15. joulukuuta 2016

Vuosikatsaus: 2016

Ennustan & Tunnustan
Ja taas kun yksi vuosi on vierähtämässä eetvartin puolelle, on aika pureutua vuoden 2016 epistoloihin, vielä viimeisen kerran. Viime vuoden katsauksessa ennustin vuoden 2016 pitävän sisällään mm. Star Wars: Battlefrontin käsittelyn (, no se viipyilee vielä...), Call of Duty: Black Ops III:sen hankinnan, mikä osoittautuikin yllättävän onnistuneeksi ja monipuoliseksi paketiksi. BLOPS 3:seen tuli tehtailua nimittäin Valvomoon arvostelu, päheitä GameOn-pätkiä sekä hankittua Season Pass ale-hintaan. Eipä hassummin tältä vuodelta! Sellaiset olivat siis viime vuoden betsit, joten pannaanpa sen kunniaksi (ja senkin uhalla!) uusi kuponki vetämään ensi vuodelle!

Eli ennustus vuodelle 2017 (ja -16 lopulle): Loppuvuodesta 2016 ilmestyy Uncharted neloseen uusi Survival-tila, jota tulee varmasti hinkattua huolella (kunhan osat 2 ja 3 saadaan pelattua ensin läpi!). Samoin loppuvuodesta -16 tai alkuvuodesta -17 on hankintaan menossa Rise of Tomb Raider PS4:lle, peli jossa on sisältöä kerrakseen! Huhujen ja vähemmän huhuisella tasolla liikkuu uusi PS4:lle tekeillä oleva Spider-man-peli, uusi Batman (Arkham-peli) WB:n Montrealin studiolta sekä toinen vielä nimeämätön DC-peli. Ikuisuusodotusten laariin laskettelee jälleen Final Fantsy VII-remake ja Kingdom Hearts 3, jotka voivat ilmestyä yhtä hyvin ensi vuonna kuin viiden vuoden päästä. Toivottavasti niin pitkään ei kuitenkaan tarvitse odottaa!

I'm Batman (again!)
Vaikka Arkham Knight-peli tuli lisäsisältöineen ja arvosteluineen päivineen paketoiduksi vuonna 2015 ja 2016 alussa niin Bat-juttuja on tullut puuhattua tänäkin vuonna. Arkham VR- ja Return to Arkham-pelit jätin kaupan hyllylle mutta Telltalen uudenlainen tulkinta Batmanista nappasi. Episodimaisessa muodossa julkaistu Batman: Telltale Series osoittautui yllättävän hyväksi. Pelin arvostelu onkin nyt esillä ja siinä käydään läpi pelin kaikki viisi episodia ja arvotetaan koko paketti.

Batman heiluu taas!
(gamerant.com)
Meemit Hallussa
RageQuit?!-blogista omiin silmiini ponnahtanut videopelimeemien sarja tuli surrautettua läpi omallakin kohdallani vuoden -16 aikana ja viimeiset meemiläiset tuli purkkiin marraskuun korvilla. Mittava sarja kahmaisi leijonanosan tämän vuoden blogipostauksistani, mutta oli se sen arvoistakin! Meemeissä tuli esiteltyä paremmin lempipelejäni sekä -pelisarjoja, mm. Batman: Arkham-pelit, Super Mariot ja Metal Gear Solidit. Saa nähdä mitä ensi vuonna keksitään!

Arvosteluja tuli myös pykättyä ja uudessa Game On-sarjassa esiteltiin pelivideoitani. Peleinä videoissa toimivat mm. GTA V, Batman: Arkham Knight, Call of Duty: Ghost, Quake 3: Revolution ja Watch_Dogs. Arvostelujen saralla kartoitettiin vuoden mittaan sellaisia retaleita kun: Metal Gear Solid, Saints Row: The Third, Super Mario Maker sekä Final Fantasy IV. Osa näistä kuului myös Years After-sarjaan, joka porskuttaa sekin mukavasti. Kaiken kaikkiaan vuoden -16 pääpaino oli enemmän pelien pelaamisessa kuin siitä kirjoittelussa.


Muutakin Puuhasin


Myös Rocksmithia on tullut jauhettua.
(youtube.com)
Ekskurssioita on tehty mm. musiikin saralla hankkimalla Guitar Hero- ja Rocksmith-pelit sekä tantsumatto (itse asiassa parikin!) peleinä Dance Factory ja Dancing Stage Supernova-sarja. Myös Latvian turneella Riikassa pantiin arcade-automaatin säestyksellä jalalla koreasti paikallisella ostarilla! Kokemus kaiketi sekin... Myös muita vallitsevia ilmiöitä tuli kartoitettua blogissani aina siivouspäivästä supersuosittuun Pokemon Go-mobiilipeliin. Eikä kannata unohtaa puolisoni Kultapossu & Leo Leijona-pelikokeiluakaan!

Kaiken kaikkiaan tämä on ollut varsin jyhnä vuosi, kiitos siitä kaikille tasapuolisesti. Mutta nyt on aika sukeltaa vuoden 2016 viimeisiin haasteisiin.

Onnea ja menestystä repäisevälle vuodelle 2017!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti