14. maaliskuuta 2016

Meemi Nro. 10

Paras pelimekaniikka

Parhaan pelimekaniikan propsit putoavat Batman: Arkham-pelien FreeFlow-lähitaistelujärjestelmälle. Kun hektinen mutta responssiivinen FreeFlow naitettiin Arkham-pelien tiivistunnelmaisen Predator-hiiviskelyn rinnalle, syntyi hittipelien sarja nimeltä Batman: Arkham. Tällä tiellä Bat-pelit ovatkin kulkeneet siitä lähtien. Ja onpahan FreeFlown kelkkaan lähtenyt muitakin!
Arkham City ja FreeFlow
(yetanotherreviewsite.com)

Lyhyt Oppimäärä
Koskaan aikaisemmin ei ole lähitaistelu tuntunut yhtä notkealta, brutaalilta ja tekniseltä. Systeemi oli samaan aikaan yksinkertainen oppia mutta vaikea hallita täydellisesti. Se koukutti ja pahasti. Sen syvällisyys ja lukuisat lähestymistavat lähitaistelun kiemuroihin jaksavat hämmästyttää edelleen. Vaikuttivimman iskun tämä mekaniikka teki jo aikoinaan pelissä Batman: Arkham City. Pelissä oli neljä erilaista hahmoa, jotka käyttivät kukin FreeFlowta. Jokaiselle hahmolle oli määritelty omia erikoisliikkeitä, animaatioita, välineitä ja omat nopeus- ja voima-statsit. Olin myyty!

Talion ei örkkejä säästele.
(forbes.com)
Sen jälkeen ilmestyneet pelit Batman: Arkham Origins, Middle-Earth: Shadow of Mordor ja Batman: Arkham Knight lähinnä jatko-kehittivät systeemiä vieden sen lopulta äärimmilleen. Kukin lisäsi systeemiin jotain uutta ja sisältöä joka tukisi oman peliänsä konseptia. Arkham Origins ymppäsi mukaan Batmanin sähköhanskat, uusia vihollistyyppejä sekä fiksaili FreeFlowta muuten vaan mieleisekseen. Shadow of Mordor taas lisäsi tuplasti brutaalimmat execution-lopetukset sekä omat kilkkeensä jotka tukivat pelin päätarinaa mahdollistaen mm. vihollisten mielten hallinnan. Lopulta Arkham Knight viritti Batmanin FreeFlown huippuunsa lisäten uusia erikoisliikkeitä (melkein joka gadgetille!) sekä uusia koiruuksia, jotka mahdollistivat mm. maahan isketyn rosmon jatko-kurmoituksen sekä korvasi AO:n sähköhanskat vihollisten pesäpallomailoilla. Lisäksi Arkham Knight lisäsi joukon uusia hahmoja Arkham Cityn hahmojen tueksi. Kaikilla oli omat FreeFlow-kykynsä ja lopetusliikkeensä. Mitä muuta olisi voinut edes toivoa?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti