10. marraskuuta 2016

Meemi 24 osa 1

Suosikkipelinkehittäjä

(giantbomb.com)

Super Mariot, Donkey Kongit, Zeldat ja monet muut hauskat...Nintendon tekeleitä jokaikinen ja  edellä mainitut löytyvät myös allekirjoittaneen hyllystä, runsaslukuisinakin. Nintendon peleissä yhdistyy yleensä korkea laatu, kaikille sopiva sisältö ja värikylläinen ulkoasu. Unohtamatta tietenkään ripausta luovuutta olemalla kuitenkin perinteilleen uskollinen.

Pelinkehittäjänä Nintendo ei ole työskennellyt teknisesti kaikista tehokkaimpien rautojen (PS4, PC, Xbone) parissa vaan ainostaan omien yksinoikeuspeliensä parissa konsoleillensa Wii, WiiU ja DS sekä 3DS. Ja näinhän se on aina ollutkin, vaikka joskus muinoin Nintendo ja Sony olivat samassa kelkassa luomassa yhteistä konsolia, josta myöhemmin kasvoi Sonyn Playstation 1. Tästä päästäänkin siihen että Nintendo on paljon enemmän kuin vain pelitalo, se on myös konsolivalmistaja. Nintendo onkin omaksunut jo varhain jipot jolla saadaan omasta raudasta kaikki teho irti ja pelit näyttämään komeilta ja rullaamaan mukavasti ruudulla. Olihan tämän laadun tae jo taannoin Nintendo Select-ja Player's Choice-merkinnät Nintendon peleissä.

Jotain pelien loistavuudesta kertoo se että Nintendon omat yksinoikeuspelit ovat pitäneet kaupallisesti vaatimattomammin menestyneitä Wii- ja WiiU-konsoleita hengissä vuodesta toiseen. Puhumattakaan firman menestyksekkäistä käsikonsoleista alkaen aina Game Boy-aikakaudelta. Valmistajan peleissä yhdistyy helppous, liikutettavuus, retrous, monipuolinen pelikirjasto ja korkea laatu. Joku vähän höpsähtäneempi voisikin sanoa että Nintendo on enemmän kuin pelinsä tai konsolinsa. Se on elämäntapa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti