21. marraskuuta 2016

Meemi 24 osa 3

Kaikkien aikojen suosikkipelisi

SISÄLTÄÄ SPOILEREITA

Metal Gear Solid. Kolme kovaa sanaa. Mitäpä tästä pelistä voisi sanoa, mitä en olisi jo aikaisemmin vuodattanut. Metal Gear-sarja on vieraillut videopelimeemien sarjassa jo useaan otteeseen ja on peli, kokemus ja elämä. Harvemman pelin ylivuotavan pitkät dialogimeret on semmoisia että ne ovat tallentuneet ajurikoppaan melkein sanasta sanaan.

Ja sitten se pelattavuus! Puhuisinko toimimasta käyttöliittymästä vai vivahteikkaista pomomatseista? Ehkäpä puhunkin hiiviskelyn ja toiminnan saumattomasta yhteistyöstä sekä toinen toistaaan elokuvamaisemmista hetkistä. Milloin sniputellaan tarkka-ampujakiväärillä, milloin hiippaillaan aseettomana ydinaseiden sekä tero-terroristien seassa tai sihtaillaan Nikita-ohjuksia kaasukammiossa. Jokainen osa-alue toimii loistavasti eikä yksikään osio tunnu päälleliimatulta tai teennäiseltä.

Sitten on vielä pelin audio-visuaaliset joululahjat. Tiukka ambient-ääniraita tekee pelaajalle selväksi missä mennään ja taustoittaa pelaamista mukavasti. Pysähdyttävä hälytys/mäiskintä-musa sykähdyttää ja pysäyttää joka kerta. Enkä ole edes puhunut sanallakaan timanttisesta ääninäyttelystä, jossa sivunäyttelijätkin paiskivat ylitöitä! David Hayterin Snake varastaa tietty pelaajan sydämen, mutta muut eivät jää pekkaa pahemmaksi.

Metal Gear Solid, peli vailla vertaistaan!
(gamezone.com)
Tarina vie pelaajalta jalat alta ja pistää jauhot suuhun tasaiseen tahtiin, kun tilanteet heittävät häränpyllyä ja pääobjektit viuhuvat kuin kompassin neula. Mikään ei ole sitä miltä se näyttää ja kehenkään ei voi luottaa. Mahdottoman tehtävänsä keskellä toistuvasti hylätyksi ja petetyksi tulevan Snaken oloissa ei ole kehumista. Silti myrskyn silmään on mentävä ja pistettävä pahalle piste, vaikka vaan piruuttaan.

Kaiken kaikkiaan peli on täyttä taikaa ja loistava tapa päättää videopelimeemien sarja!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti