29. huhtikuuta 2016

Uusimmat Bongaukset

Kaksi Lyhyttä ja Yksi Pitkä

Lähimenneisyys on ollut taas tohinaa täynnä. On tullut tehtyä parit pelihankinnat ja onpa naftaliinista kaivettu esiin hiukan iäkkäämpi pelikin, jolle uusi sukupolvi on antanut arvokkaammat kasvot. Näistä vaiheista on tarkoitus tehdä nyt tiliä. Luvassa on pari lyhyempää luritusta ja yksi maailmoja syleilevä sepustus. Sinua on varoitettu!

Mario & Luigi
Jo aikaisemmin blogissani raapustin ennakkoon tilaamastani New Super Mario Bros U:n ja New Super Luigi U:n bundlesta. Vasta tänään sain pelit tassuihini pitkän odotuksen jälkeen ja tunnelmat ovat hyvät. Pelejä en ole päässyt vielä testaamaan mutta Nintendon tiukan kädenjäljen tuntien luvassa on takuuhyvää tasopomppujuhlaa!

Ota tuplat!
(reddit.com)
Bayonetta Kertaa Kaksi
Shoppailut jatkuvat! Tällä kertaa sähköiseen ostoskoriin päätyi Bayonettan seikkailut osat 1 ja 2 Wii U:lle. Entisestään omasta kokoelmastani löytyi jo Bayonettan ensimmäinen eepos PS3-versiona. Wii U:n versio on kuulemma kuitenkin se paras, joten tulipahan hankittua sekin sulavasti kakkososan kylkiäisenä. Hintaa tälle ryökäleelle kertyi kolmisen kympin verran. I have no regrets...

Ghosts 2.0.
Tiedän olevani vähemmistössä mielipiteeni kanssa, mutta pidin Call of Duty: Ghostsista (siis ainakin sen moninpelistä, kampanjaan en ole vielä koskenut). Esimerkiksi hahmoluokkien rakentelusysteemi on mielestäni Ghostsissa sarjan paras. Lukuisista parjauksista (osittain ihan asiallisistakin) johtuen Ghostsia pidetään COD-pelisarjan häpeäpilkkuna, sarjan huonoimpana osana. Aikoinaan hätäisesti julkaistu peli kärsi, varsinkin omassa PS3-versiossani, nikottelevasta ruudunpäivityksestä, joka teki parhaansa pilatakseen peli-iloni. Luulin jo pitkään että nämä korjaamattomaksi jääneet tekniset kömmähdykset olisivat vieneet mennessään tämän räiskintäryöpytyksen ja pelihaluni sitä kohtaan. Mutta ei sittenkään!

Tilanteeseen löytyi pelastus yllätysnäkökulmasta, next-genistä. COD: Ghosts oli nimittäin aikoinaan osa crossbuy-kamppanjaa, joka raivosi konsolisukupolvien taitteessa. Crossbuyn tarkoituksena oli pehmittää kuluttajia uusien konsolien korkeille hinnoille sillä ajatuksella että osa pelien lisäsisällöistä siirtyisi myös uudelle konsolille. Eli jos päätit päivittää pelikirjastosi niin crossbuy-pelit siirtyvät lisäsisältönsä puolesta sellaisinaan uuteen konsoliin. Ghostsin tapauksessa pelin Season Pass siirtyy PS3:lta (tai Xbox 360:lta) kiltisti seuraavan sukupolven konsolille, jos pääätät ostaa pelin uudelleen sille. Tälle toimenpiteelle oli kuitenkin olemassa oma deadlinensa, joka umpeutui jo aikapäiviä sitten, joten siksi asia ei tullut edes mieleenikään kuin vasta sattumalta. Tarkistaessani PS4:sen kovalevyn kirjaston tallennuksia löysin uutena ostetun PS4:sen muistista tiedoston nimeltä COD: Ghosts. Mitä ihmettä?! Avatessani sen sisältä paljastui PS3:lle ostamani Season Pass sisältöineen.

Annoin asian olla, hautua mielessäni taka-alalla. Mutta hiljattain sisälläni syttyi sittenkin skeptinen hehkulamppuidea, jota olin mutustellut jo oman aikani. Kokeillaan! Tein asiaan kuuluvat järjestelyt ja latasin Ghostsin lisäsisällöt viimein PS4:seni kovalevylle. Ja pikaisen ostosruljanssin jälkeen edessäni oli komeassa kunnossa oleva käytetty PS4-Ghosts, lisäsisältöineen. Peli rullasi huomattavasti sutjakammin PS4:lle kuin edeltäjällään (odotetusti), ja vaikka pientä hiipumista oli havaittavissa pelissä niin PS3-version nytkähdykset loistivat poissaolollansa. Ja olipahan peli saanut pientä silmäkarkkia ylleen next-gen-käännöksessä (no, yllätys!). Hintaa PS4-painokselle tuli 9 euroa ja nyt Ghosts on saanut uuden elämän. Loppu hyvin, kaikki hyvin.
Kuka muistaa vielä Crossbuy-kampanjat?
(mmgn.com)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti