2. lokakuuta 2016

Batman: Court of Owls pt. 1 & 2

Court of Owls Pt. 1
(dc.wikia.com)
Pöllöjen Hovi ja - Kaupunki ovat ehkä yhdet parhaimmista Batman-sarjakuvista, mitä olen lukenut pitkään aikaan. Arkham Asylumista käynnistyvä vyyhti kietaisee Batmanin matkalle, jonka myötä hän määrittelee uudelleen suhteensa suojelemaansa Gothamin kaupunkiin.

Gotham Cityä on jo kauan ennen Batmania hallinnut varjoista käsin salaseura, joka käyttää itsestään nimeä Pöllöjen Hovi, Court of Owls. Vaan kuinka käy kun Batmanin ja Owlsien tavoitteet osuvat törmäyskurssille? Entä kun selviää että Courtilla saattoi olla näppinsä pelissä Batmanin vanhempien murhassa? Batmanilla on edessä hulluuden sävyttämä kaninkolo, jossa menneisyyden haamut pengotaan esiin Batmanin ja Bruce Waynen saadessa vastaansa Pöllöjen salaseuran ikiaikaiset kätyrit, Kynnet. Uhka on varsin todellinen ja hyvin henkilökohtainen!

Nightwingilla on tarinassa myös oma osuutensa. Sivuosassa sarjiksen sivuilla nähdään seikkailevan myös mm. Damien Wayne. Lisää Batfamilyn roolista ja seikkailuista valotetaan Night of Owls-crossoverissa, joka sivuaa myös Court of Owlsin osia yksi ja kaksi. Mielestäni Night of Owls ei ole niin varteenotettava paketti vaan enemmänkin sekalainen paletti lyhyempiä tarinoita, jonka kokonaisuuden hahmottaminen jää todella haastavaksi varsinkin jos Courtit yksi ja kaksi ovat lukematta.

Toisessa osassa, Pöllöjen Kaupungissa, myös superroisto Mr. Freeze tulee kuvioihin mukaan. Hänellä on myös jotain tekemistä Pöllöjen Kynsien toiminnassa ja siksi myös olemassa keino jolla ne voitaisiin nujertaa. Ensin Batmanin pitäisi vaan pähkäillä onko arvon Jäämieheen luottamista vai eikö. Lisäplussana mainittakoon että Court-kakkonen esitteli myös uuden, riipaisevamman, lähestymistavan Mr. Freezen ja Noran suhteeseen!

Kaiken kaikkiaan Court of Owls pt. 1 ja pt. 2 ovat timanttista sarjakuvapläjäystä, joka määrittelee Batmanin jälleen uudelleen ollen kuitenkin hahmon alkuperälle uskollinen. Ja jos Pöllöt lukaistuasi kaipaat vielä lisäläjäytystä niin sitten voin varauksella suositella Night of Owlsin lukemista. Siitä ei kuitenkaan kannata aloittaa eikä missään nimessä jättää Courtteja hankkimatta, koska muuten Night of Owlsin vaiheista ei ota selvää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti