27. joulukuuta 2016

15 Years After: Tony Hawk's Pro Skater 3

Rasvattu Salama
Muistan kun ensimmäistä kertaa syötin THPS3:sen disketin uudenkarhean PS2:sen kyselyaukkoon. Kyseessä oli myös itse asiassa ensimmäinen Playstation 2-peli, joka räjäytti nuoren valvomolaisen tajunnan ja sinkautti silmät selälleen. Mikä grafiikka! Mikä soundtrack! Miten tiukat kontrollit! Mikä peli!



THPS3:sen grafiikat olivat aikoinaan niin päheät!
(en.wikipedia.org)
THPS2:nen oli kaikkea mitä ekakin Haukka mutta vaikeampana, joten kaltaiselleni nakkipeukalolle oli miellyttävä käänne, kun kolmos-Haukka käänsi vaikeusnamiskaa asteen matalampaan (inhimillisempään) suuntaan. Enpä silti haukkuisi peliä kuitenkaan liian lepsuksikaan. Vaikeustaso on vaan just sekä jetsulleen. Myös tehtäväsuunnittelussa petrattiin. Tehtävät ovat nyt selkeämpiä ja monipuolisempia. Jokaiselle jotain tuntuukin olevan pelin kehittelyssä toisteltu mantra.

Initation 2.0


Alussa valitaan tietysti rullalautailija. Joukosta löytyy ne kovimmat laakerimiehet ja -nainen. Omankin pörisijän voi tehdä ja editori on mitä muhevin. Omalle ukkelille tai akkelille saa niskaan jos jonkin sorttista myssyä, pöksyä ja hupparin hupakkoa. Kun kaveri on kuosissa on aika tsekata että dekki on sitä mitä pitää, sillä myös skeittilaudan grafiikkaan pääsee vaikuttamaan, josta heruu aina lisäpointseja. Sitten ei muuta kuin baanalle!

Kanada-Rock!
(youtube)
Kenttävalikoiman myötä kolutaan joukko skeittiympyröitä aina alkukentän tehtaasta, Los Angelesin kautta luksusristeilijään ja sieltä lähiöön. Oman osansa saavat myös Rion skeittiskaba ja Kanada. Ehkä mätkähdyttävin ympäristö on kuitenkin neonvalojen paratiisi Tokio, joka on, ajan standardit huomioiden, hätkähdyttävästi toteutettu. Jokainen THPS 3:sen kentistä on siis oman henkisensä ympäristö ja ajatuksella toteutettu, jolloin jokaiselle löytyy varmasti oma lempiskedepuisto. Ja jos ei, niin omankin voi luoda pelin kenttäeditorilla!

Eliittirullalautailija

Tony Hawk's Pro Skater 3 on ehdottomasti yksi peliskeittailun virstanpylväistä. Spesiaalitemput irtoavat näppärästi ja paketti tuntuu elegantilta ja hienostuneelta (, jos skeittailusta voi edes niin sanoa)! Kokonaisuus kruunautuu katu-uskottavalla ulkoasultaan sekä ääniraidalla joka on asiaan kuuluvan rouhea! Pelistä nauttiakseen ei tarvitse olla elämäntavakseen rullalautaileva. Kannattaa ennemminkin laittaa kieli tukevammin poskelle ja alkaa paahtamaan pitkin ramppeja ja rännejä!

Arvosana: (PS2:lle)
10/10

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti