14. maaliskuuta 2016

Meemi Nro. 9

Snaken matkan päätös?
(metalgear.wikia.com)
Surullisin kohtaus videopelissä

SISÄLTÄÄ SPOILEREITA

Eräs ehdottomasti kaikkien aikojen surullisimmista kohtauksista omassa pelihistoriassani on Metal Gear Solid 4: Guns of Patriotsin loppu. Siinä Solid Snake-kloonisoturia loppuun raastanut sairaus ottaa miehestä yliotteen ja Snake yrittää vapautua tilanteesta ainoalla mahdollisella tavalla, itsemurhayrityksellä. On Solid Snaken viimeisen tehtävän aika.

Kaikkensa Antanut
Johtui Snakea nakertava sairaus sitten tappavasta, geeneihin istutetusta FoxDie-viruksesta, joka Snakeen iskettiin MGS ykkösen alussa tai Snaken klooni-alkuperästä niin se syö Snakea pitkin peliä pikku hiljaa loppuun. Lopulta pitkittyneiden kärsimysten kautta, pelaajan on helppo samaistua Snaken tunteisiin. Lisäksi peli väläyttää että Snake saattaa ennen kuolemaansa muuttua epidemiamaiseksi hasardiksi myös lähimmäisilleen viruksen kehittyessä. Näin ei voi jatkua. On suorastaan helpotus päästää Snakesta irti.

Tragedian tapahtumapaikkana toimii mikäpä muukaan kuin Big Bossin, Snaken kanta-isän, ja vihollisen, oletettu hauta. Ympäristöä säestää haikeat melodiat ja valoefektit temppuilevat ruudulla kasvien kukoistaessa rähjäisen soturin ympärillä. On tullut aika Snaken polttaa viimeiset sauhunsa, polvistua, työntää ase kurkkuunsa ja lopulta vetää liipasimesta. Tai niin pelaajalle annetaan ymmärtää, kunnes pelin todellinen ratkaisu paljastuu. Toisaalta pelistä kuulemma löytyy myös toinen, vaihtoehtoinen loppu joka päättyy juuri näin, ilman ylläripylläri-loppua. Itse tykkään ensimmäisestä sillä se vetää paremmin koko pelisarjan tapahtumat yhteen. Mahtavia silti kumpikin!

Alla vielä linkki kyseiseen pätkään:
https://www.youtube.com/watch?v=cWX6aN64fqU

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti