10. syyskuuta 2016

Arvostelu: Dragon Ball Z: Budokai Tenkaichi 3 (PS2)

Goku ja Frieza tukkanuottasilla, jälleen.
(es.dragonball.wikia.com)
Rock the Dragon!

Valtava hahmokasti, animelle uskollinen toteutus niin visuaalisella kuin audionkin sektorilla. Kun koko lohhariboltsi-sarjan sankarit eri sarjoista ja saagoista kääritään yhteen turpakäräjöimään niin siinäpä on puristeille pureskeltavaa! Voit siis vihdoinkin (tai jälleen kerran...) toteuttaa DBZ-fantasiasi marssittamalla Z-sotureita mielesi mukaan tässä kolmiulotteisessa mättökakkosessa. Singahda vaikka taistelutantareelle stooritilassa, jossa kalutaan ne sataan kertaan nähdyt matsit, ja muutama muukin what if-skenaario. Tai osallistu kampailulajiturnaukseen, Dragon Simin mikromanagerointiin tai kokeile siipiäsi Mission 100-tilassa, jossa soturitiimit kohtaavat toisensa. Voit jopa lopulta kutsua Shenron-loharin, kunhan olet ensin kerännyt vaadittavat Dragon Ballit!

"It's Over 9000!"

Jos pelitiloissa löytyy nIin myös hahmokaarti on kunnianhimoinen. Kaikki olennaisimmat ja leegio epäolennaisimpia sotureita on kääritty samoihin kansiin. Unohtamatta sarjalle ominaisia transformaatioita kattaen SSJ4-Gokun sekä olennaisimmat fuusiot. Laaja hahmokaarti kääntyy paikoitellen jopa peliä itseään vastaan, sillä osa hahmoista tuntuu väkisinkin hiukan samanlaisilta. Toisaalta jokaiselle löytyy myös takuuvarmasti oma suosikki hahmoarsenaalista!

Itse pelikokemus on skitsofreninen, taistelu tapahtuu läheltä ja kaukaa. Kauempaa roiskitaan ki-energianiitit ja lähietäisyydeltä puhuvat nyrkit ja satunnaiset supernopeusväistöt. Niillä vastustaja singotaan kauemmaksi ja laukaistaan perään tuomiopäivänvasama.  Samaa tanssia tanssitaan maalla, ilmalla ja vedessä, kunnes viisaampi antaa peräksi. Välillä jopa muutetaan muotoa transformaatioiden avulla. Ihme kyllä, paletti toimii!
Päävalikosta löytyy tauhkaa riittämiin!
(dragonball.wikia.com)

"Eikä Tämä Ole Edes Viimeinen Muotoni!"

DBZ on muotonsa vanki, siitä ei pääse mihinkään. Tarinatilaa syvällisempää sisältöä ei pelistä löydy. Muut pelitilat (, vaikka loistavia ovatkin!) ovat vain samaa turpasaunaa eri vihdalla. Sarjan fanithan tämän tiedostavat ja heille peli henkii mieletöntä fanipalvelua hahmoköörillä, joka hakee vertaistaan. Plussana mainittakoon että mukana on sekä japsi-että enkkudubit alkuperäisillä näyttelijöillä, joten jokainen saa juuri sellaisen Dragon Boltsi-kokemuksen kuin haluaa. Sarjan fanit, nauttikaa!

Arvosana: (PS2:lla)
8/10

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti