28. lokakuuta 2016

Arvostelu: Stranglehold

SISÄLTÄÄ SPOILEREITA
Stranglehold tarjoaa hengästyttävän räiskintäjuhlan, jossa pelaaja astuu Tequilan nahkoihin. Kyseessä on kovaakin kovemmaksi keitetty koppalakki, joka juo, polttaa ja räiskii vihollisia tuplapyssyillä. Ruvella olevat ihmissuhdekuviot pyöritetään siinä ohessa, jos työt sen sallivat. Kun kuolema alkaa äkisti korjata Hong Kongin poliisivoimia niin Tequila tarttuu toimeen, esimiehensä vastusteluista huolimatta ja alkaa selvittää kuka käy lanaamassa hänen kamujansa. Alkaa vyyhtien vyyhti jossa pistetään huumeparonit, rikospomot sekä entinen työkaveri samaan somaan ruumispinoon nippuun. Tequila kun ei liiemmin usko väkivallattomaan rikollisten taltuttamiseen.

Taas on paikka kuin pommin jäljiltä.
(youtube.com)
Bullettibaletti

Tarina on tyylikkäästi pelissä taustalla. Pääosaa näyttelee itse toiminta ja siinä peli hoitaa pisteet kotiin. Homman pihvi on eräänlainen tyylimittari. Tyylikkäimmät tapot palkitaan tähdillä, jotka kannustavat taas entistä uskaliaampiin stuntteihin. Pelin edetessä aukeavat ajan hidastamiskyky sekä neljä supervoimaa, Tequila Bombsit, (Pikaparannus, Tarkkalaukaus, Berserkkitila ja huoneen vihollisista tyhjentävä Pyörähdys) pitävät huolen siitä että puntit ovat vähintäänkin tasan nistejä vastaan nahistellessa.

Oma lukunsa ovatkin sitten taas pomovastukset, jotka pistävät kovan kovaa vastaan. Useimmiten matseja säestää myös loputtomat vihollismeret, jolloin kuhina on melkoinen. Toisaalta juuri se onkin homman jippo ja kippo, sillä tusinamörrejä niittämällä Tequila saa Pomminsa ladattua. Supervoimat läjäytetään sitten pomon niskaan ja tätä tanssia tanssitaan, kunnes joko fiksumpi antaa periksi. Ei vaan, kyllä räime on melkoista ja siinä sielu lepää. Erityismaininnan ansaitsee munakkaasti hajoilevat ja vaihtelevat maisemat (mm. Satama-alue, esihistoriallinen museo, Hong Kongin kadut) sekä muutenkin vakuuttavat fysiikat. Näin se pitää tehdä!

Välillä pelaaja joutuu Standoffeihin, joissa pannaan kova kovaa vastaan
(mobygames.com)
Paukut Loppu?
Lyhyestä kestostaan huolimatta Stranglehold on laatuviihdettä pikkurahalla ja takuuvarma actionpläjäys sitä etsivälle. Loistavat pelifysiikat ja jatkuvasti rullaavat maisemat pitävät pelaajaa otteessaan petollisen hyvin ja pian on juostu peli läpi toistamiseenkin. Strangleholdin vahvuus onkin siinä että vaikka se on lyhyt niin siinä ei ole mitään löysää. Kaikki mikä ei tavalla tai toisella tue toimintaa on karsittu pois ja jäljelle on jäänyt alkukantainen, pinnallinen juoni sekä sitä tukeva koukuttava pelimekaniikka.

Arvosana: (PS3)
8/10

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti