7. marraskuuta 2016

Meemi 20

Jatko-osa joka tuntui pettymykseltä

Oi, näitä on niin paljon...Kerrottakoon johdantona tämmöinen tarina jatko-osista: Vaikka itse peli ei välttämättä olisikaan huono niin siihen kohdistettu hype kertaa odotukset jaettuna markkinoinnilla saattaa helposti johtaa siihen että pelaajan edessä siintää pahuksen kova pettymys. Esimerkkeinä edellisestä käy mm. Prince of Persia: Two Thornes, Batman: Arkham Knight ja Matrix: Path of Neo. Nämä pelit ovat kuitenkin (noh, Path of Neoa lukuunottamatta) varsin hienoja teoksia itsessään, mutta eittämättä myös pettymyksiä kun ottaa huomioon edellisten osien jälkeen jättämän potenttiaalin ja odotukset.
Star Wars: Battlefront ei mennyt jatkiksena ihan nappiin.
(starwars.ea.com)

Ja Sitten Se Pahoin...

#PahoinPettymys tapahtui silloin kun Pandemic Studios päästi irti Star Wars: Battlefront-pelisarjasta. EA:n ja Dicen luoma ReBoot-jatkis nimittäin sekoitti pakkaa liikaa. Komean visuaalisen silmäkarkin alta paljastui yksinkertaistettu ja sisällöltään hyvin rajallinen kokemus. Edellisten osien yksinpeliannille oli annettu töppöstä ja samaan aikaan moninpeli kärsi jatkuvista tasapaino- ja teknisistä ongelmista. Näitä ongelmia ratkoessa on foorumien mukaan luotu läjä uusia. Lukuisat buffaukset ja nerffaukset ovat joko esimerkki siitä että SW:BF:n alkuperäinen pelitasapaino oli julkaisuvaiheessa päin männikköä tai sitten pelaajayhteisö (ynnä pelinkehittäjät) eivät tiedä mitä haluavat siltä. Itse veikkaan sopivassa suhteessa molempia.

Kuin lyödäkseen lisää vettä myllyyn EA iski sarjan faneille luun kurkkuun. Petturinluun virkaa toimitti tällä kertaa 50 euron hintainen Season Pass. Se sisältää juuri ne kartat, kulkuneuvot ja hahmot (ja muutaman puolivillaisen kylkiäisen), joilla oikeasti haluaisit pelata. Ja niistäkin vain osan. Jokainen BF-sarjan fani ymmärtää että näiden karttojen ja hahmojen olisi kuulunut olla ehdoton osa peruspeliä ja oikea BF-kokemusta, eikä lukittuna DLC-panttivangeiksi. Ja mikä pahinta: lähes täysihintaista peliä koskevan kausikortin kartat koskevat (ainakin toistaiseksi) vain moninpeliä. Tämä tarkoittaa sitä että kun pelin serverit suljetaan niin maksamasi sisältö häviää (lisähahmoja ja -aseita lukuunottamatta) taivaan tuuliin. Jos jossain pelissä on siis pettymyksen makua niin se on SW: BF, jossa raha on ajanut hienon pelikokemuksen edelle. Jokainen sarjan fani ymmärtää että paukkuja olisi ollut paljon enempäänkin...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti