää suuremman puoli-jumalan asemaan Neona, Valittuna. Koko asetelmahan on kuin scifillä höystetty Platonin luolavertauksen supersankari-versio, johon on miksattu mukaan myös hyppysellinen uskonnollisia viittauksia ja itämaista kung futa.
Path of Neoa voi suositella vain
Matrix-faneille. (movieweb.com)

Valitun polku
Jostain kumman syystä Matrix on ollut allekirjoittaneen, valvomolaisen, elämässä ajankohtaisempi nyt kuin vuosiin. Kaikki alkoi siitä kun hankin (kertaalleen jo poismyydyn) Matrix: Path of Neo-pelin Xboxille. Peli ei ole hirveä, mutta sitä on hankala suositella muille kuin sarjan armottomimmille faneille. Neuvoni kuuluukin seuraavasti: Satunnaiset pelaajat, kokeilkaa mieluummin Matrix: Reloaded-leffan spin-off-peliä Enter the Matrix.

Path of Neo on nimittäin eräänlainen remix-versio Matrix-elokuvatrilogiasta. Peliin on jopa ympätty lisää sisältöä, joka sijoittuu pääosin ensimmäisen ja toisen leffan väliin. Näissä tehtävissä vapautetaan ns. punapillereitä eli tietokonemaailmaan jumiin jääneitä mieliä, jotka haluavat pois sieltä. Toisessa tehtäväsarjassa jeesataan Neon vapaustaistelija-jengiä virtuaalimaailman vastuksia uhmaten. Nämä tehtävät ovatkin ehkä pelin parhainta sisältöä.

Pelin remix-halu kääntyy kuitenkin pian itseään vastaan. Peliä varten kaikkien kolmen elokuvan kohtauksista kootut välinäytökset on kasattu hyvin oudoksi videokollaasiksi. Nämä parin sekunnin nopeista leikkauksista koostetut klippien sarjat etenevät välillä miten sattuu hyppien armotta leffojen välillä. Ne jotka eivät ole kaikkia kolmea leffaa nähneet ovat auttamattomasti pihalla, ne jotka ovat nähneet ovat myös auttamattomasti pihalla. Juonen seuraaminen on tehty kohtuuttoman hankalaksi ja lopulta kohtausklipit ampuvat itseään jalkaan herättäessään myötähäpeää ja tahatonta huumoria. Matrixin alkuperäistä henkeä (ja tarinaa) saa niistä etsimällä etsiä.

Vikoineenkin (ja niitä on paljon!) tykästyin jo toistamiseen virtuaalisena Neona heilumiseen. Vaikka peli tuntui tekevän parhaansa pannakseen hanttiin niin pelikokemukseni ei ollut pelkästään miinusmerkkinen. Sillä edes munattomien imitoijien palkkaaminen ääninäyttelijöiksi (mikä herättää ihmetystä tämän lisenssiluokan pelissä?), bugit, ajoittain takkuava ruudunpäivitys ja heikot grafiikat eivät onnistu peittämään sitä että Path of Neossakin on jotain hyvääkin.

The Saints are coming!
Sitten SE tuli. BIG BANG! Olin jo aikaisemmin vilkuillut sivusilmällä Saints Row IV:sta edellisen konsolisukupolven aikana. Kolmososakin tuli tahkottua siinä ohessa, asiaan kuuluvasti kieli poskella. Ja olihan se kehvelin hyvä. Mutta kun ostin Saints nelosen remasterin Playstation neloselle niin homma lähti täysin lapasesta. Supervoimilla buustatut pyhimykset rokkaavat tykimmin!

Saints Row IV:nen suorastaan vilisee viittauksia, paitsi pop-kulttuuria ja videopelejä niin myös Matrixia kohtaan. Pelaajan pelihahmo, Saints-rikosliigan johtaja on nimittäin joutunut kumppaneineen avaruusolioiden kidnappaamaksi ja osaksi virtuaalista Steelport-kaupungin representaatiota. Mikä muhevinta, Saintsin pomo huomaa jo pelin alkumetreillä saaneensa supervoimat, joilla kaupungin tutkiminen ja vihollisten hutkiminen nousee uuteen potenssiin.

Saints Row keljuilee mm. Matrixille uusimmassa
pelissään. (community.us.playstation.com)
Supervoimat yllättivät! Vaikka pelimaailma edelleen kolmosesta tuttu Steelport niin nyt sen tutkiminen on saanut uudet mittasuhteet supervoimien ansiosta, kun miltei kaikkialle voi mennä. Saintsit pomppivat korkealle ja juoksevat supervauhtia ja myöhemmin myös sinkoilevat erilaisia projektaaleja (esim. tulta ja jäätä) ynnä muuta kivaa. Lisää supervoimia lohkeaa aina kun saa niistettyä tavallista tiukemman alien-mörön nurin tai pelin muutoin niin sanellessa. Ja mikä parasta: Pelin hahmonluonti mahdollisti Saints 3-hahmoni uudelleenrakennuksen liki pilkulleen uuteen peliin. Siis aivan mahtavaa! Eihän tästä voi kuin tykätä.

Viimeinen niitti arkkuun...
Menin jopa Matrix-vouhotuksessani astetta pidemmälle ja katsoin pitkästä aikaa (lemppari-Matrixini) Matrix: Reloaded-leffan. Ja täytyy sanoa että kovin komeaa silmänkarkkiahan se oli ja mielelläänhän sen katsoi, sen sadannenkin kerran. Totuuden nimissä, juonipuolessa olisi ollut kyllä vähän selvittelemistä ja hiomista (ja jatko-osassa vieläkin enemmän). Samoin leffaan oli ängetty kaikki mahdolliset härpäkkeet ja erikoistehosteet: maanalaisessa luolassa tapahtuvaa biletystä, Neon ja Trinityn vaakamamboa, Smith-klooneja, tusinoittain hengettömiä sivuhahmoja, scifi-vampyyreitä, takaa-ajoa, isoja räjähdyksiä, isompia räjähdyksiä, lisää Smith-klooneja, Samsungin puhelimia ja vaikka mitä. Tavaraa siis oli mutta kokonaisuus jäi vähän latteaksi ja sekavaksi. Mielestäni Reloadedissa olisi ollut materiaalia vaikka kahteen Matrix-pätkään paremmin leikattuna ja rytmitettynä. Nyt katsojalle jää pätkän jälkeen Matrix-ähky kaikesta informaatiosta mitä yleisölle on päätetty syöttää rainan aikana.

Neo on niin kova että Agentit huitovat
vain ilmaa. (matrix.wikia.com)
Totuuden nimessä, täytyy kuitenkin myöntää että Matrix: Reloadedin tuhti paketti tyydytti Matrixin nälkäni vähäksi aikaa, joten nyt on aika suunnata toisaalle. Edessä on demonien lahtaussavotta Diablo 3:sen PS4-version malliin. Palaillaan!

5. syyskuuta 2015

Arkham Knight: Crimefighter Challenge Maps #2

Muutoksia suunnitelmiin
Tulinpa tuossa tänä aamuna huomanneeksi CabooseXBL:n Youtube-sivulta (kaveri on aikamoinen Arkham-uutisten kalastelija),että Batman: Arkham Knightin haastekarttojen toisen DLC-paketin yksityiskohdat olisivat valottumassa lisää. Ensimmäinen osa tähän pakettiinhan julkaistiin jo ensimmäinen syyskuuta ja se sisälsi karttoja Batmanille, Catwomanille, Nightwingille ja Robinille. Jatko-osan taas oli ,aikaisempien huhujen mukaan, määrä sisältää karttoja Jokerille, Harley Quinnille, Azraelille, Batgirlille ja Red Hoodille. Nyt kaikki on kuitenkin muuttunut, taas kerran.

Arkham Knightin DLC-vyyhti jatkuu!
(Batman: Arkham Knight, oma kuva)
Give me more, Gary Moore
Viimeisimmän tiedon mukaan Batman: Arkham Knight-pelin DLC-kohtaan on lisätty Crimefighter Challenge Maps #2, jonka olisi määrä ilmestyä myös syyskuun aikana. Toinen osa tulisi sisältämään uusia haastekarttoja Batmanille, Robinille, Catwomanille...ja tietenkin Batmobilelle? Batmobilen rooliin tässä DLC-paketissa palaan myöhemmin, kunhan ensin toivun tuulettamasta sitä että Batfamily saa kuin saakin lisää haastekarttoja.

Uusien Combat-karttojen veikkaan sisältävän Catwomanin ja Batmanin Dual Play-kartan, koska sitten kaikille liittolaisille on omat Dual Play-karttansa Batmanin kanssa. Toinen idea on että Catwoman tai Nightwing saavat omat Teen Titanmaisen loputtomaan taisteluun pohjautuvan kartan, kuten ensimmäisen Crimefighterin Robin. Toivottavasti paketista löytyisi tällä kertaa Predator-kohtaamisia myös muillekin kuin Batmanille. Erityisesti toivon edelleen sitä Dual Play Predatoria, koska se olisi päheä!

Tämän lisäksi kannattaa ottaa huomioon jännä kuriositeetti. CabooseXBL oli kaivanut toisesta lähteestä kuvia Crimefighter Challenge Map Pack 1#:sestä, jonka oli ollut määrä sisältää Batmobilen ratoja sekä Dual Play-kartta Robinille ja Nightwingille. Näitä karttojahan emme kuitenkaan koskaan saaneet valmiissa ykköspaketissa. Onko ne siis hyllytetty vai ovatko ne tulossa nyt kakkospakettiin? Mahdollisesti...

Lisäksi Caboose esitti videossaan varsin hyvän idean: Pääpelissä olevien AR-karttojen Tower Defense ja Combo Master tulisi olla pelattavia myös muilla Batmanin liittolaisilla. Hän siis ehdotti samaa ideaa minkä Rocksteady on jo toteuttanut Batmobilen kohdalla mahdollistaen eri Batmobileilla pelaamisen AR-kilparadoilla. Tämän perusteella idea olisikin siis toteuttamisen puolesta täysin mahdollinen sellaisenaan. DLC-karttoina ilmestyvät haastekartat tulisivat kuitenkin olemaan edelleen sidottuja tiettyihin hahmoihin. Ei mikään pöllömpi idea.

Crimefigher Challenge Pack #2 on nyt
virallisesti olemassa. (youtube.com)
Batmobilen lisääminen Crimefighter-pakettiin tuli melkoisena yllätyksenä, allekirjoittaneellekin. Ottaen huomioon että pääpelissä on jo kohtalainen letka karttoja Batmobilelle (ja siihen päälle vielä ilmestyvät Legendary Batmobile Themed Tracks-pakettien radat) sekä fanien ristiriitainen suhtautumisen Batmanin kaaraan niin on outoa kuulla että kilpa-ajoratoja tulisi vieläkin lisää. Todennäköisesti kyse onkin Drone-tankkien tuhoilusta Batmobilella. Olisiko jopa täysin mahdotonta olettaa että uusi Legendary Batmobile (Yön Ritarin Tumbler) olisi sittenkin kykenevä muuntumaan Battle-tilaan, koska Batmobilen karttojakin tullaan lisäämään? Tiedä häntä, mutta yksi on varma: Lisää sisältöä on peliin luvassa ja se on aina tervetullutta kun pelissä on näinkin hyvä pohja, jolle rakentaa.

Ja entäs tulevaisuudessa?
Arkham Knightin tulevaisuus lupaa varsin mukavaa DLC-savottaa, jos siis et ole siihen vielä kyllästynyt. Nightwing saa oman stoorinsa (GCPD Lockdown) syyskuussa, josta kuulemmekin varsin pian varmaan lisää. Samoin myös Tumblerin Legendary Batmobile Themed Tracks-paketti näkee päivänvalon syyskuun aikana. Sokerina pohjalla ovat todennäköisesti syyskuun loppuun sijoitetut Crimefighter Challenge Maps #2 ja Arkham Asylumin Batman-skini. Ei siis huono sato syyskuulle, vai mitä?

Lisäksi allekirjoittaneella on hyvä kutina että tulevaisuudessa tulemme näkemään kolmannenkin Crimefighter Challenge Mapsin, joka tulee sisältämään kakkososaan povatut kartat Jokerille, Harley Quinnille, Azraelille, Batgirlille ja Red Hoodille. Paketin julkistamisesta, saati päivämääröistä, ei ole kuitenkaan varmaa tietoa, joten vielä ei kannata alkaa toivoa liikoja. Tästä huolimatta esimerkiksi Jokerin kartan tiedostoja on löytynyt pelin PC-versiosta vahvistaen sen että paketti olisi olemassa. Katsotaan mitä tuleman pitää!

4. syyskuuta 2015

Nyt myös Facebookissa!

Tätä nykyä Valvomon blogilla on myös Facebook sivut. Sivuilta löytyy mm. uusi Batman: Arkham Knight-pelin Photo-modella ottamani kuva. Käykääpä katsomassa!

Valvomon Facebook-sivut löytyvät osoitteesta:
https://www.facebook.com/valvomo

3. syyskuuta 2015

Watch_Dogs: Arvostelu

Vigilante taltuttamassa päällekarkaajaa.
(watchdogs.ubi.com)
Hakkeroimalla maailmaa muuntelevan Aiden Pearcen vaiheista kertova Watch_Dogs oli yksi hypetyimpiä pelejä vähään aikaan. Ubisoftin pelintekijät lupasivat pelaajayhteisölle suurin piirtein kaiken ja vähän enemmän. Massiivinen laskeuma syntyikin siinä kohtaa kun selvisi että Watch_Dogs ei lunastanutkaan kaikkia lupauksiaan. Nyt on aika selvittää onko Watch_Dogs siitä huolimatta hyvä peli!


Yhden miehen ristiretki

Pelin päähenkilö, Aiden julistaa kostoretken Chicagon alamaailmalle. Kaikki saa alkunsa Aidenin siskonsa tyttären tullessa murhatuksi hyökkäyksessä, joka oli alun perin kohdistettu Aidenia kohtaan. Aiden on nimittän toiminut jo jonkin aikaa lain harmaalla alueella hakkerina, jonka viimeinen keikka meni munilleen. Pakka menee sekaisin vielä uudemman kerran pelin edetessä, kun hänen siskonsa Nicky kidnapataan ja Nickyn poika Jackson katoaa. Lisäksi Aiden saa yhteydenoton vanhalta hakkerikaveriltaan. Soppa on valmis!

Arvostelijoiden ja pelaajien lähes yksimielinen mielipide oli että Aiden Pearcen valitseminen Watch_Dogsin päähenkilöksi oli virhe. Hahmoa on haukuttu yksiulotteiseksi, ristiriitaiseksi ja jopa tylsäksi. Itse olen eri mieltä! Päinvastoin, tykästyin Aidenin tylyyn tapaa jakaa oikeutta Chicagon kaduilla ja haluun selvittää tilit niin menneen, nykyisen kuin tulevankin suhteen. Peliin on myös julkaistu lisäosa jossa pääsee pelaamaan pääpelissä sivuosassa kekkuloivalla T-Bone hahmolla. Ominaisuuksiltaan T-Bone ei merkittävästi eroa Aidenista.

Pelin ennakkoon hypetetty hakkerointi tapahtuu nappia (neliötä) painamalla. Tällöin Aiden saattaa sekoittaa liikennevalot aiheuttaen kolarin, nostaa riippusillan, päästä käsiksi valvontakameraan, avata etäällä olevia ovia tai hakkeroida muita Chicagon kansalaisia. Kriitikoiden kesken liian yksinkertaiseksi haukuttu hakkerointi jaksoi kuitenkin viehättää minua eikä tuntunut pullamössöltä. Ainoa asia missä olisin nähnyt parannettavaa olisi ollut hakkeroitavien asioiden määrä: Niitä olisi saanut olla enemmän. Mutta narinat sikseen! Hakkerointi toimii ja se ei pilaa peliä tai ole toteutettu liian monimutkaisesti.
Aidenilta löytyy myös muutamia tuliluikkuja.
(watchdogs.ubi.com)
Chicagon puuhamaa
Kun kohtuullisen kestoinen (ja hiukan hapuileva) päätarina on kaluttu läpi, pelistä löytyy kiitettävästi aktiviteettiä. Esimerkkejä näistä ovat satunnaiset rikokset, Fixer-sopimukset ja uudelleenresetoitavat Gang Hideoutit ja Criminal Convoyt. Kahdessa viimeisessä nitistetään Chicagoa piinaavia rikosliigoja kovalla kädellä, Fixereissä toimitetaan esimerkiksi haluttu ajoneuvo uudelle omistajalle. Satunnaiset rikokset taas sisältävät siviilien pelastamista pinteestä. Tällöin Aidenin on määrä estää siviileihin kohdistuvat uhat.ja napata konna kiinni. Näiden lisäksi peliin on jemmattu useita Aidenin älypuhelimesta löytyviä minipelejä mm. Cashrun ja Digital Trips. Tai sitten voit vaan aiheuttaa anarkiaa Aideninä sähkökatkosten turvin! Puuhaa siis löytyy.

Aidenilla on käytössään alati laajentuva asearsenaali. Käsiaseiden lisäri mukana on muutama vähän rajumpi tykki, mutta yllätyksiä ei tulla näkemään. Asevalikoima on siis perinteistä: käsiaseet, tarkkuuskiväärit, konepistoolit, rynnäkkökiväärit. Aseiden lisäksi kaaosta voi aiheuttaa craftaamalla pikku apuvälineitä. Näistä hauskimpia ovat kranaatit, IED-pommit ja lyhytaikainen sähkökatkos. Varsinkin sähkökatkoksella saa öisissä takaa-ajoissa vakuuttavia tuloksia, kun koko kaupunki menee hetkeksi sekaisin ennen kuin CTOS-resetoituu. Ainoa takapakki sähkökatkoksessa on se että sen aikana myös muut hakkerointikyvyt ovat (ymmärrettävästi) hetken pannassa.

Pelaat vain kerran

Merkittävin miinus Watch_Dogsille tulee siitä että pelistä puuttuu mahdollisuus aloittaa pelin tarina uudelleen toisella tilillä. Tämä johtaa siihen että aina kun haluat aloittaa pelin tarinan uudestaan kaikki aiemmat saavutuksesi mitätöidään. Nykyisin useamman käyttötilin olemassaolo on jo ihan perushuttua, niin pelissä kuin pelissä. Onkin vaikea ymmärtää miksi Ubisoft on jättänyt näinkin olennaisen ominaisuuden pois pelistä. Myös esim. GTA V:sta tai Sleeping Dogsista tuttu mahdollisuus pelata yksittäisiä, jo suoritettuja, tehtäviä uudelleen olisi ollut toivottu. Näiden asioiden puuttuminen syö pelin uudelleenpeluuarvoa.

Watch_Dogs ei ole se superpeli, joksi sitä hypetettiin. Eikä se ole myöskään huono. Se on avoimeen maailmaan sijoittuva peli, jossa pelaaja voi hallita rajoitetuilla hakkerointikyvyillään ympäristöä. Hakkerointi on hauskaa ja pistää pelaajan kiinnittämään ympäristöön huomiota toisella tavalla. Näin pelin melko staattinen ympäristö saa vähän lihaa luittensa ympärille. Ennen kaikkea hakkerointi erottaa pelin avoimeen maailmaan sijoittuvien pelien harmaasta massasta. Ja se on paljon jo se.

Arvosana: (PS4:llä)
8/10

1. syyskuuta 2015

Arkham Knight: Crimefighter Challenge Maps #1

Varaudu pettymään

Se on siis vihdoin täällä. Tänään on ilmestynyt DLC-paketti joka sisältää kuusi uutta AR-haastekarttaa Batmanille, Robinille, Catwomanille ja Nightwingille. Allekirjoittaneella oli etukäteen pieniä pelkoja pyllyssä tämän kauan odotetun lisäsisällön puolesta. Ne osoittautuivat aiheellisiksi. Uudet haastekartat ovat paikoin laatutyötä ja niissä on havaittavissa yritystä. Mutta siitä huolimatta niin paljon, paljon jää vielä parannettavaa. Mistä sitä edes aloittaisi...

Merkittävin nurina haastekarttojen suhteen jatkaa edelleen: Kartat ovat rajoitetut tietyille hahmoille  toisin kuin aiemmissa Batman: Arkham-peleissä, joissa jokainen hahmo pystyi pelaamaan jokaista kenttää. Tämä on ehkä puutteista olennaisin, koska se syö merkittävästi uudelleenpeluun arvoa. Otetaan esimerkki: pelkästään peruspelin kartoilla Arkham Cityssä oli jokaisella pelihahmolla 6 taistelu- ja 6 predator-karttaa (+ samoista kartoista vielä vaikeammat versiot + DLC-kartat). Entisen noin 12 kartan sijasta niitä on nyt Arkham Knightissa 1-2 per hahmo. Toivottavasti Rocksteady tajuaa puuttua tähän ajoissa, koska puute latistaa pelin kovasti kritisoitua AR-tilaa entisestään. Ennen kaikkea se pistää miettimään, että mitä jos pelaaja palaisikin takaisin Arkham Cityn pariin. Ainakin siksi aikaa kunnes Arkham Knightin puutteet on korjattu.

Haastekarttoja ei pysty edelleenkään lainkaan mukauttamaan (esim. muuttamalla vihollisten aseistusta tai heikentämällä pelihahmon varustusta). Miksi ei? Jos kyseessä tosiaan on virtuaaliset AR-tasot niin se jos mikä olisi luonteva selitys karttojen lähes rajoittamattomille variointimahdollisuuksille. Mutta ei. Tämä tarkoittaa siis sitä että jokainen pelikokemus haastekartalla on samanlainen haukaten jälleen palan uudelleenpeluun arvosta. Myös mielenkiintoiset haastekarttojen kampanja-tilan kartat loistavat poissaolollaan. Liekö nämä ja karttojen variointimahdollisuudet tarkoitus ympätä johonkin myöhempään lisäsisältöön? Toivoa sopii, ken uskaltaa. Pidä kuitenkin istuimestasi kiinni: Pahin on vielä tulossa.
Arkham Knightin AR-haasteet
ovat olleet pettymys. (overmental.com)

Varaudu pettymään, lisää

Crimefighter Challenge Maps #1:sen Predator-tilan hiipimiskartat ovat nimittäin pettymyksen huippu. Ne ovat nimittäin molemmat Batmanille omistettuja rykäisyjä ja niissä ei ole mitään sellaista mitä ei olisi nähty jo pääpelin Predator-kentissä. Toisessa niistetään roistoja katon harjalla, toisessa pistetään pahiksia pataan pankkiryöstö-kartassa. Ovatpahan sentään varsin mukavia pelata ja edelleen Predator-tasojen iso koko jaksaa viehättää. Mutta, mutta, mutta! Missä ovat Robinin, Nightwingin ja Catwomanin Predator-kartat? Missä ovat Dual Playn avulla toteutetut Predator-kartat (, kuten esim. pääpelissä Batmanilla ja Robinilla)? Onko Predator-kartat tarkoituksella jätetty vain Batmanin yksinoikeudeksi?

Pahinta tässä lisäpaketissa on se että se näyttäisi (, mikäli huhumyllyjä on uskominen,) jäävän ainoaksi lisäsisältö-paketiksi, jossa on haastekarttoja Nightwingille, Robinille ja Catwomanille. Seuraava (ja näillä näkymin viimeinen) haastekartta-lisäri tulisi sisältämään karttoja muille hahmoille (Joker, Harley Quinn, Azrael, Batgirl). Toki Robin, Nightwing ja Catwoman pääsevät varmasti loistamaan Gotham City Storiesin lisäri-tarinoissa, mutta en voi pokkana väittää että olisin tyytyväinen pelkästään tähän. Tämä ei ole se täydellinen Batman-kokemus, jota faneille on lupailtu.

Season Passilla ja Rocksteadylla on kuitenkin onneksi aikaa vielä paikata nämä puutteet. Toivottavasti asille tehdäänkin jotain, sillä faniyhteisö ei vaadi mitään mahdottomia. Jos näin ei käy niin Batman-pelien koreimmaksi virstanpylvääksi tulee jäämään Arkham City.

Yhteenveto: Askel taaksepäin
Älkää ymmärtäkö väärin. Olen, niin kuin varmasti monet muutkin Bat-fanit, odottanut näitä karttoja kuin kuuta nousevaa. Ja ne ovat hyviä, ihan oikeasti ovat. Dual Play toimii ja on yhtä hienoa katseltavaa kuin ennenkin, FreeFlow-turpajuhla toimii ja Predator-kartat ovat paikoin jopa jylhiä. Ongelma on vain siinä että katsoi tätä komeutta miltä kantilta tahansa, huomaa että paljon potenttiaalia on valunut hukkaan. Kun vielä huomaa sivuhahmojen edellisistä peleistä pois karsitut gadgetit, campaign-tilan puuttumisen Challenge-mapseista, haastekarttojen muokkaamisen puuttumisen ja haastekarttojen sitomisen hahmokohtaisiksi, niin on paikoin hankala suositella tämän pelin hankkimista sellaiselle, jolla on pelin aikaisemmat osat. Sisältöä on vähennetty (tai lukittu DLC:n taakse) niin rankalla kädellä, että se vetää arvosanaa väkisinkin miinuksen puolelle. Ei Arkham Knight huono ole, se ei vaan ole se Batman-peli jota odotin (ainakaan vielä).

Alla esittelen vielä yksitellen jokaisen Crimefighter Challenge Maps #1:sen kartat:

Combat-kartat:

Batman & Robin: Assault on GCPD
Monipuolisella roistokaartilla (aseistetuilla ja aseistamattomilla) ryyditetty Dual Play-kartta on varma valinta. Batman ja Robin tyhjentävät GCPD:n katollisen rosmoja messevillä takedowneilla. Yksinkertaista mutta toimivaa.

Catwoman: Cat's Conundrum
Ehkä lisärin onnistunein sisältö on Catwomanin yksinottelu Riddlerin robotteja vastaan pääpelin hengessä. Punaisella symbolilla koristettuja roboja saa runtata vapaasti menemään, sinisiä tulisi välttää sähköiskun uhalla. Aina kun tohinalta kerkeää tulisi vaihtaa kentän nurkassa olevasta pallurasta robottien symbolit päittäin. Suurin haaste on tehdä tämä niin että combojen putki ei katkea! Harmi vaan että hupi loppuu aina kun hommaan pääsee kunnolla käsiksi.

Nightwing: Newton's Cradle
Nightwing saa oman näennäisloputtoman vastuksen Gothamin rikollisista Newton's Cradlessa. Kartan tehtävänä olisi nitistää mahdollisimman monta vihua ennen kuin ruudun ylä-nurkassa tikittävästä kellosta loppuu aika. Sääli etteivät hienot takedownit ym. jipot lisää aikaa kelloon, joten aikaa on aina vain reilut pari minuuttia, teki mitä tahansa.

Robin: Teen Titan
Robinin Teen Titan on toinen lisärin onnistuneista kartoista ja mahdollistaa loputtoman vihollissuman kurituksen, Arkham Cityn Iceberg VIP Loungen tapaan. Sääli ettei muilla hahmoilla voi pelata tätä tilaa.

Kartoista paras napsahtaa Catwomanille. (youtube.com)
Predator-kartat:

Financial Crash
Pankkiryöstö-Predator: Nitistä tarpeeksi roistoja ennen kuin ryökäleet ovat ehtineet tyhjentää pankkiholvin. Samaa huttua kuin pääpelissä, mutta toimii. Erityisplussat tulee isoista vihollismääristä, harmi ettei niitä kaikkia tarvitse kurmoittaa läpäistäkseen kartan.

Deconstruction
Rähjäisen rakennuksen tiloissa tapahtuva Predator-kartta voisi olla ihan mistä tahansa pääpelistä. Suhteellisen mielikuvituksettoman näköinen taso on kuitenkin hauskaa pelattavaa monipuolisten vihollisten ansiosta. Ainoastaan isot, minigunia kantavat, köriläät puuttuvat.

Arvosana:
7/10