5. huhtikuuta 2016

Meemi Nro. 11

Lempipelikonsolisi

Ken on kaikista kaunehin?
Olen aina pelannut kaikista eniten Playstationin konsoleilla, kaikista ensimmäisestä installaatiosta lähtien aina neljänteen versioon asti. Sonyn käsikonsoleihin en ole koskenut. Sen bisneksen olen ulkoistanut Nintendolle, jolla on homma paremmin hanskassa. Nintendon konsoli, Super Nintendo, taas oli ensimmäinen pelikonsoli ja siksi minulle rakas, aina pelikatologiansa myöten. Microsoftilta omistan vain alkuperäisen Xboxin. Mutta mikä konsoleista on ylitse muiden?

Kun lähden etsimään lempikonsoliani niin lähestyn asiaa kategoritiivisesti: Lempiohjain, ulkonäkö sekä paras pelikirjasto. Jokaiseen kategoriaan tulen rankkaamaan kolme parasta vaihtoehtoa ja katsotaan mikä matolaatikoista vie voiton. (En laskenut hiljattain ostamaani Wii U:ta mukaan koska sen pelikirjasto on allekirjoittaneella vielä ihan alkutekijöissä.)

Kilpakumppanit ovat:
Playstation 2
Playstation 3
Playstation 4
Xbox
Nintendo Wii
Nintendo DS
Nintendo 3DS

On aika aloittaa konsolisodat Valvomolaisen sydämestä!

Lempiohjain:
1. Playstation 4
2. Playstation 2
3. Nintendo Wii

Playstationin ohjaimet ovat aina istuneet parhaiten Valvomolaisen tassuun, Xboxin ohjaimet taas huonoiten (muotoilunsa vuoksi). Nintendon mallit kulkevat jossain siinä välissä. Jostain syystä kuitenkin PS3:sen ohjain ei aikoinaan herättänyt allekirjoittaneessa samanlaisia intohimon viboja (se tuntui halvalta ja pieneltä kädessä) kuin PS2:sen ja PS4:sen. Wiin liikeohjaus taas yllätti, positiivisesti.
Nintendo Wiin ulkonäkö miellytti.
(engadget.com)

Ulkonäkö:
1. Nintendo Wii
2. Jaettu kakkossija: Nintendo DS/Nintendo 3DS

Wiin järkähtelemätön pystyasento sekä kompakti koko vaikutti ja plussaa satelee siitä että se toimii sekä pysty- että vaaka-asennossa. Neljännellä sijalla väsytti Playstation 2-konsolin Slim-versio, joka täyttää samat tunnusmerkit. Jotenkin vain Wiin muotoilu ja asettelu miellyttää enemmän silmää allekirjoittaneen tapauksessa.


Playstation 3:sen pelikirjasto on ykkönen!
(verkkokauppa.com)
Paras pelikirjasto:
1. Playstation 3
2. Playstation 2
3. Nintendo Wii

Kaikki kolme ovat kovia. Piste. Playstation 3:sella sekä Wiillä on lyömätön retrokatalogi, joka koostuu Playstation Storen sekä Wiin Virtual Consolen helmistä. Playstation 2 sekä Wii taas ovat myös taaksepäin yhteensopivia PS1- ja Gamecube-pelien kanssa (niin myös jotkut PS3:sen ensimmäiset mallit). Eikä kannata unohtaa Nintendon lyömätöntä yksinoikeuspelikatalogia.

Ja voittaja on...

1. Nintendo Wii 5 pistettä
2. Playstation 2 4 pistettä
Jaettu 3. sija: Playstation 4 & Playstation 3 3 pistettä

Muut sijat:
Nintendo DS 2 pistettä
Nintendo 3DS 2 pistettä
Xbox 0 pistettä

Ja voittaja on teknisesti piskuinen mutta pelikirjastoltaan aivan vastustamaton Nintendo Wii. Ainutlaatuiset liikeohjaimet yhdistettynä Nintendon lyömättömään yksinoikeuskavalkadiin tekivät Wiistä aikoinaan varteenotettavan vastustajan PS3:sen ja Xbox360:sen tehomyllyille. PC:tä unohtamatta! Kun pinkkaan lyödään vielä Nintendo Wiin Virtual Console-digikaupan myynnissä olleet vanhat NES-, SNES- ja N64-pelit, joista löytyi vanhat Zeldat, Mariot ja muut kumppanit, niin on helppo ymmärtää miksi nostalgiannälkäinen Valvomolainen päätyi Wiin kelkkaan. Nintendo on vaan Nintendo!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti