25. toukokuuta 2015

Kannet kuntoon!

Kaltaiselleni videopeliharrastelijalle on tärkeää, paitsi pelikokoelmani laatu ja määrä niin myös se miltä se näyttää hyllyille aseteltuna. Tämä onkin johtanut jo osittain perfektionistiseen kompleksiin, jonka vallassa järjestelen pelikoteloita rajoitetun hyllytilan puitteissa. Toinen asia mihin kaltaiseni keräilijä kiinnittää huomiota on videopelien kannet. Olen aikoinaan (syystä tai toisesta) päätynyt omistamaan kourallisen pelejä, joilla ei ollut alkuperäisiä kansia, ohjeita tai muutakaan tilpehööriä. Tämä ei olisi välttämättä ollut ongelma ellei ajatus tästä olisi alkanaut riivata minua, mutta mikä pahinta huomasin että näiden pelien pelaaminen oli jäänyt vähemmälle. Kaipa ne näyttivät minun silmissäni vähemmän houkuttelevammilta, vaikka sisältö olisikin ollut timanttia. Asialle oli tehtävä jotain.

Batman: Arkham Knightin kansi on valmis,
vaikka peli ei vielä olekaan (oma tuotos)
Final Fantasy VI, pelkistetty mutta toimiva
(coverproject)
Pyörin ja pähkäilin asian parissa, kunnes eksyin youtubessa toisen videopelikeräilijän sivulle, jossa hän kertoi coverproject-sivustosta, joka tarjosi, paitsi alkuperäisiä niin, myös fanien luomia kansilehtisiä videopeleille. Epäilevänä Tuomaksena tuumin että tokko minun printteristä on moista väriloistoa luomaan, raukka kun on poimittu halppishyllystä nakki-ja-muusi-aikakaudella. Mutta, kuinka ollakkaan, kokeilun ja säätämisen seurauksena sain kuin sainkin kuvanlaadusta järkevää ja kansilehdet tulostettua oikean kokoisina ja näköisinä.



Ajan saatossa homma on lähtenyt niin käsistä että olen itsekin, rajallisten kuvankäsittelytaitojeni puitteissa, luonut muutamia omia kansilehdyköitä peleilleni. Osasta tuli jopa niin päteviä että avovaimokin aidosti ihmetteli taannoin että eikö tuo olekaan Super Mario Bros 3:sen oikea, alkuperäinen kansi. Tuollaiset kehut lämmittävät aina kaltaiseni retrohtavan pelihifistelijän sydäntä. Omien kansien kanssa touhotus on paitsi jännittävää ja haastavaa, myös mahdottoman palkitsevaa, kun pelikokoelma kansineen saa tekijänsä näköiset kasvot.

Super Mario Bros 3 menee ihan oikeasta kannesta
(oma tuotos)



Olisi liioiteltua sanoa että uudet kannet antavat pelille uuden elämän, mutta fakta on että uusien kansien myötä ajatus tiettyjen pelien (, joilta on aiemmin puuttunut kannet) pelaaminen on aktivoitunut toisella tavalla. Eniten kansiprojektista ovat hyötyneet PSN-ostokseni (Playstation Network Store) pelit, jotka olivat aiemmin hukkua bittiavaruuteen, muun tiedon sekaan. Pelit joita en ollut muuten pelannut moniin kuukausiin, joitakin en kertaakaan. Nyt ne paistattelevat pelihyllylläni muiden kaltaistensa kaverina. Suosittelen pelikansien kanssa kikkailua jokaiselle asiasta kiinnostuneelle. Ei muuta kuin luovuus irti!
Super Mario World (coverproject)
Nokkelimmat huomaavat pelin viereen kirjoitetun projektinimen (Super Mario Bros 4)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti