10. syyskuuta 2016

Arvostelu: Super Mario Maker (WiiU)


Mario Maker käyttää Drag&Drop-tekniikkaa.
(www.nintendo.co.uk)
Tee-se-itse Mario-peli

Oletko aina halunnut tehdä lempparivideopeliisi lisää kenttiä? Nyt voit! Super Mario Maker antaa pelaajalle paljon toivotut, yksinkertaiset drag&drop-työkalut, joiden avulla teet vinkeitä tasopomppukenttiä. Käytössä on New Super Mario Bros. U:n, Mario Bros. 1:sen, 3:sen sekä Super Mario Worldin teemat ja olennaisimmat kilkkeet.

Jos kenttien tehtailu ei nappaa niin Mario Maker tarjoaa myös mahdollisuuden ladata muiden tekemiä leveleitä netistä. Kenttien taso on kuitenkin LIEVÄSTI SANOEN vaihteleva ja kannattaa varautua etsimään sonnan seasta kultajyviä. Mutta niitä jyväsiä todellakin on ja parhaimmillaan ne ovat uskomattoman luovia rykäisyjä, joissa nähdään mihin Mario Makerin editori parhaimmillaan taipuu. Välillä räiskitään Shmup-hengessä, välillä peli muuttuu puzzleksi tai metroidmaiseksi seikkailuksi. Mario Makerista on moneksi!

Näitä kenttiä ei Mario-peleissä aiemmin nähty!
(verkkokauppa.com)
Rajoja & Rakkautta

Ainoita miinuksia ropisee editorin rajoittuneisuudesta sekä hatarasta pelintekijöiden luomasta valmiista sisällöstä. Mario Makerin uudelleenpelattavuusarvo onkin hyvin riippuvainen siitä kuinka paljon pelaaja jaksaa leikitellä kenttäeditorin kanssa. Jos innostusta kuitenkin on niin peli kestää aikaa loistavasti ja sen pariin tulee palattua säännöllisin väliajoin uudestaan kokeilemaan omia neronleimauksia. Nintendo, you done it again!

Arvosana: (Wii U)
9/10

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti