27. elokuuta 2016

Arvostelu: New Super Mario Bros. Wii

Uusi, Vanha, Parempi
Super Mario 64:sen muutamilla lisäjipoilla höystetty 2D-Marion tasoloikkajuhla saapuu Wiille. Soppaan on hämmennetty myös joitakin Wiin Remote-ohjaimen liikerata kikkoja. Mario esimerkiksi lennähtää ilmaan propellipää-powerupilla kun Remote-ohjainta vatkaa edestakaisin pystyakselilla. Samoin Mario pystyy myös SMB2:sen tapaan myös nostamaan ja heittämään joitakin esineitä vihuja kohti. Toimii! Muita power-uppeja ovat mm. Pingviinipuku ja wanha tuttu Tulikukka.

Mario-pelien kenttäsuunnittelu on taattua tyyliä!
(kotaku.com)
It's a-me Mario!
Kenttäsuunnittelu on Marion tapaan aivan mahtavaa. Kenttien teemat taas ovat ne tutut ja turvalliset: Linnat, laavakentät, metsät, ranta, lumi, maanalainen, vuoristo ja iki-inhottavat vesikentät. Jälleen näistä tutuista miljöistä on taiottu melkein sata uutta kenttää, joissa päästään kokemaan tasoloikan riemu ja raivo samaan aikaan. Äkkikuolemat ja onnistumisen elämykset seuraavat toisiaan Marion puikkelehtiessa ansaviidakoissa.

Vaikeustasonsa puolesta NSMB osuu ehkä omasta mielestäni parhaiten nappiin. Kun toiset pelaajat ovat haukkuneet peliä liian helpoksi mutta itse olen eri mieltä. Niille joille tason perusläpäisy ei riitä on myös kerättävänä kultaisia tähtikolikoita, joita vastaan saa avattua (opetus)videoita(?), joilla pelaaja vihkitään Marion liikearsenaalin hienouksiin. Puuhaa tähtikolikoissa ainakin on, sen verran visaisesti osa niistä on jemmattu!

Enkä Vielä Kaikkea Kertonut Oo...
Pelistä löytyy myös moninpeli, jossa pääsee toikkaroimaan Marion lisäksi Luigilla ja parilla toadmaisella hahmolla. Itse en moninpeliä ole kokeillut, mutta kaipa se on ihan perusvänkää puuhaa illanistujaisiin. Omalla kohdallani Mariot ovat kuitenkin aina olleet tiukasti yksinpelirykäisyjä. Ja semmoisena NSMB nappaakin kaikki pisteet kotiin! Vaikka luvassa ei ehkä olekaan mitään uutta tai järin vallankumouksellista vaan enemmänkin hauskaa ja huoletonta huvia niin paketti toimii. Mario on vaan edelleen ykkönen!

Arvosana (Wii:llä)
10/10

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti